|
| Mučnina na putovanju | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Mučnina na putovanju 17.06.09 21:08 | |
| Mnogi ce sad putovat pa mu mozda dobro dodu savjeti...
Mučnina nikad nije zabavna, ali ako ste u avionu, automobilu, vlaku ili autobusu može vam upropastiti odmor. Osobe s ekstrasenzitivnim sustavom za ravnotežu osjetljive su na takve vrste kretanja, te vrlo brzo osjete mučninu.
Evo nekoliko savjeta uz koje mučninu možete spriječiti ili bar ublažiti.
Refleksologija
Masaža akupunkturnih točaka na zapešću i s unutarnje strane lakta može ublažiti mučninu. Također, postoje neke narukvice koje se mogu kupiti u biljnim ljekarnama a namijenjene su masaži tih dijelova i sprječavanju putne mučnine.
Važno je što jedete i pijete
Nemojte putovati praznog želudca. Pojedite dobar doručak, najbolje sa žitnim pahuljicama.
Izbjegavajte masnu hranu i napitke poput kave ili soka od naranče. S druge strane cupljenje kriške limuna ili limunada, mogu vam olakšati tegobe.
Unosite dovoljno vode ili nekih blažih napitaka poput soka od marelice. Grickajte neke zdrave grickalice i nemojte se prejedati.
Usredotočite se na udaljene objekte
Fiksirajte pogled prema nekom stabilnom objektu u daljini, npr. zgradi. Izbjegavajte gledanje u objekte koji se miču.
Ako ste u automobilu, gledajte ravno pred sebe, nikako u kroz prozore sa strane. Ako plovite usredotočite se na neki otok. Važno je da ne ulazite unutar kabine jer gubite sve stabilne vizualne znakove i na taj način zbunjujete mozak. Ako se nalazite unutar kabine, zatvorite oči.
Pokrete glave i tijela svedite na najmanju moguću mjeru.
Nemojte čitati.
Preusmjerite pozornost nekom mentalnom aktivnošću ili upravljajte vozilom, ali ne ako ste popili lijek protiv mučnine.
Lijekovi
U tretiranju mučnina na putovanju uobičajeni su i oralni lijekovi. Oni usporavaju pristizanje signala do mozga, međutim takvi lijekovi mogu uzrokovati pospanost i smanjenu koncentraciju.
Lijek bi se trebao uzeti neposredno prije putovanja. Nužno je dobro pročitati upute jer nepravilna uporaba može biti toksična, posebno ako se kombinira s alkoholom ili nekim drugim lijekovima. _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Mučnina na putovanju 17.06.09 21:19 | |
| Ja kada vozim,gdje god treba sve pet...a jel me netko vozi na dužu relaciju muka u tri pm... |
| | | Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Re: Mučnina na putovanju 17.06.09 21:22 | |
| Ja s tim nikada nisam imala problema, samo kad sjedim odozada, a moj muž vozi. Kao Formulu da vozi uvijek se posvađamo u autu, onda uspori km ili dva , pa opet nastavi po starom. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Mučnina na putovanju 18.06.09 20:13 | |
| Nisam nikad s tim imala problema |
| | | Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Re: Mučnina na putovanju 27.06.09 12:21 | |
| Nije mi muka na putovanjima, osim ako se ne osjeti neki smrad nafte, benzina, dima ili sličnih pizdarija. _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Re: Mučnina na putovanju 27.06.09 12:24 | |
| ja isto nemam problema ....samo mi smeta miris cigarete...i prije dok sam pusila ...nisam mogla podnijeti da mi neko pusi u voznji .... _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Re: Mučnina na putovanju 27.06.09 12:27 | |
| Kako će tebi pušiti? _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Mučnina na putovanju | |
| |
| | | | Mučnina na putovanju | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 24 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 24 gostiju. :: 1 Bot
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|