|
| Tajne zelenog čaja | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
ajmeivana Ljubitelj foruma
Broj postova : 3690 Godine : 43 Datum registracije : 09.03.2009
| Naslov: Tajne zelenog čaja 28.05.09 15:12 | |
| Zbog svoje ljekovitosti i dokazane učinkovitost u borbi protiv mnogih, pa tako i nekih najtežih zloćudnih bolesti, zeleni čaj jedan je od najcjenjenijih i najpopularnijih napitaka na svim kontinentima. Pun snage, aromatičnog okusa, osvježavajućeg djelovanja, postao je dio svakodnevnice milijuna ljudi diljem svijeta, ne samo u azijskim zemljama odakle potječe i gdje je tradicionalno stoljećima prisutan.
Učinkovit kod mršavljenja Zeleni čaj je odličan kao osvježavajući napitak jer sadrži tein koji u manjoj mjeri potiče stimulaciju od kofeina. Također pospješuje probavu, djeluje na razgradnju masnoća i čisti od toksina. Otkriven je njegov učinak na mršavljenje. Zeleni čaj ubrzava izmjenu tvari, pa redovito dnevno ispijanje zelenog čaja može pomoći pri skidanju suvišnih kilograma ubrzavanjem metabolizma, a time i lakšim sagorijevanjem viška kalorija.
Izvor ljepote Zeleni čaj ima visok udjel vitamina C i E, sadrži minerale, i zbog antioksidansa koristi se i za usporavanje procesa starenje kože. Zato je sve češće sastavni dio kozmetičkih preparata.Može ga se naći u kupkama, kremama, tonicima, parfemima i ostalim proizvodima renomiranih svjetskih kozmetičkih kuća, koje su prepoznale blagotvorna svojstva listića zelenog čaja i njegov učinak na kožu i kosu.
Ritual pripreme Pravi poznavatelji uopće ne šećere čaj, nego uživaju u njegovu izvornom okusu i aromi. To pogotovo vrijedi za zeleni čaj, kojem ne treba dodavati šećer, jer tako se smanjuje njegova učinkovitost. Posebnost je kod pripreme zelenog čaja da proključalu vodu prekrijemo listićima tek kad se ohladi na oko sedamdeset stupnjeva. Na dva decilitra vode stavlja se jedna čajna žličica čaja. Nakon predviđenog vremena, oko 3 minute, čaj treba procijediti. Ako odlučite u našim krajevima tako omiljenu kavu zamijeniti kakvim drugim napitkom, najbolji je izbor svakako zeleni čaj, jer liječi, jer je izvor ljepote, i jer je teško odoljeti njegovoj decentnoj, a opet snažnoj aromi kojoj treba prepustiti i tijelo i dušu. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Tajne zelenog čaja 28.05.09 15:14 | |
| volimzeleni čaj, inače sve vrste čajeva pijem bez šećera i bez dodataka limuna :kavica: |
| | | Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Re: Tajne zelenog čaja 28.05.09 15:17 | |
| svako jutro pijem cajeve ...i to mama mi bere u vikendici od macine dusice ...nane ...itd...i izmedu ostalog uvijek stavim kesicu zelenog caja...ali ja pijem sa secerom i limunom ...ne bi mogla bez secera _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Tajne zelenog čaja 28.05.09 15:19 | |
| to je stvar navike kod mene |
| | | Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Re: Tajne zelenog čaja 28.05.09 15:29 | |
| pa dobro ...navika je dobra stvar ...u svakom slucaju zdravije je piti bez secera ...ali ja volim slade....pa nekako mi nije caj .ako ne stavim secer...a ti samo tako nastavi jer to je pravo dobro ...izbacivat secer ponegdje gdje mozes...a ja cu se morat odvikavat secera.... _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | ajmeivana Ljubitelj foruma
| Naslov: Re: Tajne zelenog čaja 28.05.09 22:34 | |
| unemogu piti čaj bez cukra ili meda | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Tajne zelenog čaja 28.05.09 22:47 | |
| med je zdrav, bolje je piti s medom nego sa šećerom |
| | | ajmeivana Ljubitelj foruma
| Naslov: Re: Tajne zelenog čaja 28.05.09 22:48 | |
| istina, al eto ako stavim cukar u čaj stavljam smeđi | |
| | | Gost Gost
| | | | Sponsored content
| Naslov: Re: Tajne zelenog čaja | |
| |
| | | | Tajne zelenog čaja | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 459 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 459 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|