|
| Mišo Kovač | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Mišo Kovač 30.04.09 21:21 | |
| Single '68 A Da je duži moj dan (If I Only Had Time) B Tražim (Opatija '68)
Single 1969 A Čemu da živim B A kad se tebi opet vratim
Single 1969 A Više se nećes vratiti B Reci zbogom
Single 1970 A Serenada B Sad živim sam
Single 1970 A Za tvoju ljubav sve bih dao B Tužno srce moje
Single 1971 A Mornaru za sretan put B Vrbe
Single 1971 A Proplakat će zora B Jedan brod
Single 1971 A Tvoje lice B Marija
Single 1971 A Zali to cvijeće suzama sreće B Prve suze
Single 1971 A Za mene sreće nema B Znam da si sama
Single 1972 A Bit ću daleko B Ponovo me voli
Single 1972 A1 Nek teku vode B1 Balada o zelenim očima
Single 1972 A Odvest ću te na vjenčanje B Ponoćna serenada
Single 1972 A Ti budi mi vjerna B Zaboravi dane
Single 1973 A Ako srce mira nema B Ne idi, ne idi
Single 1973 A Bijela lađa B Živim danas ne mislim na sutra
Single 1973 A1 Na plavom morskom žalu B1 Prva ljubav
Single 1974
A Drugi joj raspliće kosu a ja je volim B Ljubavna pjesma
Single 1974
A Ne mogu da te zaboravim B Nema smijeha na tvom licu
Single 1974
A Obala mojih snova B Najljepše su oči moje majke
Single 1975
A I dođe dan B Ja želim svoj mir
Single 1975
A Ja ne mogu drugo nego da je ljubim (Split '75) B Mi smo rasli zajedno
Single 1975
A Ostala si uvijek ista B Oči tvoje plave
Single 1976
A Ja sam čovjek B Teško je reći zbogom
Single 1976
A Još i danas teku suze jedne žene B Kad čuješ pjesmu o svom rodnom kraju
Single 1976
A Kad jednom odeš ne vraćaj se više B To se zove ljubav
Single 1976
A Noć ti dira kose crne B Ti gitaro samo snivaj
Single 1976
A Ranjeno je srce moje (VŠS '76) B Tri poljupca za nju
Single 1977
A Bez rastanka suza nema B Meni treba tvoja ljubav
Single 1977
A Nije lako biti sam B Pozdravi mi ženu plave kose
Single 1977
A Noćas ćemo zemlji ko materi reći (Split '77) B Slijetale su lastavice
Single 1977
A Uvijek ima netko tko nas voli B Tko te ranim jutrom budi
Single 1978
A Ne piši mi više B Plesala je samo jedno ljeto
Single 1978
A Oprosti mi B Materino pismo
Single 1979
A Bila je kao pjesma B Duge tuge, tihe kiše
Single 1979
A Ne tuguj, Dalmacijo (Split '79) B Brod bez luke
Single 1979
A1 Volio sam ženu koju nisam smio ("VŠS '79") B1 Tebe nema više
Single 1980 A Dobra ti večer, mati moja (Split '80) B Dite moje
Single
A1 Jugoplastika B1 Mornaru za sretan put
EP 1966
A1 Ja odlazim (Ya me voi) A2 Odrasli smo B1 Pomogni mi (Aiuta me a dimenticare) B2 Sviraj, maestro
EP 1966
A1 Vrijeme plakanja A2 Ne reci kuda ideš B1 Kad je umro pjesnik B2 Ja nisam taj
EP 1967
A1 San Francisco A2 Ne rugaj se, ljubavi B1 Daj da odem B2 Htjela to ti ili ne
Mišo Kovač - 1972
# Proplakat će zora # Ne reci kuda ideš # Za mene sreće nema # Čemu da živim # Tvoje lice # Reci zbogom # Serenada # Znam da si sam # Mornaru sretan put # Marija # Tužno srce moje # Sad živim sam
1973 – PORTRET
Ako srce mira nema Balada o zelenim ocima Bijela ladja Ja odlazim Ljubavna pjesma Ne idi, ne idi Nek teku sve vode Oci tvoje plave Ponocni blues Sto znaci zivot moj Sve sto mi zivot pruza Vise se neces vratiti Vrijeme plakanja Zelena trava doma mog Zeleno, zeleno
1974 – MI SMO SE VOLJELI
1. Mi smo se voljeli 2. Posljednje kiše 3. Ne traži drugu ljubav 4. Zapisi jeseni 5. Ja želim mir 6. I dođe dan 7. Balada o vremenu 8. Otvori srce 9. Pjeni se more 10. Sve što traje
Oj ti dušo duše moje - 1974
# Ako si pošla spat # Sinoć kad sam ti proša # Izajdi na prozor # Sičaš li se Splita grada # Jemala sam dragoga # I na križu # Ako spavaš vilo moja # Ja nikog nemam # Neću da te kunem # Kada dođem blizu Hvara # Nisam ja varošanka # Oj ti dušo duše moje
Najveći uspjesi 1 - 1975
1. Obala mojih snova 2. Ne mogu da te zaboravim 3. Drugi joj raspliće kosu, a ja je volim 4. Zeleno je zeleno 5. Najljepše su oči moje majke 6. Bit ću daleko 7. Proplakat će zora 8. Balada o zelenim očima 9. I dođe da 10. Nema smijeha na tvom licu 11. Čemu da živim 12. Nek teku vode sve
Najveći uspjesi 2 - 1976
# Noć ti dira kose crne # Bez rastanka suza nema # Ostala si uvijek ista # Kad čuješ pjesmu o svom rodnom kraju # Ja ne mogu drugo nego da je volim # Još i danas teku suze jedne žene # Kad jednom odeš ne vraćaj se više # To se zove ljubav # Ranjeno je srce moje # Ti gitaro samo sviraj # Meni treba tvoja ljubav
1977 – OVO JE NASA NOC
# Pozdravi ženu plave kose # Gdje su sada one noći # Oprosti, ne mogu doći # Rođen sam da volim # Ovo je naša noć # Možda smo se mogli zagrliti jače # Ostala je samo jedna pjesma # Košulja od zlata # Volim te i danas kao nekad # Propinju se dušom jedra # Izgubljena ljubav # Gitaro moja, jedini druže
1979 – UVIJEK IMA NESTO DALJE
# Da li je to ljubav prava # Varljivo ljeto # Igramo zadnji tango # Mogli smo više # Uvijek ima nešto dalje # U svakoj te ženi pokušavam naći # Ove noći svi su sretni # Zbog tebe, ljubavi moja # Što nas tako veže # Romantika
1980 – COVJEK BEZ ADRESE
# Jedina prava bila je ona # Ja te čuvam # Sanjari # Svirajte pjesme # Neki crni konjanici # Jednostavno reci ćao # Pokušajmo još jednom # Čovjek bez adrese # Od svega te volim više # Još se sjećam one noći
1981 – JACI OD VJETRA
# Nikoga nisam volio tako # Ne traži da ti budem prijatelj # Kad se sjetim tebe # Nikad ti neću reći zbogom # Odlaze sanjari # Jači od vjetra # Samo me nemoj pitati za ljubav # Ljetna noć # Odlazi još jedno ljeto # Balada o kapetanu
1982 – DALMACIJA U MOM OKU
# Na teraci # Dalmacija u mom oku # To je tako, mala moja # Šibenske kale # Stiga je brod # Smokva pokraj kuće # Lanterna # Volin te za sva vrimena # Materina dota # Gondule naše mladosti
1983 – OSJECAM TE
# Lagali smo jedno drugom # Adios amor # Posadi cvijet # Kad ti jednom teško bude # Ostani svoja # Noćas si lijepa # Teško mi je kad se sjetim # Osjećam te # Pjesma mi snagu daje # Laku noć, Marija
1984 – POTRAZI ME U PJESMI
# Moja Kristina # Potraži me u pjesmi # Budi jaka # Ne sudi mi # Pamtit ću te # Žena s juga # Zaplešimo stara # Zašto
1984 – ZAJEDNO SMO
# Kaži mi kaži # Dalmatinac # Kad se drugi put rodim # Poslije toliko godina # Na suroj hridi # Život je grub # Djetinjstvo moje # Zajedno smo # Ja sam igrač na sreću # Okreni stranu
1985 – OSTALA SI UVIJEK ISTA
Bez rastanka suza nema Bijela ladja Bit cu daleko Cemu da zivim Drugi joj rasplice kosu a ja je volim Hej, zivote, sto me snadje I dodje dan Ja ne mogu drugo nego da je ljubim Još i danas teku suze jedne zene Kad cuješ pjesmu o svom rodnom kraju Malo mi je jedan zivot s tobom Meni treba tvoja ljubav Najljepse su oci moje majke Ne mogu da te zaboravim Noc ti dira kose crne Obala mojih snova Od kavane do kavane Odvest cu te na vjencanje Ostala si uvijek ista Ponocna serenada Ponovo me voli Proplakat ce zora Ti gitaro samo sviraj
1986 – TI SI PJESMA MOJE DUSE
# Ja nemam više razloga da živim # Ti si pjesma moje duše # Jelena # Vrelo mog života # Sakrij me # Nebu puštam bijelu pticu # Ako me ostaviš # Odavno više ne plačem zbog tebe # Ne brini se # Zali to cvijeće suzama sreće
1987 – MALO MI JE JEDAN ZIVOT S TOBOM
# Svi pjevaju, ja ne čujem # Poljubi zemlju # Malo mi je jedan život s tobom # Južnjačke sam krvi # Duša mi je prazna # Sutra mi sude # Slušaj majko, moju pjesmu # Ne tražim istinu # Niko ne zna, kako mi je # Jesenje lišće
1988 – LA PALOMA – KONCERT
# La paloma (live) # Nebu puštam bijelu pticu (live) # Vrijeme plakanja (live) # Drugi joj raspliće kosu, a ja je volim (live) # Ja odlazim (live) # Odavno više ne plačem zbog tebe (live) # Ti si pjesma moje duše (live) # Proplakat će zora (live) # Još i danas teku suze jedne žene (live) # Noćas ćemo zemlji ko materi reći (live) # Ja nemam više razloga da živim (live) # Ostala si uvijek ista (live) # Slušaj majko, moju pjesmu (live) # Malo mi je jedan život s tobom (live) # Dalmacija u mom oku (live) # Ako me ostaviš (live) # Vrelo mog života (live) # Zali to cvijeće suzama sreće (live) # Sutra mi sude (live) # Jedan dan života (live) # Svi pjevaju, ja ne čujem (live) # Poljubi zemlju (live) # Noć na moru (live)
1989 – SAMO NAS NEBO RASTAVIT MOZE
1. Svi me znaju u mom zavičaju 2. Proljeće je, meni nije 3. Samo nas nebo rastavit može 4. Nježni jecaj gitare 5. Sami smo krivi za sve 6. Ti si za me rođena 7. Tri suze 8. Pratite me prijatelji 9. Ne želi nikad dva put istu ženu 10. Zbogom zvijezdo 11. Ovo je moja sudbina 12. Vraćam se
1989 – SUZA NEBESKA
Tiha noc Suza nebeska Ako tvoja duša, moju pjesmu sluša Molitva za domovinu Nocas sam te sanjao Šibenska balada Svanula je zora Da te nisam volio Odvest cu te prid oltar Neka te cuvaju andjeli _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Re: Mišo Kovač 30.04.09 21:23 | |
| 1990 – ZA KIM ZVONO PLACE
# Za kim zvono plače # Neka te čuvaju anđeli # Željeli su da me sruše # Ni ljuta loza ne pomaže # Dome moj # Svirajte mi marijači # Nije vrijeme da se rastanemo # Moram li da umrem # Prokleto je jutro sutrašnje # Rudarska balada
Grobovi im nikad oprostiti neće - 1991
# Grobovi im nikad oprostiti neće # Molitva za domovinu # Poljubi zemlju # Dalmacija u mom oku # Noćas ćemo zemlji ko materi reći # Šibenska balada # Neki crni konjanici # Ako me ostaviš # Jedan dan života
Mate Mišo Kovač - 1994
# Kralju nebeski # Od života digao sam ruke # Što je to u meni prokleto # Dalmacijo, sveto ime # Ja bez tebe sreće nemam # Bog mi daje, Bog mi uzima # Ne budite me danas # Hej, živote, što me snađe # Tu si rođen i tu umri # Poleti, ptico # Još se držim, još se ne dam # Samo ti
1993 – PJESMA ZA EDIJA
# Grobovi im nikad oprostiti neće # Ostavi me, živote # Molitva za vječni dom # Iz tvojih rana izrasti će cvijece # Pjesma mi je sve na svijetu # Uvijek si tu # Prijatelji # Ivana # Hej, vi borci # To je zemlja gdje žive hrvati # Tiha noć # Suza nebeska # Ako tvoja duša, moju pjesmu sluša # Dalmacija u mom oku # Šibenska balada # Pjesma za Edija
1995 – MOJOJ VJERNOJ PUBLICI
# Oprosti mi ti, gitaro # Ej, zoro # Od kavane do kavane # Pjesmo, ti istinu znaš # Pjevajte do zore # Ako sam ikad ljubav dao # Ja neću plakati # Obriši suze # Na prozor zamagljen # Nevjernica # Koga da ljubim sad # I ja bih da mogu
1996 – AL JE LJUBAV BOLEST TESKA
# Ako si pošla spat # Oj ti dušo duše moje # I na križu # Ja ti želim laku noć # Tiho noći # Ne pitaj me razlog mojoj tuzi # Sičaš li se Splita grada # Neću da te kunem # Oj, more duboko # Al' je ljubav bolest teška # Ako si pošla spat
1997 – OSJECAM SE JACI
# Svud se svira # U mom kraju ptice ne pjevaju # Samo tihe zvijezde znaju # Osjećam se jači # Pjevaj, legendo # Ole muje rendeira # Samo je moj ćaća zna # Vrati ljepotu # Digao sam ruke od života # Bože, daj mi snage svete
Hitovi 1998
1 Proplakat će zora 2 Čemu da živim 3 Još i danas teku suze jedne žene 4 Ponoćna serenada 5 I dođe dan 6 Bez rastanka suza nema 7 Obala mojih snova 8 Ne mogu da te zaboravim 9 Bit ću daleko 10 Kad čuješ pjesmu o svom rodnom kraju 11 Ti gitaro samo sviraj 12 Ostala si uvijek ista 13 Odvest ću te na vjenčanje 14 Najljepše su oči moje majke 15 Drugi joj raspliće kosu a ja je volim 16 Noć ti dira kose crne 17 Ja ne mogu drugo nego da je ljubim 18 Ponovo me voli 19 Ranjeno je srce moje 20 Meni treba tvoja ljubav
1999 – BUDI COVJEK DOBRE VOLJE
1. Budi čovjek dobre volje 2. E viva l'amor 3. Svi će za mnom zaplakati 4. Kako mi je dobro znaju 5. Dušu sam dao 6. Sretan ti put i zbogom 7. Više od života ne mogu ti dati 8. Neka stane život cijeli 9. Čuvajte mi pismu 10. Nevjesta
1999 – PJEVAJ, LEGENDO, hitovi
La paloma Jedan dan zivota Svi me znaju u mom zavicaju Jos i danas teku suze jedne zene Svi pjevaju, ja ne cujem Tri suze Drugi joj rasplice kosu Ti si pjesma moje duse Ja nemam vise razloga da zivim Nebu pustam bijelu pticu Slusaj majko, moju pjesmu Sutra mi sude Noc ti dira kose crne Malo mi je jedan zivot s tobom Neka te cuvaju andjeli Oprosti mi ti, gitaro Pjesmo, ti istinu znas Svud se svira Pjevaj, legendo
2001 – DALMATINO
1. Dalmatino 2. Kada pjevam suze teku 3. Tužna muzika 4. Marinero 5. Adio, sad adio 6. Gdje ste noćas prijatelji 7. Kakav sam to čovjek ja 8. Pusti samo suzu jednu 9. Pisma u ponoć 10. Kralj tuge
Najdraže pjesme Miše Kovača - 2003
# Ne mogu prestati da te volim # Vrijeme plakanja # Čemu da živim # Više se nećeš vratiti # Proplakat će zora # Noćas ćemo zemlji ko materi reći # Pozdravi ženu plave kose # Dobra ti večer mati moja # Nikoga nisam volio tako # Dalmacija u mom oku # Volin te za sva vrimena # Dalmatinac # Jedan dan života # Ostala si uvijek ista # Ako me ostaviš # Ja nemam više razloga da živim # Nebu puštam bijelu pticu # Odavno više ne plačem zbog tebe # Ti si pjesma moje duše # Zali to cvijeće suzama sreće # Južnjačke sam krvi # Malo mi je jedan život s tobom # Poljubi zemlju # Slušaj majko, moju pjesmu # Sutra mi sude # Svi pjevaju, ja ne čujem # Samo nas nebo rastavit može # Svi me znaju u mom zavičaju # Ti si za me rođena # Grobovi im nikad oprostiti neće # Šibenska balada # Dalmacijo, sveto ime # Ne budite me danas # Dalmatino
2003 – NAJVECI HITOVI
# Ja ne mogu drugo nego da je volim # Najljepše su oči moje majke # Ostala si uvijek ista # Proplakat će zora # Još i danas teku suze jedne žene # Bez rastanka suza nema # Balada o zelenim očima # Za kim zvono plače # Neka te čuvaju anđeli # Svirajte mi marijači # Ne mogu da te zaboravim # Obala mojih snova # Ponovo me voli # Bijela lađa # Čemu da živim # Ti gitaro samo sviraj
2004 – MIR U SRCE
Ne daj da te ostavim Kolajna od zlata Mir u srce Zaboravit mogu sve Rodjo moj Da te sretnem za sto godina Svim mojim divnim zenama Ne zaboravi Ljubavi mog zivota Idemo dalje pjesmo moja Bez tebe ja polako umirem Dalmatinska
2004 – NAJVECI HITOVI 2
# Drugi joj raspliće kosu, a ja je volim # Najljepše su oči moje majke # Nije vrijeme da se rastanemo # Odvest ću te na vjenčanje # Moram li da umrem # I dođe dan # Zeleno je zeleno # Ako srce mira nema # Živim danas ne mislim na sutra # Ponovo me voli # Meni treba tvoja ljubav # Bit ću daleko # Noć ti dira kose crne # Prokleto je jutro sutrašnje # Kad čuješ pjesmu o svom rodnom kraju # Ne idi, ne idi # Ako si pošla spat # Sinoć kad sam ti proša
Zabavni megamix - 2004
# Slušaj majko, moju pjesmu , Adios amor , Drugi joj raspliće kosu, a ja je volim , Nikoga nisam volio tako # Ti si pjesma moje duše , Bez rastanka suza nema , Ti si za me rođena , Da li je to ljubav prav # Varljivo ljeto , Samo nas nebo rastavit može , Lagali smo jedno drugom , Zašto , Pamtit ću te # Najljepše su oči moje majke , Čemu da živim , Svi pjevaju, ja ne čujem , Kad pjevam suze teku # Nebu puštam bijelu pticu , Odavno više ne plačem zbog tebe , Jedina prava bila je ona , Zali to cvijeće suzama sreće # Malo mi je jedan život s tobom , Još i danas teku suze jedne žene , Igramo zadnji tango , U svakoj te ženi pokušavam naći. # Jedan dan života , Sutra mi sude , Ja nemam više razloga da živim # Ostala si uvijek ista , Ako me ostaviš , Više se nećeš vratiti
2005 – MISO U SIBENIKU
# Evo san ti doša (live) # Šibenska balada (live) # Svi pjevaju, ja ne čujem (live) # Još i danas teku suze jedne žene (live) # Ja kad pjevam suze teku (live) # Budi čovjek dobre volje (live) # Drugi joj raspliće kosu, a ja je volim (live) # Dalmatino (live) # Proplakat će zora (live) # Dalmacija u mom oku (live) # Noćas ćemo zemlji ko materi reći (live) # Dalmatinska (live) # Odavno više ne plačem zbog tebe (live) # Ako me ostaviš (live) # Ostala si uvijek ista (live)
2006 – JA SAM KOVAC SVOJE SRECE
Ja sam kovac svoje srece Laka ti noc Znali su svi Dalmaciju disem mjesto zraka Nema mi do tebe nikoga Ti si mi sve Pitaj me Hajde zivote prijatelj budi Dalmatinske lipe oci Ne dam gušta svitu
2006 – PLATINUM COLLECTION
# Dalmacija u mom oku # Ostala si uvijek ista # Nema mi do tebe nikoga # Noćas ćemo zemlji ko materi reći # Zali to cvijeće suzama sreć # Poljubi zemlju # Nikoga nisam volio tako # Šibenska balada # Odavno više ne plačem zbog teb # Dalmaciju dišem misto zraka # Ti si za me rođena # Grobovi im nikad oprostiti neće # Ja nemam više razloga da živim # Kralju nebeski # La paloma # Pjevaj, legendo # Više se nećeš vratiti # Tri suze # Čemu da živim # Volin te za sva vrimena # Ne mogu prestati da te voli # Dalmacijo, sveto ime # Ti si pjesma moje duše # Ako me ostaviš # Vrijeme plakanja # Ja sam kovač svoje sreće # Malo mi je jedan život s tobom # Jedan dan života # Sutra mi sude # Samo nas nebo rastavit može # Svi pjevaju, ja ne čujem # Nebu puštam bijelu pticu # Slušaj majko, moju pjesmu # Svi me znaju u mom zavičaju # Južnjačke sam krvi # Pozdravi ženu plave kose # Dalmatinac # Dobra ti večer mati moja # Dalmatino # Proplakat će zora
Live collection - 2007
# Nebu puštam bijelu pticu (live) # Vrijeme plakanja (live) # Drugi joj raspliće kosu, a ja je volim (live) # Ja odlazim (live) # Odavno više ne plačem zbog tebe (live) # Ti si pjesma moje duše (live) # Proplakat će zora (live) # Još i danas teku suze jedne žene (live) # Noćas ćemo zemlji ko materi reći (live) # Ja nemam više razloga da živim (live) # Ostala si uvijek ista (live # Slušaj majko, moju pjesmu (live) # Malo mi je jedan život s tobom (live) # Dalmacija u mom oku (live) # Ako me ostaviš (live) # Vrelo mog života (live) # Zali to cvijeće suzama sreće (live) # Sutra mi sude (live) # Jedan dan života (live) # Svi pjevaju, ja ne čujem (live) # Poljubi zemlju (live) _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Rokerka Ljubitelj foruma
Broj postova : 4199 Godine : 28 Lokacija : Nedođija ^^ Datum registracije : 31.12.2009
| Naslov: Re: Mišo Kovač 26.11.10 16:37 | |
| Rođen u Šibeniku kao dijete Zrinke i Jakova Kovača. Mišo je rastao u obitelji sa bratom Ratkom i sestrom Blankom.
Zanat tapetara trebao je obilježiti životni put Miše Kovača, ali je, na jednom natjecanju talenata u Karlovcu, s pjesmom "I can't stop loving you" Raya Charlesa, doživio je veliki uspjeh, te je tako određen životni, a i estradni put ovog karizmatičnog pjevača. Hit kojim je trasirao put ka najuspješnijem pjevaču zabavne glazbe, ikada viđenim na svim prostorima bivše Jugoslavije, bila je "Više se nećeš vratiti", pobjednička pjesma s nekad popularnog sarajevskog festiva "Vaš šlager sezone" (1969.), djelo tada mladog skladatelja i tekstopisca Đorđa Novkovića. Taj je singl prodan je u pola milijuna primjeraka. A suradnja s Novkovićem obilježila je gotovo čitav Kovačev opus, te se nastavila i dalje, sve do iznenadne Novkovićeve smrti, 2007. godine. Godine 1971. osvojio je festival u Splitu s pjesmom Stjepana Mihaljinca "Proplakat će zora", koji je također prodan u pola milijuna kopija, i definitivno se učvrstio na tronu najpopularnijeg pjevača u bivšoj Jugoslaviji, a, usprkos godinama, njegova karizma ni do danas nije izblijedila. Nakon 1980. i pobjede u Splitu sa pjesmom "Dobra ti večer mati moja" dugi niz godina nije nastupao na festivalu. Pjevač je s daleko najviše prodanih ploča (i ostalih nosača zvuka) zabavne glazbe u bivšoj SFRJ, a u Hrvatskoj da i ne govorimo.
Okušao se i glumačkim vodama glumeći s Radom Šerbedžijom u filmu "Poslijepodne jednog fazana". Glazbena karijera i dalje je cvala, pet puta je proglašavan pjevačem godine, a 1989. godine proglašen je za osobu godine u bivšoj Jugoslaviji.
Od supruge Ljubice razveo se nakon četiri godine braka, te godine 1973. vjenčao se sa splićankom Anitom Baturinom, Miss Jugoslavije, sa kojom je 1975. godine dobio sina Edija, a dvije godine kasnije i kćerku Ivanu. Na turnejama po Kanadi i Australiji 80-tih odbija pjevati pod Pavelićevom slikom čime stječe reputaciju "komunjare" među ekstremnom emigracijom koja mu to nije oprostila. Prije prvih višestranačkih izbora u Hrvatskoj u velikom intervjuu danom u Nedjeljnoj Dalmaciji pod naslovom "Dalmacija u mom oku" izjavljuje:"Ako ovi dođu na vlast, za mene ovdje više nema mjesta",misleći na HDZ.
Godine 1992., došlo je do velike tragedije. Njegov sin, Edi, koji se pridružio specijalnoj postrojbi Hrvatske vojske zvanoj "Škorpioni" tijekom Domovinskog rata, biva ubijen u Zagrebu pod sumnjivim okolnostima. Mišo tu vijest nikada nije potpuno prebolio. Hrvatska policija je objavila priopćenje u kojem tvrdi kako je riječ o samoubojstvu. No, Mišo Kovač i danas tvrdi kako je riječ o ubojstvu. Nakon Edijeve smrti, i održanog velikog koncerta pred 50.000 ljudi na stadionu u splitskom Poljudu Mišo je javno obznanio da više neće nastupati te je uzeo ponovno krsno ime "Mate". Nakon toga pristupa kratkotrajno Paraginom HOS-u slikajući se za novine u crnoj vojnoj odori.
U depresiji, 14. siječnja 1999., u zagrebačkom stanu u ulici Maksimirska 69, Mišo Kovač pucao je sebi u prsa neprijavljenim pištoljem "Beretta", ali taj neuspjeli pokušaj samoubojstva donio mu je saznanje da život mora ići dalje. U tim 90-im godinama, osim sina Edija, izgubio je majku, kao i mlađeg brata Ratka, dok je kćerka Ivana upala u probleme s drogom. Prije Kovačevog pucnja u prsa, brak sa Anitom se raspao, te je pokušao ostvariti ljubavnu vezu sa 30 godina mlađom astrologinjom Silvijom Conte Calvi Marković. Nakon još jednog ljubavnog brodoloma, nova Kovačeva životna pratilja postala je Lidija Pintarić s kojom se i oženio te napokon pronalazi životni mir i sreću. Nakon oporavka od pucnja u prsa održava veliki koncert u zagrebačkom Domu sportova. Ipak, to nije bio kraj Kovačeve karijere. Uslijedili su i novi albumi.
Godine 1999., Mišo je snimio album "Budi čovjek dobre volje", kako sam kaže zahvaljujući kćerki Ivani. Godine 2000. Mišo se nakratko vraća glazbenim festivalima te odmah pobjeđuje na splitskom festivalu sa skladbom "Vraćam ti se Dalmacijo mati". Iste godine snima veliki hit "Dalmatino" svojevrsnu himnu Dalmacije.
Godine 2006. snima album "Ja sam kovač svoje sreće" gdje mu se kao gost pridružila kćerka Ivana koja se, kako sama kaže, zahvaljujući očevoj odlučnosti da je smjesti u komunu u dvije godine uspjela izliječiti odo ovisnosti od droge, te će 2007. postati nova pjevačica Magazina.
Godine 2007. Mišo po 28. put u karijeri dupkom puni splitske Gripe, dok godine 2008. puni pulsku Arenu i zadarsku arenu "Višnjik" s preko 8 tisuća obožavatelja. 2009.uključuje se u izbornu kampanju u Hrvatskoj gdje pjeva za nezavisnog kandidata Željka Keruma koji odnosi pobjedu na lokalnim izborima u Splitu te postaje novi gradonačelnik Splita.
2009. Mišo Kovač kao prvi hrvatski pjevač održava koncert u novoizgrađenoj sportskoj dvorani- Areni Zagreb pred 20.000 obožavatelja svih generacija, time još jednom dokazujući status žive legende hrvatske glazbene scene!
2010. Mišo izdaje svoj, kako kaže, posljednji album Ne tražim istinu, te najavljuje kraj karijere. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Mišo Kovač | |
| |
| | | | Mišo Kovač | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 398 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 398 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943555. in 18087 subjects
|
|