|
| Plačete li dok režete luk? | |
|
+7mea Lux provinceza Goran Blizanka Kikica Ary 11 posters | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Ary VIP član
Broj postova : 16291 Godine : 43 Lokacija : Sisak Datum registracije : 16.04.2009
| Naslov: Plačete li dok režete luk? 25.04.09 23:01 | |
| Uh, taj luk! Skoro ni jedno jedno jelo nije bez njega, a koliko nas samo gnjavi svojom ljutinom i mirisom. Evo nekoliko praktičnih savjeta kako bi izbjegli plakanje i neugodni miris koji se uvuče u kožu i odjeću. Da ne bi plakali dok režete luk možete učiniti slijedeće: prije samog rezanja, stavite luk u zamrzivač na nekoliko minuta (4-5) ili ga nakon čišćenja (ljuštenja) operite ispod mlaza hladne vode. Manje ćete plakati i ako za rezanje koristite što oštriji nož. Da bi otjerali neugodni miris luka sa prstiju, namočite prste u ocat prije samog rezanja i nakon rezanja, a druga metoda je da namočite prste vodom i “uvaljate” ih u sodu bikarbonu. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Plačete li dok režete luk? 25.04.09 23:02 | |
| |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Plačete li dok režete luk? 25.04.09 23:03 | |
| A joj luk... :rida: suze frcaju... |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Plačete li dok režete luk? 25.04.09 23:04 | |
| Super savjeti,hladni mlaz već koristim,probat ču još u zamrzivač.... |
| | | Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Re: Plačete li dok režete luk? 26.04.09 13:31 | |
| Obavezno mi zasuze oke, ali ne zamaram se time | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Plačete li dok režete luk? 26.04.09 13:34 | |
| pa suze mi oči uvijek kad ga režem.. al šta mogu |
| | | Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Re: Plačete li dok režete luk? 26.04.09 13:41 | |
| ma moram uvijek plakat ...sjetim se onog ko je sadio ...bas se namucio ...vjerovatno ga leda bole...pa uvijek placem.... _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Plačete li dok režete luk? 26.04.09 13:41 | |
| zasuzi mi oko... |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Plačete li dok režete luk? 26.04.09 20:06 | |
| suze liju plave očiii ... još se onako uživim u rezanje pa facu full približim Biserka |
| | | Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Re: Plačete li dok režete luk? 28.04.09 18:34 | |
| Bravo Ariela, dobri trikovi! _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Plačete li dok režete luk? 29.04.09 18:03 | |
| Plačem itekako, a skoro svaki dan ga koristim u kuhinji... Ja sam jednom čula da dok ga režete da zagrizete čačkalicu i čvrsto je držite..I probala sam, i malo je pomoglo, ali ne dovoljno... Hvala Ariela na savjetima, svakako ću ih isprobat |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Plačete li dok režete luk? 29.04.09 18:04 | |
| ima li tko da ne plače dok reže luk? |
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Re: Plačete li dok režete luk? 25.06.09 18:10 | |
| Jel ste isprobali savjete? _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | provinceza Početnik
Broj postova : 62 Datum registracije : 29.06.2009
| Naslov: Re: Plačete li dok režete luk? 29.06.09 21:06 | |
| ne placem.......... idu mi suze na oci : | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Plačete li dok režete luk? 29.06.09 21:27 | |
| znači svima idu suze na oči dok režu luk : |
| | | Gost Gost
| | | | Goran Administrator
| Naslov: Re: Plačete li dok režete luk? 29.06.09 23:12 | |
| E to je razlog Tana! : _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Lux Totalno relaxiran
Broj postova : 1417 Godine : 59 Lokacija : Zagreb Datum registracije : 03.02.2009
| Naslov: Re: Plačete li dok režete luk? 30.06.09 14:17 | |
| Suze mi cure, ali ne bih rekla da plačem | |
| | | Gost Gost
| | | | Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Re: Plačete li dok režete luk? 02.07.09 16:59 | |
| .........a jesam se danas rascmuljila, bilo je suza i u luku...bemu i luku | |
| Naslov: Re: Plačete li dok režete luk? 17.07.09 14:48 | |
| A bemu kiki.... _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | mea Zagrijao tipkovnicu
Broj postova : 274 Godine : 44 Lokacija : Slavonski Brod Datum registracije : 15.07.2009
| Naslov: Re: Plačete li dok režete luk? 17.07.09 20:06 | |
| plačem nekad više, nekad manje, ovisi i o luku negdje sam pročitala da trebate staviti u usta malu žličicu (za kavu) i to naopako, al kod mene to ne pali : | |
| | | Yo Zagrijao tipkovnicu
Broj postova : 259 Godine : 38 Lokacija : Sisak Datum registracije : 22.06.2009
| Naslov: Re: Plačete li dok režete luk? 06.08.09 20:47 | |
| Hehe,fala bogu nemam tih problema Ne koristim niti jedan od tih vasih recepata Inace nosim lece,one me stite od luka Nema plakanja kod mene | |
| Naslov: Re: Plačete li dok režete luk? 06.08.09 21:31 | |
| Vidiš, bolje vidiš i štite te od suza zbog luka, bravo za onog tko je izumio leče! _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Niky VIP član
Broj postova : 13469 Godine : 40 Datum registracije : 07.07.2009
| Naslov: Re: Plačete li dok režete luk? 07.08.09 7:13 | |
| Ne..luk mi uopće ne smeta..i zato često kad sam kod mame...i spremamo ručak..uvijek mene čeka priprema luka | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Plačete li dok režete luk? | |
| |
| | | | Plačete li dok režete luk? | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 271 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 271 gostiju. :: 1 Bot
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|