|
| Crtići najučinkovitiji u ublažavanju bolova | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Ary VIP član
Broj postova : 16291 Godine : 43 Lokacija : Sisak Datum registracije : 16.04.2009
| Naslov: Crtići najučinkovitiji u ublažavanju bolova 25.04.09 22:06 | |
| Crtići su učinkovitiji od majki u ublažavanju bolova kod djece, pokazuju nova istraživanja.
Tim istraživača sa Sveučilišta Siena tvrdi kako je od mnogih primijenjenih tehnika skretanja pozornosti s bolova za vrijeme nekih medicinskih postupaka, kao na primjer kod vađenja krvi, najdjelotvornije gledanje crtića.
Njihovo istraživanje, kojim se ispitivalo koja je tehnika najučinkovitija u sprječavanju znakova bolova, poput suza, uključilo je hipnozu, opuštanje, igračke, kaleidoskope, pa i virtualne naočale. U istraživanje je sudjelovalo 69 djece, 7 do 13 godina.
Općenito, prisutnost majke uvijek je bila pomoć, ali najbolji učinak postigao se kada su na televizoru prikazivani crtići.
Prema riječima Dr. Belliene, voditelja istraživanja, ovo ne bi trebalo obeshrabriti majke u pravljenju društva djeci u bolnicama i želji da im pomognu, jer prisutnost majki uvijek je značila određenu razliku. Djeca će se kasnije sjetiti kako nisu bila sama u stresnom trenutku, što je vrlo važno za njihov razvoj. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Crtići najučinkovitiji u ublažavanju bolova 25.04.09 22:18 | |
| Svaka čast crtićima,ali mama je mama... |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Crtići najučinkovitiji u ublažavanju bolova 25.04.09 22:21 | |
| Vjerujem da im malo skrene pozornost ali mama je zakon,meni kad sam bila manja mama mi je značila sve,svaku bol je otjerala,jednom sam samo bila malo teže bolesna i od svega toga sjećam se samo mame koja je bila uz mene i koliko mi je to značilo. |
| | | Ary VIP član
Broj postova : 16291 Godine : 43 Lokacija : Sisak Datum registracije : 16.04.2009
| Naslov: Re: Crtići najučinkovitiji u ublažavanju bolova 25.04.09 22:29 | |
| I ja mislim da je mama najvažnija...ovo sam naletila na neki članak pa da vidim šta vi mislite o tome... | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Crtići najučinkovitiji u ublažavanju bolova | |
| |
| | | | Crtići najučinkovitiji u ublažavanju bolova | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 471 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 471 gostiju. :: 1 Bot
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943555. in 18087 subjects
|
|