|
| Kamenac posvuda | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Kamenac posvuda 20.04.09 13:34 | |
| Ma znam kako onaj u kupaltilu i kuhinji riješiti, uspješno se borim s njih, iako kupujem najjeftinije proizvode protiv njega.Nema šanse da me boca izađe više od 10kn, nedam i šlus. Ali imam problem sa bokalima za sokove i vazama, nijh nevolim prskati s ovim teškim kemikalijama. Ribam kao budala s spužvama i ništa, a odvratno izgleda kada se kamenac uhvati na njih. Pa me zanima dali netko zna za neko učinkovito , a da je prirodno sredstvo protiv njega. Hvala. | |
| | | Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Re: Kamenac posvuda 20.04.09 13:46 | |
| Ne znam za prirodna sredstva, protiv takvih nečistoča koristim astonish, fenomenalna pasta, samo ne znam jel je ima u Hr. za kupiti, ja sam je kupio u Njemačkoj. Što se tiče bokala, ne skuplja mi se kamenac na njih pretjerano. _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Kikica VIP član
| Naslov: Re: Kamenac posvuda 20.04.09 13:51 | |
| Možda je to i do vode, ali ova je posebno puna minerala, samo proletiš sa čašom po njoj i nemožeš ju oribati više. | |
| | | Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Re: Kamenac posvuda 20.04.09 13:57 | |
| Mislim da su ocat, limun i sol najbolja prirodna sredstva za čišćenje kamenca. _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Kamenac posvuda 20.04.09 16:20 | |
| Slažem se s Goranom,mislim da je tako : ... Ja to u perilicu posuđa strpam,pa baš i neznam te šeme... |
| | | Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Re: Kamenac posvuda 24.04.09 19:40 | |
| i ja s tim nemam problema ...perilica odradi svoje...ali u posudi u kojoj kuham vodu za kafu se cesto nakupi kamenca ...ali rijesavam to sa sircetom ...ali probaj i sa sodom bikarbonom.... _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Kamenac posvuda 19.09.10 20:12 | |
| ocat,najbolje i najzdravije sredstvo za uklanjanje kamenca |
| | | Kikica VIP član
| Naslov: Re: Kamenac posvuda 19.09.10 20:28 | |
| Je istina je ocat je zakon.. | |
| | | LaTiTeA Zagrijao tipkovnicu
Broj postova : 286 Godine : 40 Lokacija : Sl.Brod Datum registracije : 11.08.2010
| Naslov: Re: Kamenac posvuda 19.09.10 20:38 | |
| za čišćenje kupatila i kuhinje koristim Sanitar...najbolji mi je... Za čišćenje wc školjke WC Perin, proizvodi Saponia Osijek i samo uz rub sipam wc perin i nakon 10min pustim vodu školjka bliiiiista a za posuđe... ne nakuplja mi se kamenac jer svaki dan perem ono što koristim (Arf), jedino kuhalo za vodu (ono na struju) čistim sa octom. Sipam octa pustim da proključa, ostavim još 2-3min i isperem | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Kamenac posvuda 20.09.10 10:41 | |
| najbolji je ocat, provjereno |
| | | Kikica VIP član
| Naslov: Re: Kamenac posvuda 23.01.11 16:20 | |
| Dječjim uljem u borbu protiv kamenca
Jeste li znali da vodicom za usta možete očistiti pločice ili pak da je dječje ulje izvrsno sredstvo u borbi protiv kamenca? Sve to i još puno više donosimo u još jednim kućnim čarolijama
Mrlje od voska, a posebno one na bijelom stolnjaku ne moraju biti problem jer ih se možete riješiti uz pomoć jednostavnog trika.
Baby ulje štiti keramiku od kamenca Prvo s tkanine ostružite višak voska, a zatim na mrlju stavite komad papira ili novina. Vrućim glačalom pređite preko mrlje sve dok većina voska ne ostane na papiru.
S obzirom da je tkanina upila vosak, preostalu mrlju zalijevajte vrućom vodom sve dok vosak potpuno ne nestane ili tkaninu namočite u vruću vodu i ostavite da odstoji dok se voda ne ohladi.
Dječje ulje može biti vrlo korisno u održavanju čistoće kupaonice. Na pamučnu krpicu stavite malo ulja te prebrišite već očišćeni umivaonik i kadu.
Zahvaljujući ulju voda se neće zadržavati na stijenkama keramike i ostavljati ružne mrlje od kamenca.
Ostali ste bez sredstva za čišćenje pločica? Ne brinite jer u hitnoj će situaciji poslužiti i vodica za ispiranje usta.
U tri litre vode dodajte čep vodice za usta i mješavinom prebrišite pod. Vodica će uništiti bakterije i ostaviti vaš pod blistavo čistim.
Više u In Magazinu. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Kamenac posvuda | |
| |
| | | | Kamenac posvuda | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 30 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 30 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|