Relax forum
Registriraj se i relaxiraj sa nama
Relax forum
Registriraj se i relaxiraj sa nama
Relax forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Zabava, druženje i diskusije u opuštenoj atmosferi

Početna stranicaRegistracijaLogin

Karakter - jesu li moguće promjene?

Go down 
+3
Kikica
Goran
neno123
7 posters
Go to page : 1, 2  Next
Autor/icaPoruka
neno123
Početnik
Početnik
neno123

Male
Sagittarius Cat
Broj postova : 10
Godine : 48
Datum registracije : 05.04.2009

Karakter - jesu li moguće promjene? Empty
PostajNaslov: Karakter - jesu li moguće promjene?   Karakter - jesu li moguće promjene? I_icon_minitime07.04.09 9:39

Šta se zapravo podrazumijeva pod pojmom "karaktera"? Kad kažemo karakter, na šta točno mislimo? Po meni je to jedan način razmišljanja, ponašanja, reagiranja u određenim situacijama, nekakav skup mentalnih osobina.

Šta utječe na izgradnju karaktera? Vjerovatno najviše obitelj i odgoj, od roditelja kupimo neke reakciju, od njih nasljeđujemo i neke genetske predispozicije za određene odlike karaktera (npr. agresivniji temperament, ili pak pasivniji...), zatim na formiranje karaktera valjda utječu i prijatelji, škola, specifične situacije koje u životu prođemo...Nadopunite po želji.

Ono šta me zanima, je li moguće mijenjati karakter, odnosno određene crte karaktera, nakon šta već napunimo određene godine, npr. 30 godina, i može se reći da smo već formirana osoba?
Dakle ako ja u svom karakteru vidim neke crte koje mi se ne sviđaju, mislite li da se to može promijeniti? Može li se na neki način usavršiti sebe kao osobu? I kako to izvesti?

Znam da će većina reći da može, da je samo potrebno vrijeme, ali ja sam nekako skeptičan, ma koliko bio svjestan određenih vlastitih nedostataka, i ma koliko želio promijeniti iste, ipak primjećujem da to baš ne ide. Da se razumijemo, nisu to neke drastične stvari, npr. u nekim stvarima bih želio biti manje pasivan, u nekima manje živčano reagirati, zatim manje se opterećivati nekim problemima, općenito biti pozitivnija i zadovoljnija osoba. Je li to moguće i je li možemo sebe oblikovati? Ili nas pak oblikuje život, a mi smo pasivan predmet u tom procesu?
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Karakter - jesu li moguće promjene?   Karakter - jesu li moguće promjene? I_icon_minitime07.04.09 10:02

Ti vrapca Neno..ha ha
necu ovdje o genima i nasljedstvu koje dobivamo...
karakter moras izgraditi sam..
moras biti covjek..
shvatiti da postoje i oni manji ljudi..
ljudi za kojima mnogi ne okrenu glavu...
ako covjek ima karakter..
tada ce brzo shvatiti mnoge stvari...
uglavnom gradi se od malena..
stvarat covjeka od sebe za nekoga je enigma..
tako je i sa karakterom..
eto ..ovdje si otvorio temu..
to je vec jedan pokazatelj karaktera u covjeka..
JER CIJENIS COVJEKA
KOJI JE NAPRAVIO OVAJ FORUM..
cijenis ..njegovo vrijeme i trud ulozen u to..
to su sitnice..koje mnogi i ne opaze..
naravno..ne mislim da su ljudi koji nista ne pisu na forumu
ljudi bez karaktera..
ali ako si karakterna osoba..
tada ti ni komunikacija nije problem..
brzo se uklapas u sve..
karakter je po meni cak i vrhunac ljudske osobine..
imas velike prednosti ako to posjedujes..
tada kad ces prolaziti gradom..
neces okrenut glavu nekom siromahu
koji te moli za nesto...
jer si osoba sa karakterom..
mozes brzo shvatiti mnoge stvari...
a dovoljno je pogledat ..
koliko ljudi prodju ne obazirajuci se na njih...
smatrajuci ih ljudima druge vrsta..
tu je karakter presudan...
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Karakter - jesu li moguće promjene?   Karakter - jesu li moguće promjene? I_icon_minitime07.04.09 14:07

Mislim da karakter koji je izgrađen kao tvoj ne može se promjeniti...Možda malo ga nekako oblikovati ali u krajnosti ne.Ja za sebe kažem da neću više to i to ali opet napravim isto.A šta je karakter,sve što si i sam nabrojao i ja tako mislim.
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Karakter - jesu li moguće promjene?   Karakter - jesu li moguće promjene? I_icon_minitime07.04.09 19:44

Ako si izgrađena osoba u potpunosti,nema promjena...
Gledam po sebi,nema toga što bi me promjenilo,
eventualno neke ne toliko bitne sitnice,
ništa drugo...
[Vrh] Go down
Goran
Administrator
Administrator
Goran

Male
Cancer Rooster
Broj postova : 80666
Godine : 43
Datum registracije : 24.09.2008

PostajNaslov: Re: Karakter - jesu li moguće promjene?   Karakter - jesu li moguće promjene? I_icon_minitime10.04.09 17:16

Uvijek su moguće promjene na bolje, svatko može pronači neku sitnicu barem koju bi mogao popraviti, vezano uz svoje ponašanje.

Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
[Vrh] Go down
https://www.facebook.com/CarpeDiemCitatiMisliPoezija
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Karakter - jesu li moguće promjene?   Karakter - jesu li moguće promjene? I_icon_minitime10.04.09 17:25

mislim da su moguće malo promjene u ponašanju, al totalna promjena karaktera ličnosti mislim da nije jer je to nešto što čovjek gradi tokom svog života..
al opet zašto mijenjati ako smo sami zadovoljni sobom??
to je opet individualno, al to je obilježje čovjeka onakav kakav zaista on jeste.... Smile
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Vjerujete li da se ljudi mijenjaju?   Karakter - jesu li moguće promjene? I_icon_minitime18.06.09 16:54

ili mislite da je istina ono da vuk dlaku mijenja ali ćud nikada?
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Karakter - jesu li moguće promjene?   Karakter - jesu li moguće promjene? I_icon_minitime18.06.09 20:08

Mijenjaju se koliko se žele promjeniti. Neke karakterne stvari se zbilja ne mogu promjeniti po mom mišljenju ... ali neki ljudi zbilja puno rade na sebi i naravno da se mijenjaju. Isto tako neki veliki životni događaji nas mogu promijeniti.
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Karakter - jesu li moguće promjene?   Karakter - jesu li moguće promjene? I_icon_minitime18.06.09 21:16

pa mjenjati može to ovisi o okolini i o osobi kao pojedincu no neke karakterne osobine čovjek nikad ne mijenja Smile
[Vrh] Go down
Kikica
VIP član
Kikica

Female
Taurus Goat
Broj postova : 43764
Godine : 45
Datum registracije : 04.03.2009

PostajNaslov: Re: Karakter - jesu li moguće promjene?   Karakter - jesu li moguće promjene? I_icon_minitime18.06.09 21:46

Slažem se s Teo i Tanom, mada se može dogoditi da neke stresne situacije i bolne, mogu čovjeka jako promijeniti. tužni
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Karakter - jesu li moguće promjene?   Karakter - jesu li moguće promjene? I_icon_minitime18.06.09 21:47

...a mijenjaju se,život te navede...ako ništa drugo...
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Karakter - jesu li moguće promjene?   Karakter - jesu li moguće promjene? I_icon_minitime19.06.09 18:55

potpisujem ovo teovo... Smile
čovjek je po karakteru uvijek isti... karakter se može sakriti..ali prije ili kasnije se pokaže... Smile
[Vrh] Go down
Blizanka
Administratorica
Administratorica
Blizanka

Female
Gemini Broj postova : 74186
Godine : 174
Datum registracije : 21.01.2009

PostajNaslov: Re: Karakter - jesu li moguće promjene?   Karakter - jesu li moguće promjene? I_icon_minitime19.06.09 21:38

mjenjaju ...ali kasno....

Karakter - jesu li moguće promjene? Admin10
[Vrh] Go down
https://www.facebook.com/pages/Carpe-diem-citati-lijepe-misli-po
Goran
Administrator
Administrator
Goran

Male
Cancer Rooster

PostajNaslov: Re: Karakter - jesu li moguće promjene?   Karakter - jesu li moguće promjene? I_icon_minitime24.06.09 11:57

Kad se nitko ne bi mijenjao na bolje, onda bi ovaj svijet otišao u qurac.

Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
[Vrh] Go down
Ary
VIP član
Ary

Female
Pisces Rooster
Broj postova : 16291
Datum registracije : 16.04.2009

PostajNaslov: Re: Karakter - jesu li moguće promjene?   Karakter - jesu li moguće promjene? I_icon_minitime24.06.09 12:13

mislim da je to sve prema potrebi....hehe
[Vrh] Go down
Goran
Administrator
Administrator
Goran

Male
Cancer Rooster

PostajNaslov: Re: Karakter - jesu li moguće promjene?   Karakter - jesu li moguće promjene? I_icon_minitime24.06.09 12:30

Često se znatno promjenimo, a da toga nismo ni svjesni. Okolinu treba slušati kad nam daje konstruktivne kritike ili savjete, ali nikad ne treba biti previše podložan utjecaju okoline, uvijek treba biti svoj, nači idealan balans. Ponekad nesvjesno pretjerano i ta okolina utječe na nas.

[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Karakter - jesu li moguće promjene?   Karakter - jesu li moguće promjene? I_icon_minitime29.04.10 17:26

da verujem
[Vrh] Go down
Rokerka
Ljubitelj foruma
Rokerka

Female
Cancer Rat
Broj postova : 4199
Godine : 28
Datum registracije : 31.12.2009

PostajNaslov: Re: Karakter - jesu li moguće promjene?   Karakter - jesu li moguće promjene? I_icon_minitime29.04.10 17:28

Verujem da se menjaju, naravno...zlo bi bilo da nije tako... Karakter - jesu li moguće promjene? 668150
[Vrh] Go down
Wind
Totalno relaxiran
Wind

Female
Aquarius Rooster
Broj postova : 1722
Godine : 42
Datum registracije : 09.12.2009

PostajNaslov: Re: Karakter - jesu li moguće promjene?   Karakter - jesu li moguće promjene? I_icon_minitime15.06.10 22:46

4 su osnovna tipa karaktera : kolerik, sangvinik, flegmatik i melanholik
(Necu sada duziti o njihovim karakteristikama, ionako nije topic o tome)
U psiholoskom sklopu individue, gotovo nikako se ne susrece jedan cisti oblik, vec su to najcesce razne kombinacije pomenutih karakternih tipova.
Karakter se gradi cijeli zivot,i koliko ce on biti varijabilan tokom zivota, iskljucivo zavisi od covjeka do covjeka
Znaci, ne postoji obrazac po kojemu se moze reci do koje godine zivota se moze, odnosno ne moze, nesto promijeniti u karakteru osobe.

Do tebe je koliko zelis nesto mijenjati....i do tebe je koliko ces se promijeniti
Gdje ima volje, ima i nacina
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Karakter - jesu li moguće promjene?   Karakter - jesu li moguće promjene? I_icon_minitime15.06.10 22:54

Wind...u koju od navedenih grupa smatraš da pripadaš??...
[Vrh] Go down
Wind
Totalno relaxiran
Wind

Female
Aquarius Rooster

PostajNaslov: Re: Karakter - jesu li moguće promjene?   Karakter - jesu li moguće promjene? I_icon_minitime15.06.10 23:00

Karakter - jesu li moguće promjene? 648851 ..najvecim dijelom sam sangvinik....ostalo vecinom odpada na kolerika i melanholika a flegmatik sam mozda 3% Karakter - jesu li moguće promjene? 12363
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Karakter - jesu li moguće promjene?   Karakter - jesu li moguće promjene? I_icon_minitime15.06.10 23:04

ja bih otvorio još jednu, dodatnu grupu - 'direktoholik'..

tu imaš najviše procenata.. Laughing
[Vrh] Go down
Wind
Totalno relaxiran
Wind

Female
Aquarius Rooster

PostajNaslov: Re: Karakter - jesu li moguće promjene?   Karakter - jesu li moguće promjene? I_icon_minitime15.06.10 23:11

Tornado je napisao/la:
ja bih otvorio još jednu, dodatnu grupu - 'direktoholik'..

tu imaš najviše procenata.. Karakter - jesu li moguće promjene? 12363
Mislim da mi to spada u nepromjenjive karakterne osobine Karakter - jesu li moguće promjene? 12363
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Karakter - jesu li moguće promjene?   Karakter - jesu li moguće promjene? I_icon_minitime15.06.10 23:25

zadrži taj procenat u najvećoj meri...to te čini osobenom.. bravo
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Karakter - jesu li moguće promjene?   Karakter - jesu li moguće promjene? I_icon_minitime18.06.10 19:39

Svi se menjamo iz dana u dan , ali neke osnovne crte kataktera ostaju. Niko ne moze skroz da se promeni..
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: Karakter - jesu li moguće promjene?   Karakter - jesu li moguće promjene? I_icon_minitime

[Vrh] Go down

Karakter - jesu li moguće promjene?
[Vrh] 
Stranica 1 / 2.Go to page : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» Želite promjene, al ne znate kakve
» Klimatske promjene kradu 'bijeli Božić'
» Uticaj sata rodzenja na karakter
» Velike promjene u Njemačkoj: Građani će morati dokazati da su cijepljeni
» Mercedes C-klasa: Dizajnerske promjene za pomak u višu klasu