|
| Loši vicevi se lakše pamte | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Loši vicevi se lakše pamte 24.03.09 8:58 | |
| Znanstvenici su otkrili zašto se svi sjećamo loših šala, dok se onih dobrih nikako ne možemo sjetiti. Upravo ono što dobar vic čini smiješnim, čini ga i teško pamtljivim.
Znanstvenici su pojasnili zašto loše viceve lakše pamtimo.
Najbolji vicevi djeluju tako da izvrću uobičajeni slijed misli, što ih čini teže pamtljivima, ali smiješnima, pokazalo je istraživanje. Konačni obrat koji vic čini smiješnim navodi nas da zapamtimo poantu, no zaboravimo uvodni dio.
Kod loših viceva su cijela priča, kao i sama poanta predvidljivi pa ih lakše pamtimo.
''Ono što vic čini uspješnim je upravo ono što ga čini teško pamtljivim, jer sadrži neočekivani obrat'', kaže Robert Provine, profesor psihologije na Sveučilištu Maryland.
Provine vjeruje da dobar vic pamtimo drugačije od pjesme ili nekog glazbenog djela.
''Lakše je slijediti pjesmu koja ima ritam i rimu. Čuo sam dosta dobrih viceva, ali obično se većine ne mogu sjetiti.''
Daniel Schacter, profesor psihologije na Harvardu i autor knjige The Seven Sins of Memory, kaže da se dobri vicevi najčešće oslanjaju na suptilne nijanse i dobar tajming i postoje stvari kojih se kasnije teško prisjetiti.
''Bolje pamtimo generalno značenje ili bit stvari, a vicevi 'rade' kao mađioničarski trikovi – kada dođe do poante zaboravite što se dogodilo ranije.'' Net.hr _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | ajmeivana Ljubitelj foruma
Broj postova : 3690 Godine : 43 Datum registracije : 09.03.2009
| Naslov: Re: Loši vicevi se lakše pamte 31.03.09 16:22 | |
| eh, ne pamtim ja ni loše ni dobre viceve : | |
| | | Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Re: Loši vicevi se lakše pamte 31.03.09 16:25 | |
| Ha ha, ja isto vrlo malo viceva upamtim! : Sad mi ih ispričaj 10, za sat vremena neću znati ni jedan! _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Loši vicevi se lakše pamte 31.03.09 17:05 | |
| ja isto ne pamtim bas viceve : |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Loši vicevi se lakše pamte 31.03.09 18:18 | |
| Ne pamtim viceve,a i ono što upamtim krivo nekako ispričam,svega par puta mi se desilo da sam do kraja ispravno ispričala neki vic. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Loši vicevi se lakše pamte 31.03.09 18:21 | |
| to se i meni događa ana |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Loši vicevi se lakše pamte 31.03.09 18:22 | |
| |
| | | Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Re: Loši vicevi se lakše pamte 31.03.09 18:29 | |
| ma treba znat i pricat viceve....nismo svi za toga... _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Loši vicevi se lakše pamte 31.03.09 18:39 | |
| |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Loši vicevi se lakše pamte 31.03.09 21:20 | |
| nisam baš za viceve...brzo zaboravljam.... |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Loši vicevi se lakše pamte 31.03.09 21:59 | |
| S obzirom da nas većina zaboravlja viceve, ma kakvi bili znanstvenici su pogrješili |
| | | Gost Gost
| | | | ajmeivana Ljubitelj foruma
| Naslov: Re: Loši vicevi se lakše pamte 01.04.09 12:12 | |
| - ana je napisao/la:
- Ne pamtim viceve,a i ono što upamtim krivo nekako ispričam,svega par puta mi se desilo da sam do kraja ispravno ispričala neki vic.
moj je problem što ga otegnem, pa mu se ne vidi kraja : ali zato ih guštam slušat | |
| | | Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Re: Loši vicevi se lakše pamte 13.04.09 19:18 | |
| Nisu još tako loš smislili, jer ja niti jedan ne znam i nemogu ih upamtiti nikada .I pomislim baš je dobar , kako sam to pomislila tako i zaboravila. | |
| Naslov: Re: Loši vicevi se lakše pamte 14.04.09 18:09 | |
| Boli nas briga, ovdje komp pamti vic za nas ako ga od nekud kopiramo. : _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Loši vicevi se lakše pamte 14.04.09 18:22 | |
| Ti glupi vicevi su meni baš smiješni,jer su glupi... |
| | | ajmeivana Ljubitelj foruma
| Naslov: Re: Loši vicevi se lakše pamte 14.04.09 21:00 | |
| za curke:
koja je razlika između OHO i OHOHO........10 cm | |
| Naslov: Re: Loši vicevi se lakše pamte 20.04.09 11:38 | |
| Dobar! _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Rokerka Ljubitelj foruma
Broj postova : 4199 Godine : 28 Lokacija : Nedođija ^^ Datum registracije : 31.12.2009
| Naslov: Re: Loši vicevi se lakše pamte 09.10.10 9:12 | |
| Slazem se. Kod mene je isti slucaj i sa pesmama. Ne volim folk muziku, ali da me pitas da ti otpevam neku pesmu iz granda, znacu garant | |
| Naslov: Re: Loši vicevi se lakše pamte 03.11.10 20:25 | |
| Dobra paralela seko _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Loši vicevi se lakše pamte | |
| |
| | | | Loši vicevi se lakše pamte | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 271 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 271 gostiju. :: 1 Bot
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|