|
| Treba se znati svađati! | |
| | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Treba se znati svađati! 12.03.09 19:22 | |
| Vikanje baš i nema smisla i nije najbolji način rješavanja problema. Kako za sve postoje neka pravila, tako postoje i za svađanje i rasprave. Argumenti koje imate trebali bi ojačati vašu vezu, a ne je ugroziti.
Evo pravila:
Bez vrijeđanja i vikanja U žaru trenutka ljudi često planu i počnu se vrijeđati "časteći" se imenima koja nisu nimalo ugodna. Najgore od svega je što se najčešće ne misli ono što se izgovori. I zato – bez vrijeđanja!
Fokusirajte se na problem Nema smisla u raspravi koja je krenula zbog određenog razloga početi nabrajati sve što vas je ikada zasmetalo, to će samo zakomplicirati situaciju i tko zna u kojem će vas smjeru odvesti.
Imajte cilj Započeti raspravu bez cilja nije baš pametno. Poanta je da nađete rješenje i da oboje budete zadovoljni. Ako imate dobre argumente oni će vas dovesti do kompromisa, a kompromis do rješenja problema.
Nikada se ne svađajte pred djecom Raspravu odgodite ako vas djeca mogu čuti. Čak i onda kada je nešto važno i hitno, pričekajte da odu na spavanje ili negdje drugdje.
Zaboravite raspravu uz alkohol Zabavili ste se s društvom uz alkohol, nešto vas je iziritiralo i osjećate se svadljivo? Ili ste malo pripiti, a netko se baš tada želi svađati? Zaustavite to na početku. Alkohol utječe na moć prosuđivanja, na govor i slušanje. Rasprava će vjerojatno loše završiti.
Sjednite i gledajte jedno u drugo Dok žustro raspravljaju ljudi često nervozno šeću, mašu rukama, ne gledaju se, okreću leđa... Bilo bi dobro da dok traje rasprava sjedite i gledate se u oči, mogućnosti eksplozivnih ispada su tako umanjene.
Predahnite Vikanje dok oboje ne poplavite može samo produžiti svađu. Dobro bi bilo da malo predahnete, ako ste iscrpljeni raspravu čak možete odgoditi. No svakako se vratite tamo gdje ste stali i raspravite do kraja, kako treba.
Recite da vam je žao I na kraju, nemojte slavodobitno otići kada rasprava završi. Recite da vam je žao zbog argumenata koje ste navodili, to će partneru puno značiti. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Treba se znati svađati! 12.03.09 19:23 | |
| dragi forumaši...kakvi ste vi kad se sa nakim svađate? |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Treba se znati svađati! 12.03.09 19:27 | |
| Prije sam bila takva da psujem...kažem šta treba i ne treba.....a sada prvo se smirim nasmješim,sačekam...prostudiram i onda raspravim...I sad mi se desi da izgubim kontrolu al na sreću rijetko..... |
| | | Alba Zagrijao tipkovnicu
Broj postova : 262 Godine : 32 Lokacija : Kladanj-bih Datum registracije : 06.02.2009
| Naslov: Re: Treba se znati svađati! 12.03.09 19:36 | |
| mrzim svadje...sve gutam..trpim primam u dusu i na srce i cutim... ali kada neka kap prelije casu... onda explodiram kao neka bomba i saspem im sve u lice sto sam dugo cuvala za sebe... posle mi zna biti zao ali nemam razloga da ikada(dobro skoro ikada) ja kazem prva izvini... uvjek imam dovoljno jake argumente da druga strana shvati pogresku.... (zato me direktor skole zove debatant kad god sam kod njega sa nekim prijedlogom sa vijeca ucenika a on ne da uvjek ga ubijem u pojam... i uvjek izadjem sa makar kakvom pobjedom... to mi je dalo dosta iskustva za svadje drugog tipa....) ali iskreno iz dna duse mrzim svadju.... | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Treba se znati svađati! 12.03.09 19:37 | |
| i ja isto sve gutam...ali, kad puknem, puknem sa stilom i kažem sve što mi je na srcu...i duši.... |
Broj postova : 262 Godine : 32 Lokacija : Kladanj-bih Datum registracije : 06.02.2009
| Naslov: Re: Treba se znati svađati! 12.03.09 19:39 | |
| - korny je napisao/la:
- i ja isto sve gutam...ali, kad puknem, puknem sa stilom i kažem sve što mi je na srcu...i duši....
ovo je kraca verzija mog inace dugug govora... | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Treba se znati svađati! 12.03.09 19:39 | |
| imamo mi neke sličnosti alba... |
| | | | Gost Gost
| Naslov: Re: Treba se znati svađati! 12.03.09 19:42 | |
| |
| Naslov: Re: Treba se znati svađati! 12.03.09 19:47 | |
| samo sto si ti decidan..kratak i jasan a ja.... bolje da ne pocinjem... | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Treba se znati svađati! 12.03.09 19:47 | |
| kratak i jasan sam kad mi se ne da tipkati... |
| Naslov: Re: Treba se znati svađati! 12.03.09 19:53 | |
| | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Treba se znati svađati! 12.03.09 21:39 | |
| Izbjegavam svađe,jer sam luda kad poludim :pila: |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Treba se znati svađati! 12.03.09 21:55 | |
| ne volim svađe :svadja: , normalnim razgovorom je najbolje riješiti problem |
| | | Lux Totalno relaxiran
Broj postova : 1417 Godine : 59 Lokacija : Zagreb Datum registracije : 03.02.2009
| Naslov: Re: Treba se znati svađati! 12.03.09 23:19 | |
| Ne volim svađe, ali ponekad su neizbježne. Inače ih izbjegavam jer kad se stvarno naljutim bude svašta | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Treba se znati svađati! 13.03.09 18:54 | |
| - Kate je napisao/la:
- Izbjegavam svađe,jer sam luda kad poludim :pila:
ima li nešto od ćega ti nisi luda? svađanje, plivanje.... |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Treba se znati svađati! 13.03.09 19:24 | |
| - korny je napisao/la:
- Kate je napisao/la:
- Izbjegavam svađe,jer sam luda kad poludim :pila:
ima li nešto od ćega ti nisi luda?
svađanje, plivanje.... Od plivanja sam pozitivno luda onako mmmmmmmm : Od svađe negativno... |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Treba se znati svađati! 13.03.09 19:25 | |
| |
| | | Gost Gost
| | | | Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Re: Treba se znati svađati! 25.03.09 12:38 | |
| Tako je i najbolje Adry! : : _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | ajmeivana Ljubitelj foruma
Broj postova : 3690 Godine : 43 Datum registracije : 09.03.2009
| Naslov: Re: Treba se znati svađati! 25.03.09 14:28 | |
| u principu se ne volim svađati, draže mi je stvari rješavati razgovorom dobro poštofan argumentima. ovisi mi također i s kim se svađam, da li sa dečkom, s roditeljima, kolegicama, prijateljicama itd. da ne nabrajam | |
| | | Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Treba se znati svađati! 16.06.09 21:41 | |
| Svađanje i rasprave dio su veze. Nemoguće je da s nekim dijelite život i provodite toliko vremena, a da tu i tamo ne dođe do nekakvog sukoba, makar oko nečeg sasvim trivijalnog.
Vikanje baš i nema smisla i nije najbolji način rješavanja problema. Kako za sve postoje neka pravila, tako postoje i za svađanje i rasprave. Argumenti koje imate trebali bi ojačati vašu vezu, a ne je ugroziti.
Evo pravila:
Bez vrijeđanja i vikanja U žaru trenutka ljudi često planu i počnu se vrijeđati "časteći" se imenima koja nisu nimalo ugodna. Najgore od svega je što se najčešće ne misli ono što se izgovori. I zato – bez vrijeđanja!
Fokusirajte se na problem Nema smisla u raspravi koja je krenula zbog određenog razloga početi nabrajati sve što vas je ikada zasmetalo, to će samo zakomplicirati situaciju i tko zna u kojem će vas smjeru odvesti.
Imajte cilj Započeti raspravu bez cilja nije baš pametno. Poanta je da nađete rješenje i da oboje budete zadovoljni. Ako imate dobre argumente oni će vas dovesti do kompromisa, a kompromis do rješenja problema.
Nikada se ne svađajte pred djecom Raspravu odgodite ako vas djeca mogu čuti. Čak i onda kada je nešto važno i hitno, pričekajte da odu na spavanje ili negdje drugdje.
Zaboravite raspravu uz alkohol Zabavili ste se s društvom uz alkohol, nešto vas je iziritiralo i osjećate se svadljivo? Ili ste malo pripiti, a netko se baš tada želi svađati? Zaustavite to na početku. Alkohol utječe na moć prosuđivanja, na govor i slušanje. Rasprava će vjerojatno loše završiti.
Sjednite i gledajte jedno u drugo Dok žustro raspravljaju ljudi često nervozno šeću, mašu rukama, ne gledaju se, okreću leđa... Bilo bi dobro da dok traje rasprava sjedite i gledate se u oči, mogućnosti eksplozivnih ispada su tako umanjene.
Predahnite Vikanje dok oboje ne poplavite može samo produžiti svađu. Dobro bi bilo da malo predahnete, ako ste iscrpljeni raspravu čak možete odgoditi. No svakako se vratite tamo gdje ste stali i raspravite do kraja, kako treba.
Recite da vam je žao I na kraju, nemojte slavodobitno otići kada rasprava završi. Recite da vam je žao zbog argumenata koje ste navodili, to će partneru puno značiti.
Izvor: goodtoknow.co.uk _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Treba se znati svađati! 16.06.09 21:44 | |
| onaj koji se nađu u svađi i ja mu preporučujem ove gore upute, slažem se s njima |
| | | adrian Početnik
Broj postova : 28 Datum registracije : 15.06.2009
| Naslov: Re: Treba se znati svađati! 16.06.09 21:45 | |
| Pa..desi se i pokoja svađa, samo ko će se u toku iste sjetiti pravila i kako se treba svađati : Ali slažem se za djecu. Nego, blizanka zar ti to prevađaš i stavljaš na forum? Ako da, svaka čast | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Treba se znati svađati! 16.06.09 21:57 | |
| Ne volim se svađati,ali kada se svađam znam biti opaka,jbga... : |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Treba se znati svađati! | |
| |
| | | | Treba se znati svađati! | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 58 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 58 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|