|
| Tart s povrćem | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Tart s povrćem 13.09.14 9:25 | |
| Kada imam raznog povrća u frižideru, obično svega po malo, moj mozak uvijek razmišlja o slanom tartu ili nekakvom složencu. Tako je nastao ovaj šareni ljepotan, danas vegetarijanski, vama sutra možda mesni s dodatkom kobasice ili šunke. Igrajte se i stavite i vi u svoj ono što imate u frižideru ili vrtu. Prhko tijesto -> ovdje kao podlogu umjesto prhkog tijesta možete koristiti i tijesto za pizzu ili gotovo lisnato tijesto Sastojci: 250 g brašna 140 g maslaca 1 jaje malo soli malo mlijeka Priprema tijesta: Zamijesite tijesto od svih sastojaka. Mijesite tijesto rukama dok ne bude glatko, potrebno je par minuta da se maslac lagano otopi i pod rukama i spoji s brašnom. Zatim ga spremite u vrećicu za meso i neka odstoji u frižideru oko sat vremena. Dok se tijesto odmara, vi pripremite i narežite povrće. Kada je tijesto odstajalo, razvaljajte ga na masnom papiru u krug i stavite u okrugli kalup za pečenje, oblikujte mu rubove u vis, ostavite ga neka stoji. Punjenje: krumpir ljubičasti luk crvena i zelena paprika tikvice svježi sir 1 kiselo vrhnje sol i papar jaja mlijeko Priprema i slaganje: Upalite pećnicu na 200 C i ostavite da se grije. Pripremite si umak s kojim ćete spojiti povrće tako da pjenjačom izmješate: 3 jaja, 1 bjelanjak, 2/3 šalice mlijeka, žličicu crvene paprike, žličicu soli i papra. Ja sam krumpire narendala na tanke ploškice, posolila, posložila ih po dnu tarta i okolo uz rub. Zalila sam s umakom. Luk i papriku sam nasjeckala na trakice i poslagala po tartu. Dodatno malo posolite. Tikvice sam dio naribala na krupno, dio narezala na kolutove. Njih je potrebno posoliti i ostaviti 10-15 minuta da se ocijede od viška vode. Tek ih tada koristiti. No, kako ovaj dio radite dok vam se tijesto odmara, imate vremena. Po vrhu sam stavila 1 kiselo vrhnje i malo svježeg sira. Dodatno malo posolila i poparila, te stavila peći oko 45-50 minuta u zagrijanu pećnicu. U slast! _ izvor _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | | Tart s povrćem | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 61 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 61 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943556. in 18087 subjects
|
|