|
| Cipele i mobitel u jednom | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Cipele i mobitel u jednom 03.03.09 19:59 | |
| Australski znanstvenik razvio je neobičan i na prvi pogled besmislen izum, no iako je sve počelo kao zabava čini se da će njegov gadget uskoro dobiti ozbiljniju primjenu. Australski računalni stručnjak razvio je mobilni telefon ugrađen u cipelu. Ideju za ovaj neobični ''špijunski'' izum Paul Gardner-Stephen dobio je iz TV serije Get Smart u kojoj agent Maxwell Smart koristi ovaj telefon. Ovaj neobični izum izazvao je veliki interes među geekovima pa njegov izumitelj čak razmišlja o tome da ga počne prodavati online. Ovaj 32-godišnji znanstvenik, koji radi kao bio-informatičar na Adelaide's Flinders sveučilištu, izradio je ovaj mobitel za prezentaciju koja je za temu imala Get Smart seriju. Zahvaljujući prijatelju obućaru uspio je realizirati svoju ideju. On mu je usadio Motorolin mobitel u petu jedne cipele i bluetooth slušalice s mikrofonom u petu druge. ''Čudno je to. Prva misao većine je da je riječ o nečemu potpuno nepraktičnom, no zapravo to uopće nije loša napravica – telefon zvoni, izujete cipelu, otvorite petu, stisnete gumb i pričate. Za to vam treba otprilike isto toliko vremena koliko i da mobitel nađete u torbi i javite se.'' Gardner-Stephen je koristio ovaj mobitel tri dana i opisuje to kao ''zabavno iskustvo'', osim kada mu je mobitel zvonio dok je vozio. ''Dobio sam par čudnih pogleda, no pokazalo se da su sveučilišta mjesta gdje su ljudi stvarno navikli na svašta. Hodao sam okolo par stotina metara i govorio u cipelu i nitko zapravo nije obraćao pažnju''. Trenutno razmatra praktične mogućnosti primjene ovog izuma, kao što je na primjer stalni nadzor i briga za starije. Naime smatra da bi se cipele s nekim dodatcima mogle koristi za mjerenje pulsa, tlaka i drugo... Izvor _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Cipele i mobitel u jednom 03.03.09 20:02 | |
| Ne sviđa mi se al nikako........zamisli govoriti u cipelu e samo mi još to fali i ovako sam otkačena... |
| | | Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Re: Cipele i mobitel u jednom 03.03.09 20:11 | |
| Da, zamisli, čuje se zvonjava i čovjek skida cipelu i stavlja je na uho! _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Cipele i mobitel u jednom 03.03.09 20:12 | |
| Ma daj...iako meni je super da tehnologija toliko napreduje....samo ovo nije praktično a ni ljepo........ |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Cipele i mobitel u jednom 03.03.09 22:14 | |
| A jbte... |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Cipele i mobitel u jednom 03.03.09 22:30 | |
| zamisli...govoriti u cipelu, a do maloprije si sa njom hodao po blatu... |
| | | Goran Administrator
| Naslov: Re: Cipele i mobitel u jednom 01.04.09 23:44 | |
| Prvo otreseš blato, pa se onda javiš! _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Re: Cipele i mobitel u jednom 29.11.09 17:36 | |
| ..mislim bolestan um.. ..nebi on ugradio takvo nešto u cipelu kod mog muža | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Cipele i mobitel u jednom | |
| |
| | | | Cipele i mobitel u jednom | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 541 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 541 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943555. in 18087 subjects
|
|