Broj postova : 2892 Godine : 40 Datum registracije : 28.03.2013
Naslov: Tko će prije doći do istine o svemiru? 30.03.13 12:33
Što vi mislite tko će otkriti tajnu nastanka svemira ? Znanost, filozofija ili religija ? Zašto ?
Heroj Totalno relaxiran
Broj postova : 1493 Godine : 30 Datum registracije : 24.07.2012
Naslov: Re: Tko će prije doći do istine o svemiru? 30.03.13 14:15
Mislim da filozofija ima najveće šanse, nauka BI MOGLA određenim' dokazima podržati filozofske teorije i "filozofska predviđanja" kako stvari stoje. Religija nema nikakvu šansu (po meni)...
Zašto? Zato sto je nauka veoma spora, i treba mnogo vremena da se razvije tehnologija koja bi to mogla dokazati... A u religiji je već objašnjeno kako je svemir nastao, što mislim da je poptuno pogresno shvaćeno, kao i mnoge druge stvari vezane za religiju.... Tako da najveće šakne dajem filozofiji jer ljudska mašta i glupost nemaju granice...
leopard Totalno relaxiran
Broj postova : 2892 Godine : 40 Datum registracije : 28.03.2013
Naslov: Re: Tko će prije doći do istine o svemiru? 30.03.13 18:08
Moje mišljenje je da bi se sve tri grane trebale ujediniti i pokušati odgovoriti na pitanje o postanku svemira.
Istina najveće šanse ima filozofija S druge strane ni znanost ne zaostaje (Higgsov bozon, LHC) Samo je pitanje tko će prvi ponuditi razumno objašnjenje
Sumrak VIP član
Broj postova : 34131 Godine : 57 Lokacija : šuma Datum registracije : 31.03.2011
Naslov: Re: Tko će prije doći do istine o svemiru? 18.04.13 10:50
tko ce je otkriti prvi je tesko reci, samo tko god da otkrije ovaj drugi ce ga osporavati...i opet cemo se vrtiti u krug...dok netko 4-i ne naidje i kaze tocku na I...
Sponsored content
Naslov: Re: Tko će prije doći do istine o svemiru?