Broj postova : 201 Godine : 37 Lokacija : Pleternica Datum registracije : 11.11.2008
Naslov: Rad na crno 07.02.09 17:19
Zaposlio sam se prije skoro mjesec dana i lik nikako da me prijavi, stalno obečaje uskoro, uskoro, ali od toga ništa, pa više ne znam šta da radim. Jel da zdimim dok je vrijeme da kasnije ne ispadne da radim badava ili da čekam? Jel ima neko neki savjet?
Gost Gost
Naslov: Re: Rad na crno 07.02.09 17:27
prijavi ga poreznoj upravi ili traži savjet na zavodu na zapošljavanje i reci im svoju situaciju
Slavonac Zagrijao tipkovnicu
Broj postova : 201 Godine : 37 Lokacija : Pleternica Datum registracije : 11.11.2008
Naslov: Re: Rad na crno 07.02.09 17:32
onda će mi dati otkaz, novce za ovo što sam radio neću vidjeti, a on će sve zataškati jer ima veze
Gost Gost
Naslov: Re: Rad na crno 07.02.09 17:38
ne može ti dati okaz kad nemaš ugovor o radu s njim, može te samo najuriti da više na crno ne radiš za njega Pokušaj na blef reci da si već dugo vremena odjavljen na HZZO-u zbog toga jer ti rekao da će te zaposliti te da više nemaš pravo na zdravstveno. Možda se zabrine. Ja iskreno rečeno ne bi htio da od mene izvlači neku korist radom na crno
Slavonac Zagrijao tipkovnicu
Naslov: Re: Rad na crno 07.02.09 17:41
budem vidio, hvala na savjetu, idem sad, pozz
Gost Gost
Naslov: Re: Rad na crno 07.02.09 17:45
Slavonac je napisao/la:
budem vidio, hvala na savjetu, idem sad, pozz
pozz... slavonče
Gost Gost
Naslov: Re: Rad na crno 03.04.09 23:47
ne ne moze Ti dati otkaz..ha ha sada ako si i priavljen mogu otpustiti bez otkaznog roka.. jedino rijesenje..radi i suti dok Ti neda lovu.. tada kreni.. ako si dobio posao preko zavoda za zaposljavanje.. tada je privatnik dobio subvencije na tebe.. poreznu olaksicu.. ako si branitelj..tada jos vise../mada nisi sigurno)
prijavis li ga da te drzao na crno.. otkaz dobivas odma.. kako ces dokazat da si radio.. jedino da prijavis.. pa da dodju nenajavljeno..
ali znaj i ovo.. on dobiva kaznu..au..cak do 200 000kn.. ali i Ti..samo sto je manja... i to mnogo..
kao i kod kupovine.. ako Ti ne izda racun..vauuu..kazna je ogromna ali ako izadjes iz trgovine bez racuna.. a uhvati te..700 kn..
pokusaj kompromisom da ovo rijesis.. ali ..shvati..da ce Ti placa biti umanjena.. ono sto Ti savjetujem.. provjeri kasnije na Mirovinskom.. ne samo dali Te je prijavio.. vec na koju sumu..