|
| Prirodni hladnjak | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Olimp Zagrijao tipkovnicu
Broj postova : 739 Godine : 65 Datum registracije : 15.12.2010
| Naslov: Prirodni hladnjak 07.10.11 22:36 | |
| Ako itko zna šta znaci hladno pivce popiti putniku namjerniku, onda vjerujte mi, to sam ja osobno. Hladno pivce u nekima trenutcima prosto dušu lijeci. Do njega je lagano doci u naseljima gdje hladnjaci rade punim kapacitetima. Ali kako doci do njega u prirodi, daleko do naselja u uvjetima gdje nikada el.struja nije "krocila svojom nogom"? Kako u vrucim danima ljeta kada sve prži i topi se, doci do daška korisne hladnoce koju cemo prenijeti na bocu omiljene pivce? Za odgovor na ova i slicna pitanja morao sam posegnuti u nekakve svoje doživljaje kretanja prirodom. Pa evo jednoga koji ce dati odgovor na postavljena pitanja. Za nedavnoga sudjelovanja u TDI, dunavskoj regati, putovao sam izmedu dvije skupine kanuista sam na rijeci. Imao sam vremena da , što rece moj nekoliko dana ranije upoznati prijatelj Radojica, malo razgovaram sa Dunavom. U tom našem "razgovoru" gdje je Dunav meni puno toga pricao, a ja šutio i slišao, zacuo sam i poziv sa obale da svratim na pice. Pozivu sam se odazvao i upoznao tri predivna covjeka: Batana, Daria i Dacu. Postavili su svoj logor uz Dunav desetak kilometara nizvodno od Apatina u šumi. O njima cu kasnije raspresti još jednu pricu, ali za ovu su bitni jer su u potpunosti iskoristili sve prirodne resurse koje su zatekli na odabranom mjestu za logor. Tako jedno drvo stare vrbe pretvoriše u viseci ormar, na koje objesiše mnoge stvari koje su im potrebne, a trebaju biti uvijek pri ruci. Povješaše tu tranzistor, razne kuhinjske posude, noževe, mrežice za cuvanje ulovljene ribe i štošta još. I da drvo ne bude samo jednostrano iskorišteno, ocistiše i rupu u njemu nastalu trulenjem debla. Ta rupa je cijeli dan zaklonjena od sunca, pruža se oko tridesetak centimetara u dubinu, u njoj je uvijek vlaga i hladnoce. Iskoristiše je za prirodni frižider. Staviše bocu s rakijom, nekoliko boca pivce i riješiše problem neimanja tvornickog uredeja za hladenje koji traži el. energiju, koja tu nikada nije ni "došla". Blizina vode obilno popunjava prirodni "frižider" vlagom i svježinom tako da savršeno funkcionira. Isprobao sam i rakijicu, a još više pivcu i kao osoba od iskustva odgovorno tvrdim da su na najpovoljnijoj liniji hladnoce za konzumaciju. Tko mi ne vjeruje neka u ljetnim danima isplovi iz Apatina i na desetak kilometara nizvodno naici ce na logor, pa ako ga pozovu uvjeriti ce se osobno u ovu tvrdnju. | |
| | | | Prirodni hladnjak | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 96 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 96 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943428. in 18075 subjects
|
|