|
Autor/ica | Poruka |
---|
mobile VIP član
Broj postova : 17288 Godine : 34 Datum registracije : 23.04.2011
| Naslov: Re: Era Ojdanic 03.05.11 12:54 | |
| Mercedes (duet Reni)
Budi mi sudbina imam kola fina prava limuzina
Po celome svetu vozicu te njima belim drumovima
Ref. 2x Ne smem s tobom kume celave ti gume sedista se tresu u tvom Mercedesu
U kolima mojim sve koza i svila ne bi izlazila
Po celome svetu vozicu te njima belim drumovima
Ref. 2x
Joj, mala moja jaca si od mine Joj, dok ja vozim ti menjaj brzine
Joj, mala moja vozac sam bez mane joj, ja kad vozim vozim na tenane
Ref. 2x
'Ajde, 'ajde samo da se upoznamo sedista se tresu u tvom Mercedesu (2x) | |
| | | mobile VIP član
| Moj sokole, moj drugaru
Poleteo sa Avale soko i sleteo na Rudnik visoko soko trazi sokolicu gnezdo mu je napustila a ja trazim nevernicu do juce je moja bila
Ref. 2x Moj sokole, moj drugaru i ja sam ti iste srece dok ne nadjem ljubav staru smiriti se srce nece
Preleteo soko preko Gruze leteo je ceo dan i duze njemu nema sokolice da se vrati gnezdu svome meni nema nevernice da se vrati srcu mome
Ref. 2x
Sleteo je na planinu Jelicu i pronadje svoju sokolicu sa drugim je gnezdo svila nevernica, al' mu mila pila vodu na Moravi svog sokola zaboravi
Ref. 2x | |
| | | mobile VIP član
| Najdraza slika
U malenom selu pod planinom gde su sume i poljane ravne jedna majka bez svog sina zivi hrabrog borca nase borbe slavne
Ref. 2x Jedna slika njoj najdraza za sva blaga ne bi dala njeno sunce, hrabri borac slikao se kraj Marsala
Kada pesma cobanska se cuje slusa zvono sa stada sto zvoni cini joj se da to njeno cedo svoje stado brizno kuci vodi
Ref. 2x
Al' ponosna stara majka zivi jer i zivot lepih dana ima pa joj milo kad drugovi dodju i pominju ime njenog sina
Ref. 2x | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Era Ojdanic 03.05.11 12:55 | |
| Najdrazi dan mog zivota
Najdrazi dan mog zivota bice to nedelja u nedelju zenim se ja bices mi nevesta
Ref. Zenicu se, udajes se ljubicu te, ljubices me lepsi sati ne postoje kad se dvoje mladih vole
Jedva cekam da osvane dan naseg vencanja od nedelje nece biti vise momkovanja
Ref.
Majka ce ti dare dati snajom ce te zvati a ja cu te poljubiti radost necu kriti
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Era Ojdanic 03.05.11 12:55 | |
| Nece Nina u sumicu
Ima jedna suma, suma zelena i mala u njoj jedna Nina, Nina poljupce mi dala 2x
Ref. 2x Ja bih da joj berem, berem jagode i cvece ali Nina vise sa mnom u sumicu nece
Sta da radim, sta da radim da li da je molim svakim danom, svakim danom sve vise je volim 2x
Ref. 2x
Pijem vino, pijem vino tugu da izlecim ako Ninu ljubi drugi moram to da sprecim 2x
Cvece berem, ali nemam osmeha na licu kada Nina nece sa mnom vise u sumicu 2x | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Era Ojdanic 03.05.11 12:56 | |
| Nisam majstor da napravim bure
Ref. 2x Nisam majstor da napravim bure al' sam majstor da osvajam cure
Zanate sam mnoge ja ucio, ja ucio al' ih nisam dobro izucio, izucio
Ref. 2x
Prebio sam nokte na rukama, na rukama gledajuci stalno za curama, za curama
Ref. 2x
Nisam znao burad da okivam, da okivam al' sam znao cure da dozivam, da dozivam
Ref. 2x | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Era Ojdanic 03.05.11 12:57 | |
| Odavno sam otiso iz sela
Odavno sam otiso iz sela ostavio devojke i prela rodne njive pa i bela stada staru majku sto se meni nada
Ref. Zelje su nam iste bile majko al' nam sudba ne ispuni snove zivot me je odveo daleko a tvoja me starost sada zove
Ti mi pises moja draga majko da je tebe zivot umorio da je kuca oronula stara da je otac mnogo ostario
Ref.
Vraticu se tebi mila majko da ispunim zelju srca tvoga da poljubim tvoje ruke drage i odmenim starog oca svoga
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Era Ojdanic 03.05.11 12:58 | |
| Oj, Milice, cobanice
Svakog dana gledam nebo i na njemu jato ptica pa mi misli s'njima lete tamo gde je Ivanjica
Ref. 2x Oj, Milice, cobanice tvoju sliku uvek nosim ako nisi isprosena ja sam dos'o da te prosim
Bas su lepe nase sume za putnika i za lovca uzeleh se srce moje kad pogledam s'Vidikovca
Ref. 2x
Ja otiso u svet beli godina sam malo imo zbog toga si ljuta bila dodji da se pomirimo
Ref. 2x | |
| | | mobile VIP član
| Ona sa Kozare, a ja Zlatiborac
Zavoleh je tako jako k'o lepote svojih gora zanela je plava kosa deliju sa Zlatibora
Ref. 3x Ona sa Kozare a ja Zlatiborac gradicemo kucu srece k'o najlepsi dvorac
I ona me zavolela kazuju mi njene oci daleko je njeno selo al' voljenoj moram poci
Ref. 3x
Kad svatovi nasi podju i njenom, i mojom gorom prijateljstvom vezacemo Kozaru sa Zlatiborom
Ref. 3x | |
| | | mobile VIP član
| Ozenjen sam, kao momak zivim
Prohujala mladost, ali zivot nije u srcu se i sad zelja krije da zavolim opet i da ruke pruzim i ne kazem dokle cu da ljubim
Ref. 2x Kako zene da ostavim kako da se smirim kako zbogom ljubavi da kazem ozenjen sam, kao momak zivim
Dok mogu da volim i da budem voljen ljubicu i necu da se smirim koristicu zivot jer on kratko traje ozenjen sam, kao momak zivim
Ref. 2x
Da ostavim zene, zaboravim ljubav sve trenutke iz zivota moga pokus'o sam davno to ja da ucinim al' ne mogu protiv srca svoga
Ref. 2x
Ozenjen sam, kao momak zivim (3x) | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Era Ojdanic 03.05.11 12:59 | |
| Pauk
Za tebe bi zvezde skinuo sa neba ukrotio vetar, munju, ako treba samo kad bi meni ruku dala dodji mala
Ref. 2x Da sam pauk, mali pauk veliku bi mrezu pleo da bih tebe upecao ludo sam te zavoleo
Sa tobom bi budan docekao zore preskocio brda, preplivao more samo kad bi meni ruku dala dodji mala
Ref. 2x
Zbog tebe se tuga pretvara u srecu zavoleti drugu ne mogu i necu samo kad bi meni ruku dala dodji mala
Ref. 2x | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Era Ojdanic 03.05.11 12:59 | |
| Pravoslavac
U Srbiji kad su slavlja Srbin pije i nazdravlja i spominje toga dana Svetog Savu i Dusana 2x
Ref. 2x Krsna slava i tri prsta panajia pokraj krsta to je simbol od davnina Pravoslavca i Srbina
Kad zaboli rana ziva vice Petar od davnina za vremena prosla stara za Milosa i Lazara 2x
Ref. 2x
Kad zasvira truba, zna se vice Petar i seca se kad krvava bese Drina vecni ponos za Srbina 2x
Ref. 2x | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Era Ojdanic 03.05.11 13:00 | |
| Probudi se Srbine
Oj, Srbijo, majko nasa mila mnoge si nam junake rodila neka nova nevidljiva sila zeli opet da ti lomi krila
Ref. 2x Probudi se Srbine i podigni glavu i dokazi svima da si ti u pravu
Trebalo bi oni sto nam prete da se malo i proslosti sete da je Srbin u svakome ratu uvek rado pomagao bratu
Ref.
Borio se za cast i za pravdu nikad nije pogresio stranu tudje zemlje nije osvajao a ni svoje nikad nije dao
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Era Ojdanic 03.05.11 13:00 | |
| Prva ljubav
Kazu da je prva ljubav ona cista, ona prava sto se samo jednom rodi i sto nema zaborava
Ref. Voleo sam, ljubio sam mnogo puta prva ljubav ostade mi netaknuta nova ljubav, nova ljubav, nova nada da ce srce zadrhtati kao tada
Prva ljubav, prva sreca na rastanku prve boli voleo sam, nisam znao da ce dusa da zaboli
Ref.
Jos uvek se svega secam ta je jesen davno bila kako si me poljubila golubice moja mila
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Era Ojdanic 03.05.11 13:01 | |
| Rado, lepa Rado
Pokraj stada u planini tuzno frulu svoju sviram dok u hladu ovce pasu cobanicu ja dozivam (2x)
Ref. 2x Rado, lepa Rado gde je tvoje stado zalud smo se mi voleli i na vernost vecnu kleli sto pogazi obecanje prvo milovanje
Zlatibore moj zeleni i livado puna rose nema vise njenog stada ne gaze te noge bose (2x)
Ref. 2x
Ja u selu i sad zivim ostarilo moje lice jos ponekad Radu vidim kada sidjem u Uzice (2x)
Ref. 2x | |
| | | mobile VIP član
| Rastanak se primakao
U armiju kreces, brate pratimo te do stanice tu je celo drustvo tvoje i sve tvoje drugarice
Ref. Nemoj, nemoj da ti suza krene kad se budes pozdravljao kad zajedno zapevamo oj, drugovi, je l' vam zao kad zajedno zapevamo rastanak se primakao
Zaplakace draga tvoja zaplakace nasa mati ali, brate, nas dvojica ne smemo se suzi dati
Ref.
Pisi gde si rasporedjen vojnu postu, vod i cetu na zakletvu eto mene i drugova u posetu
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Saloma, Boginjo ljubavi
Kroz gusti oblak Sahare te karavan ce jedan poc' a stari Arapi vodice nju lancima vezanu
Ref. 2x Saloma, najlepsa si zena ti Saloma, Boginjo ljubavi
Tunis, Maroko, Adis Abeba djun-gale-gale-gale djun-gale-ga
Ref. 2x
Kada su Arapi posli na sanak jedan se probudi grlio, ljubio svoju bjelu Sanu uz arapski obicaj
Ref. 2x
Tunis, Maroko, Adis Abeba djun-gale-gale-gale djun-gale-ga
Ref. 2x | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Era Ojdanic 03.05.11 13:02 | |
| Samo jednom u zivotu
Samo jednom u zivotu volelo je srce moje i ta ljubav bese kratka jos u dusi boli stoje
Ref. Jos mi uvek zvuci glas njen i za senkom njenom patim i rastanak moje drage do groba ce da me prati
Oci njene zarkog sjaja tesko mi je da prebolim kako da je zaboravim kad cu uvek da je volim
Ref.
Ostadose samo suze njenu ljubav drugi uze osta patnja srca moga ona ljubi sad drugoga
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Era Ojdanic 03.05.11 13:02 | |
| seljancica
Igrali smo zajedno, isli na proplance ti si tada bila najlepse seljance mislio sam da idemo pravo u ljubavi sve sam obecav'o
Ref. Odveo me zivot, ne ostah u selu sve vise se tuga vidi na mom celu al' poneka suza kane mi niz lice gde si dobra moja, mala seljancice
Nosila si jelece, bila sunce moje radjalo se jutro nekad za oboje hteo sam te povesti sa sobom oprosti mi sto zalim za tobom
Ref. 2x
Igra kolo, doci cu da vidim seljane da l' je sada isto k'o sto bese lane voleo bi da ti vidim lice k'o nekada, moja seljancice
Ref. 2x | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Era Ojdanic 03.05.11 13:03 | |
| Selo moje, volim tvoje ime
Nisam hteo da ostavim devojke i nase selo svidja mi se ovaj zivot da ga menjam ne bi hteo 2x
Ref. 2x Neko ode, zivot proba posle zali sve do groba kod nas ovde nema zime selo moje, volim tvoje ime
Ovde mladost ne prolazi kao nigde vecno traje ljubav prema ovoj zemlji u mom srcu vecita je 2x
Ref. 2x
Ja ostajem na poljima gde su bili moji stari naslednik sam naseg roda zato nikad i ne zalim 2x
Ref. 2x | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Era Ojdanic 03.05.11 13:03 | |
| Srbijanac kad povede kolo
Misle mladi da stari ne mogu da igraju sa noge na nogu da li mladi mogu sa noge na nogu igrati Trojanac, Becarac, Moravac
Ref. 2x Srbijanac kad povede kolo sitno veze ko devojka saru pa razvija kolo naokolo sviracima daje zadnju paru
Mladi nece da su kao stari vec igraju neke nove igre nek igraju mladi ko njihovi stari kad cuju Trojanac, Becarac, Moravac
Ref. 2x
Mogu mladi isto kao stari zaigrati nase lepo kolo zaigrati hitro, kaludjerski sitno sitan vez Trojanac, Becarac, Moravac
Ref. 2x | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Era Ojdanic 03.05.11 13:04 | |
| Srescemo se nekad u zivotu
Ti sad volis drugog, ne secas se mene i ne mislis kako mi je sada a ja se nikada tome nisam nad'o da mi kazes zbogom tako iznenada
Ref. 2x Srescemo se nekad u zivotu da te pitam kako ti je sada da l' je ljubav uzvracena tebi da l' si nekom bila ono sto i meni
Svako ima pravo na ljubav i srecu a ti si se poigrala mojom neka te ne stignu kletve srca moga al' placaces, draga, grehe srca svoga
Ref. 2x
Otisla si sada iz zivota moga i ne mislis kako mi je sada sta te briga sto ja sad zbog tebe patim i ne mogu istom merom da ti vratim
Ref. 2x | |
| | | mobile VIP član
| Sta to radis, Maro (duet Mersa Miljkovic)
Sta to radis, Maro sta to radis, lepa Maro sta to radis, Maro
Vezem cilim, Jovo vezem cilim, lep Jovane vezem cilim Jovo
Kome ces ga, Maro kome ces ga, lepa Maro kome ces ga, Maro
Meni i tebi, Jovo meni i tebi, lep Jovane meni i tebi, Jovo
Podji za me, Maro podji za me, lepa Maro podji za me, Maro
Cekam jesen, Jovo cekam jesen, lep Jovane cekam jesen, Jovo | |
| | | mobile VIP član
| Stari djeram tuguje
Eh, kako je nekad bilo vreme sto ga nema vise stari djeram i devojke sto na vodu dolazise (2x)
Ref. 2x Stari djeram tuguje a i kofa sa bunara eh, kako je lepo bilo u vremena stara
Nema djerma, nema pesme ne vije se staro kolo ne okrece kolovodja kao nekad naokolo (2x)
Ref. 4x | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Era Ojdanic 03.05.11 13:05 | |
| Stiglo pismo od Uzica
Jedno pismo bele boje rasplakalo oci moje pise meni moja Rada u Beograd od svog stada
Ref. Stiglo pismo od Uzica pise moja cobanica i dok njeno pismo citam samog sebe pitam, pitam sto ostavi moju Radu sta cu sam u Beogradu
Ubrala je ispod bora jedan cvet sa Zlatibora pa mi salje da me seca na proplanke pune cveca
Ref.
Poslala mi jos i sliku slikala se u sljiviku i na slici napisala "Voli tebe tvoja Rada"
Ref. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Era Ojdanic | |
| |
| | | | Era Ojdanic | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 417 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 417 gostiju. :: 1 Bot
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|