|
| Jutro u Tišini Kaptolskoj | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Olimp Zagrijao tipkovnicu
Broj postova : 739 Godine : 65 Datum registracije : 15.12.2010
| Naslov: Jutro u Tišini Kaptolskoj 29.04.11 19:26 | |
| Na samom pocetku Jula mjeseca 2007. godine, zaveslam kanu iz Zagreba prema Beogradu. Za put si ostavih 10-tak dana, + - 1 dan sa predvidenim dnevnim putem od oko 70 - tak kilometara. Vrijeme prvoga dana idealno. Lijep suncani nedjeljni dan, gotovo bez oblaka na nebu. Lagano veslajuci prelazim kilometre rijecnoga toka. Podne je davno iza mene, sjenke drveca su se izdužile, hlad prekriva gotovo cijelu vodenu površinu rijeke. Pogled na sat mi kazuje da je vrijeme da polako pocnem tražiti pogodno mjesto gdje cu postaviti logor za nocivanje. Dolazim i do skele kod mjesta Tišina Kaptolska. Poznajem ovaj dio rijeke jer sam vec preveslao taj dio puta i znam da kod skele postoji lijepo mjesto za postavljanje šatora, a isto tako i za sigurno vezivanje kanua. Nisam se predomišljao. Prodoh skelu, pristadoh uz obalu, upoznah skelara sa kojime popih po koju cašicu vina koje sam imao, postavih šator, vecerah i jedno vrijeme sjedeci uz vodu osluškivao sam prackanje riba u vodi i tihu pjesmu laganih virova koji su se povremeno stvarali u vodi. Kreket žaba iz okoline bio je gotovo zaglušujuci. Kada me komarci "pronadoše" uputih se spavati. A ujutro ... ..... jutro me "pocastilo" prekrasnim izlaskom sunca, mirom vodene površine rijeke, osjecajem kako se život oko mene budi. Probudio sam se svjež i odmoran, bez traga jucerašnjega umora. Nakon dorucka koji si napravih, spakovah svoje stvari i uplovih u jutarnju maglicu koja se podizala tik iznad vodene površine dajuci poseban car ranojutarnjoj plovidbi rijekom. | |
| | | mobile VIP član
Broj postova : 17288 Godine : 34 Datum registracije : 23.04.2011
| Naslov: Re: Jutro u Tišini Kaptolskoj 01.06.11 22:43 | |
| kako su lepi pejzazi sta bi dao da mogu da idem | |
| | | | Jutro u Tišini Kaptolskoj | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 82 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 82 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943559. in 18087 subjects
|
|