|
| Jedno dravsko jutro | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Olimp Zagrijao tipkovnicu
Broj postova : 739 Godine : 65 Datum registracije : 15.12.2010
| Naslov: Jedno dravsko jutro 25.03.11 20:04 | |
| Godine 2006. u julu mjesecu nemirni duh me potjerao da svoj kanu umocim u rijeku Dravu oko 2 km nizvodno od hidrocentrale kod Donje Dubrave na 247. km rijeke. Cilj puta je 1170.-ti km rijeke Dunav, odnosno ušce rijeke Save u Dunav, gdje san planirao osušiti dno kanua. Predvideno vrijeme puta je otvoreno, odnosno bitno se malko odmoriti od ove sadašnje tekovine, citaj civilizacije, a kada stignem, stigao sam. Vremena je dovoljno i jedan ili dva dana ovamo ili onamo ne igraju ulogu. Plovuckam tempom oko 70 km dnevno u prosjeku. Drugog dana puta u kasno popodne ulazim u dravsku krivinu kod sela Gornje Predrijevo na 115.-tom km rijeke. Vidim na desnoj strani rijeke splav za pristajanje, par camaca i cujem žagor ljudi (uz površinu rijeke zvukovi se dalje i jasnije cuju). Pridem bliže, a ono dobro raspoloženo društvo, zovu me da se pridružim. U takvim prilikama kod mene proradi ono "teško žabu u vodu natjerati". Pridružio sam im se, predstavio se tko sam i kamo putujem, upoznao prisutne i uz cašicu poceo se razgovor. Do duboko u noc smo razgovarali uz picence i mezicu. Jedva sam ih ubjedio da mi je šator sasvim dovoljan jer su mi htjeli ostaviti kljuceve od vikendice da u njoj prespavam, jer je društvo moralo poci kuci. Još za dana postavio sam šator tako da se po njihovom odlasku uvukoh u njega i zaspah... Ujutro me probudila priroda. Razgalamile se kojekakve pticice svojim pjevanjem, ribe u rijeci se pocele pruckati. Ustadoh svjež i odmoran. Niti traga sinocnjim "ljekovima" protiv dehidracije. Jutro me docekalo u najljepšem izdanju. Uživao sam u radanju novoga dana. Nije da se hvalim, ali pogledajte... | |
| | | mobile VIP član
Broj postova : 17288 Godine : 34 Datum registracije : 23.04.2011
| Naslov: Re: Jedno dravsko jutro 28.04.11 7:35 | |
| ovo odes u prirodu bez icega samo hrana stvari kamp kucica ovo sve kuci | |
| | | | Jedno dravsko jutro | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 83 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 83 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943559. in 18087 subjects
|
|