Biti poduzetnik je dovoljno teško, a još je teže kada morate sami istraživati i sakupljati informacije za koje niste ni znali da postoje. Izabrali smo 21 temu koje pokrivaju najčešća pitanja poduzetnika. Seminar je napravljen tako da u jednom danu naučite sve "sitnice" koje će Vam olakšati vođenje tvrtke.
Iz sadržaja:
1. Kako izvući novac iz tvrtke
2. Troškovi reprezentacije, kome koliko smijem pokloniti
3. Zaposlenik=direktor=vlasnik? Prava i obveze svakog od njih
4. Porez na dodanu vrijednost (PDV) zašto ga plaćam, a meni nisu platili?
5. Pozajmice tvrtki i obrnuto
6. Kako zaposliti ili otpustiti radnika, potrebna dokumentacija i procedure
7. Korištenje privatnog automobila u poslovne svrhe i obrnuto
8. Obračun plaće, neoporezivi iznosi koje možete isplatiti, povrat poreza, troškovi prijevoza
9. Ugovor o djelu, autorski ugovor - kada se mogu koristiti
10. Amortizacija
11. Račun dobiti i gubitka i bilanca, potpisujete ih, kako nastaju, što prikazuju, čemu uopće služe?
12. Kako naplatiti dug?
+ 9 sličnih tema
Mjesto: Zagreb, Petrovaradinska 1c / 1. kat
Vrijeme: 26.3.2011. (subota) od 9:30 do 17:00
Predavač: Gordan Horbec
Cijena: 700 kn + PDV = 861,00 kn plaća se na račun tvrtke Opulento 2360000-1101830927 (Zagrebačka banka) prije početka seminara. U cijenu je uključen ručak i priručnik.
Prijave se vrše na mail gordan@opulento.hr, molimo vas pošaljite samo ime i prezime ukoliko dolazite kao fizička osoba, a ukoliko seminar plaćate putem tvrtke pošaljite podatke o tvrtki kako bismo vam izdali R1 račun.
Komentari polaznika
Meni kao kadru strogo tehničke naobrazbe (strojarstva) i nultog obrazovanja na područjima ekonomije, financija a najmanje na području poduzetništva, ovakav seminar je definitivno otkriće i svakako izvrstan izvor korisnih i hvalevrijednih informacija. Neznam dali uopće i postoje slični seminari koji bi u tako kratkom periodu dali tako mnogo potrebnih i važnih savjeta za vođenje tvrtke ili obrta. Isti su primjenjivi odmah u praksi i neznam kako sam uopće i mogao bez njih voditi tvrtku i biznis. Ne mogu a ne spomenuti tvoje strpljivo, stručno i izuzetno kvalitetno izlaganje koje je istovremeno prilagođeno svim polaznicima. Seminar i predavanje su bili stvarno pravi užitak i zbog toga ih s razlogom preporučujem svima.
Veselim se i bilježim za svaku novu “sitnicu“ ovakvog tipa. Keep up the good work!
N.K. (34 g.), poduzetnik, vlasnik tvrtke.
Vrijeme je proletjelo, informacije su bile stručne i vrijedne, diskusije zanimljive, a poznanstva koja smo stekli mogu se razviti u suradnju i ugodno druženje i ubuduće. Seminar svakako preporučam svakom poduzetniku-početniku prije pokretanja posla jer pruža iscrpne odgovore na baš sva ona pitanja s kojima se svi susretnemo u tom izazovnom vremenu. Također i poduzetnici koji neko vrijeme već vode svoju tvrtku mogu čuti korisne savjete.
Poticajno u svakom smislu! Hvala!
Diana Pečkaj Vuković
Jupiteriana d.o.o.
Ovo je jedan od onih rijetkih seminara koji vrijede svake kune i čija svrha i korist nije samo u networkingu nego i u usvajanju konkretnih znanja. Seminarsko gradivo obiluje bitnim, dobro strukturiranim, i iznimno korisnim informacijama za sve one koji se namjeravaju ili već bave bilo kojim oblikom poduzetništva. Kompetencija i opušten pristup predavača popraćen mnogim stvarnim primjerima te visoka doza interakcije s polaznicima (male grupe) umnogome doprinose da se mnoštvo informacija lakše razumije i zapamti, a s obzirom da je riječ o podacima koji će vam dobro doći čak i ako ne planirate osnivati svoju tvrtku, seminar bih uistinu svima preporučio.
Josip Filipović,
osnivač Darujmo.net portala
Bez pretjerivanja najkorisnija edukacija u posljednjih nekoliko godina. Ulaz u malo poduzetništvo nalazi se na više mjesta, jedan je preko vaše ideje, drugi u iskustvu, a treći sigurno u korisnim informacijama. Gordan mi je približio sliku poduzetnika kakav bi on trebao biti. Izvrstan stil prezentacije, uvjeti rada - izvrstan prostor, dobra organizacija, jako korisno .. vrijeme je proletjelo ... Hvala Gordan.
Mirjana Fijolić, marketing i PR,
www.mojbiz.com
Da, mogu reći da mi je seminar bio izuzetno koristan. I smatram da vrijedi puno više od 700 kn (više sam bio spreman dati i prije nego što sam ga odslušao, samo na temelju opisa, a sada bih još i više od tog više
. Iako sam u vlastitom biznisu vec 9 godina, dio informacija koje sam tu saznao su mi potpuno nove (a nije da sam bio ispod kamena tih 9 godina, već kod nas nitko ne daje informacije, a država podrazumijeva da poduzetnik poznaje sve zakone i pravila). Drugi dio informacija mi jest poznat, ali sam nažalost to svoje znanje sakupljao kroz praksu godinama (kod nekih stvari se i opekao pa naučio na ružan način) pošto kad sam ja kretao u biznis nisam imao nekog da mi u jednom danu prenese 21 "sitnicu" :-)
Marko Radelić
Logit internet usluge d.o.o.
"Najkorisnija edukacija koju sam pohađala. Da sam seminar odslušala koju godinu ranije, prištedjela bih si pregršt problema i glavobolja. Preporučam svakome tko namjerava pokrenuti svoj posao ili upravo kreće u tu avanturu."
Irena Krčelić, dramaturginja,
suvlasnica tvrtke Media positiva d.o.o.
Crvenim je označen ulaz, a zelenim "sigurna" parkirna mjesta.
http://www.imamnovac.com/21-sitnica-koje-bih-volio-da-mi-je-netko-objasnio-kada-sam-krenuo-u-biznis/195.aspx