Relax forum
Registriraj se i relaxiraj sa nama
Relax forum
Registriraj se i relaxiraj sa nama
Relax forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Zabava, druženje i diskusije u opuštenoj atmosferi

Početna stranicaRegistracijaLogin

Krešo - veliki rijecni prijatelj

Go down 
2 posters
Autor/icaPoruka
Olimp
Zagrijao tipkovnicu
Olimp

Libra Pig
Broj postova : 739
Godine : 65
Datum registracije : 15.12.2010

Krešo - veliki rijecni prijatelj Empty
PostajNaslov: Krešo - veliki rijecni prijatelj    Krešo - veliki rijecni prijatelj I_icon_minitime16.02.11 21:35

Dugo se kolebam da napišem jednu pricicu o svojim prijatelju, rijecnom kolegi i rijekoplovcu Kreši. Nije da je ne želim napisati, nego neznam kako bih je zapoceo. Cime zapoceti pricu o jednom obicnom covjeku, koji se nicim ne razlikuje od drugih ljudi, a opet tako neobicnom da mi je prirastao srcu kao da se cijeli život znamo i poznamo.

Krešo - veliki rijecni prijatelj P1120629

Sve je pocelo prošle godine negdje u februaru mjesecu kada sam došao u Sisak izvidjeti gdje bih mogao smjestiti svoju brodicu koju sam kupio u Slavonskom Brodu i imao namjeru da je baš u Sisku vežem i držim je na vezu.

Krešo - veliki rijecni prijatelj P1060288q

Našli smo se na obali Kupe na njenom 4. km. Krešo je došao obici svoj camac, svoju "Zipku", koju ima tu na vezu. Rijeka je jako narasla i nosila svega i svašta tako da je bilo korisno da se obide camac da ne bi nešta po zlu krenilo.

Krešo - veliki rijecni prijatelj P1120422v

Zapoceo sam razgovor s njim o rijeci, neiscrpnoj temi za razgovaranje ljudi koji je vole i pokušavaju proniknuti u njene cudi, nastavismo ga u obližnjoj gostionici i do sada nikako da iscrpimo sve teme zapocetoga razgovora. Do sada saznah da je na rijeci odvajkada i gotovo uvijek.

Krešo - veliki rijecni prijatelj P1110449

Na rijeci provodi svoje umirovljenicke dane, plovi njome svojim camcem za koji ima motor Tomos od 10 KS, lovi ribu iz nje, pa ako je ulovi malo više onda napravi kotlic za društvo, koje ga hvali i kao kuhara.

Krešo - veliki rijecni prijatelj P1110494m

Zimi redovito dolazi na obalu Kupe, malo obide svoju "Zipku", susretne se sa prijateljima pa uz razgovor ili picence prekrati si vrijeme.
A ljeti... e tada prosto oživi, podmladi se, dobije nekakvu novu energiju i preokrene cijeli sistem dotadašnjeg zimskoga života.

Krešo - veliki rijecni prijatelj Dscf0587

[Vrh] Go down
http://www.panoramio.com/user/2299965?comment_page=1&photo_p
Olimp
Zagrijao tipkovnicu
Olimp

Libra Pig
Broj postova : 739
Godine : 65
Datum registracije : 15.12.2010

PostajNaslov: Re: Krešo - veliki rijecni prijatelj    Krešo - veliki rijecni prijatelj I_icon_minitime16.02.11 21:36

Ljeti, odnosno vec u proljece kada se rijeka smiri, a dani postaju topliji, malo nizvodnije od gradskog kupališta Sišcana, u vrbiku izraslom izmedu nasipa i obale rijeke Kupe, na zaravnjenom platou iskrcenom od žbunja, postavi svoj šator zajedno sa svojim dugogodišnjim društvom "šatoraša".

Krešo - veliki rijecni prijatelj Dscf0578v

Krešo - veliki rijecni prijatelj Dscf0573f

Krešo - veliki rijecni prijatelj Dscf0569d

Preseli tamo sve što mu je potrebno za život, instalira si rijecnu kuhinju sa protocnim lavaboom i useli u šator.

Krešo - veliki rijecni prijatelj Dscf0572o

Gotovo sve tople proljetne, ljetne i prve jesenjske dane proboravi ovdje na obali rijeke. Društvo mu je raznoliko po godinama i profesiji, a jedinstveno po tome što voli rijeku, rijecni mir i prirodu.

Krešo - veliki rijecni prijatelj Dscf0567a

Krešo - veliki rijecni prijatelj P1110470

Kuci, u stan u gradu navrati kao gost da ga obide, vidi da li je sve u redu, popuni zalihe, pa opet nazad na rijeku. I supruga je sa njim na rijeci. Sinovi mu poodrasli, poženili se i zasnovali svoje porodice, te žive odvojeno od njega. Svakodnevno sluša radio i ako bi najavili veci poremecaj vremena dobro zabarikidira šator i u stanu saceka da nevrijeme prode i onda evo ga opet na rijeci. I tako iz godine u godinu, vec desetljecima.

Krešo - veliki rijecni prijatelj Dscf0592s

Krešo - veliki rijecni prijatelj P1110490l

Ponudio mi se da mi pripazi na moju brodicu i od dana kada je ona uplovila u Kupu vodi brigu o njoj. Za lijepoga vremena sjedi na krmi, pijucka kakvo picence što ostavimo u kabini brodice, postavi štap i peca ribu. Uživa satima na suncu u koritu rijeke i moga "Olimpa" tetoši kao staroga prijatelja.

A što se tice rijeke, živa je enciklopedija svih pojava, zbivanja ili neobicnosti na rijeki. Sve o njoj zna, prati i uvijek je spreman pomoci. Uvijek sa sobom nosi fotoaparat tako da fotografira sve šta mu se ucini zanimljivo.

Krešo - veliki rijecni prijatelj S7006216

Eto toliko o jednome obicnom covjeku, ljubitelju i štovatelju rijeke i prirode, covjeku kojega neobicno cijenim kao poznavaoca rijecnih cudi, ali i covjeka koji je covjek prema svima i svi ga kao takvoga vole. Covjeka obicnoga, ali tako neobicnoga....

chirio chirio chirio
[Vrh] Go down
http://www.panoramio.com/user/2299965?comment_page=1&photo_p
Kikica
VIP član
Kikica

Female
Taurus Goat
Broj postova : 43764
Godine : 45
Datum registracije : 04.03.2009

PostajNaslov: Re: Krešo - veliki rijecni prijatelj    Krešo - veliki rijecni prijatelj I_icon_minitime28.02.11 8:56

Tako malo čovjeku treba da bi bio zadovoljan.

Moj muž zna reči -"Kada ostarim, a do tada si mislim kupiti komad zemlje uz Dunav, selim se tamo. Napravit će o si brvnaru, a ti skupljaj boce tako da možeš slati poruke u boci svojim prijetljima"
Šalimo se tako, ali vjerujem da će biti kao je zamislio komad zemlje uz Dunav, mala brvnara, ali i internet na stiku za mene hhhhhhhh Laughing
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: Krešo - veliki rijecni prijatelj    Krešo - veliki rijecni prijatelj I_icon_minitime

[Vrh] Go down

Krešo - veliki rijecni prijatelj
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.
 Similar topics
-
» Rijecni prijatelj Braco
» Riječni avanturisti
» Riječni ulaz u Srbiju
» Riječni pustinjak Jugoslav
» Dobri rijecni susjedi