Relax forum
Registriraj se i relaxiraj sa nama
Relax forum
Registriraj se i relaxiraj sa nama
Relax forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Zabava, druženje i diskusije u opuštenoj atmosferi

Početna stranicaRegistracijaLogin

Financijska neovisnost žena

Go down 
4 posters
Autor/icaPoruka
Gost
Gost

Financijska neovisnost žena  Empty
PostajNaslov: Financijska neovisnost žena    Financijska neovisnost žena  I_icon_minitime08.02.11 14:22

''Muškarci su dosad štitili žene. Često imaju stav da ženama nije potrebno ''opterećivati svoje lijepe glavice novcima''. Tata i muž će se pobrinut o svemu. Na taj način žene su nespremne za razvod ili udovištvo. Naše lijepe glavice više su nego sposobne baratati novcem. U osnovnoj i srednjoj školi djevojčice su gotovo uvijek bolje od dječaka u matematici.
Došlo je vrijeme da žene nauče nešto više o bankama i investicijama. Savršeno smo sposobne za to. Svaka žena mora biti financijski neovisna, ai nas o tome rijetko uče kod kuće ili u školi. Ne podučavaju nas ekonomiji. U tradicionalnoj obitelji muškarac se brine za novac, a žena za djecu i čišćenje. Međutim, mnoge žene su sposobnije od muškaraca u području ekonomije, a neki muškarci su sposobniji od žena u kuhanju i čišćenju. ''

Louise L. Hay, Moć žene

Koliko ste financijski neovisne?
Koliko vjerujete u svoje financijske sposobnosti?
[Vrh] Go down
Dodo
Zagrijao tipkovnicu
Dodo

Leo Cat
Broj postova : 132
Godine : 37
Datum registracije : 03.08.2010

PostajNaslov: Re: Financijska neovisnost žena    Financijska neovisnost žena  I_icon_minitime08.02.11 15:12

neovisne kolko država dopušta, a još ak opljačkaju banku i uzmu sve pare onda postaneš ovisan o drugoj banci
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Financijska neovisnost žena    Financijska neovisnost žena  I_icon_minitime08.02.11 15:22

dodo, ovo je ozbiljna tema, a ti nisi žena Laughing

barem tako mislim looool
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Financijska neovisnost žena    Financijska neovisnost žena  I_icon_minitime08.02.11 21:39

Pa ni ti Yana nisi muško pa zalutaš u muški kutak looool

Pusti čovjeka nek kaže šta misli raspa

Meni osobno je to o financijskoj neovisnosti skroz bezveze, par treba zajednički raspolagat svim prihodima, bez obzira tko od njih dvoje zarađuje više...
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Financijska neovisnost žena    Financijska neovisnost žena  I_icon_minitime09.02.11 9:33

hihi Gricka, bila je to šala Smile

meni osobno nije bez veze, mislim da žena, barem u određenom mjeri, treba biti finnacijski neovisna
[Vrh] Go down
Kikica
VIP član
Kikica

Female
Taurus Goat
Broj postova : 43764
Godine : 45
Datum registracije : 04.03.2009

PostajNaslov: Re: Financijska neovisnost žena    Financijska neovisnost žena  I_icon_minitime09.02.11 16:40

Mi imamo jedan tekući račun, moj. Iako ja ne zarađujem, novac sjedne na moj račun koji je on zaradio, još nikada nije uzeo novac s računa bez dogovora sa mnom, pa bilo to i 100 kn ..isto tako i ja.
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Financijska neovisnost žena    Financijska neovisnost žena  I_icon_minitime09.02.11 18:25

Kikice, potpisujem ovo što si napisala... tako je i kod nas, samo ja imam tekući, i obje plaće, i moja i njegova sjedaju na njega... Karticu uzima i novac podiže onaj kome je usput ili kome treba... I nikakve razlike nema kad sam npr ja nezaposlena pa živimo samo od njegovog prihoda ili obrnuto, živimo samo od mojeg... Uvijek se zajedno dogovaramo kako ćemo i za šta trošiti...

Takva vrsta zajedništva produbljuje bliskost i povjerenje između partnera...
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Financijska neovisnost žena    Financijska neovisnost žena  I_icon_minitime09.02.11 20:04

oduvjek smo imali zajednički novac.rasplažemo s njim obadvoje,nebitno tko je zaradio taj novac...
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Financijska neovisnost žena    Financijska neovisnost žena  I_icon_minitime10.02.11 13:24

nisam ni pisala o tome raspoređuje li se novac zajednički ili ne, nego o financijskoj neovisnosti žene
a to su dva različita pojma

''Potrebno je da svaka žena razumije novac, financije i investicije. Čak i ako ste sretno udana žena, sviđa vam se što ste domaćica, volite svoju djecu, ali morate nešto znati o tome. Što ako vaš suprug iznenada umre ili se razvede od vas i morate se sami pobrinuti za odgoj djece? ''

''Vjerujem u donacije samom sebi. To je vrlo moćan postupak. Donirati sebi je kao da kažete svemiru: Vrijedna sam, zaslužujem i prihvaćam''. Preporučujem da žene doniraju deset do dvadest posto svoje zarade sebi. Odvojite to od prihoda. Taj novac nemojte koristiti za svakodnevne stvari. Sačuvajte ga i uporabite za velike pothvate kao kupovina kuće ili investicije u posao. Čak i ako počnete s malim iznosima, to je sasvim u redu. Začuđujuće je kako iznos brzo raste. Doniranje sebi je čin ljubavi prema sebi i stvara osjećaj vrijednosti.''

Louise L. Hay, Moć žene
[Vrh] Go down
Kikica
VIP član
Kikica

Female
Taurus Goat

PostajNaslov: Re: Financijska neovisnost žena    Financijska neovisnost žena  I_icon_minitime10.02.11 18:23

Lako je kazati odvoji, ali prvo moraš imati od čega odvajati.
Ne kažem da nam fali sve se redovno plača, ali meni je jednostavno i u krajnjim primislima ne normalno odvajati novac za mene i nas, u slučaju da se njemu nešto dogodi, ili da se nešto pobrka i da dođe do razvoda, jer to isto bi mogao i on raditi...odvajati za slučaj da meni nešto pukne, pa da ja odnosno on imam za prvu ruku dok se ne snađemo bolje.

A onda opet ima svakavih brakova i žena i muževa, neke možda mogu i moraju odvajati, svatko radi ono što zna najbolje.

[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Financijska neovisnost žena    Financijska neovisnost žena  I_icon_minitime10.02.11 22:14

Hot chili Yana je napisao/la:
nisam ni pisala o tome raspoređuje li se novac zajednički ili ne, nego o financijskoj neovisnosti žene
a to su dva različita pojma

''Potrebno je da svaka žena razumije novac, financije i investicije. Čak i ako ste sretno udana žena, sviđa vam se što ste domaćica, volite svoju djecu, ali morate nešto znati o tome. Što ako vaš suprug iznenada umre ili se razvede od vas i morate se sami pobrinuti za odgoj djece? ''

''Vjerujem u donacije samom sebi. To je vrlo moćan postupak. Donirati sebi je kao da kažete svemiru: Vrijedna sam, zaslužujem i prihvaćam''. Preporučujem da žene doniraju deset do dvadest posto svoje zarade sebi. Odvojite to od prihoda. Taj novac nemojte koristiti za svakodnevne stvari. Sačuvajte ga i uporabite za velike pothvate kao kupovina kuće ili investicije u posao. Čak i ako počnete s malim iznosima, to je sasvim u redu. Začuđujuće je kako iznos brzo raste. Doniranje sebi je čin ljubavi prema sebi i stvara osjećaj vrijednosti.''

Louise L. Hay, Moć žene
odavno ne pročita nešto ovako dobro,da,potpuno se slažem sa Yanom ,ovo što je napisala ja sam osobno prošla.pojma nisam imala o financijama,jedino što sam znala kad sam prestala radit je bilo tražit muža novac..ako bi kojim slučajem on reko da mi novac ne mpže dati jer mu treba za posao ,šta bi drugo žena nego durila se.naravno puko mu je film i zahtijevo je da ja preuzmem financije,sve više me je uvodio u poso..jer baš to mi je rekao ,šta nedaj bože da ja umrem,ti bi umrla od gladi jer ne bi znala unovčit materijalnu i nematerijalnu imovinu...danas sa zahvalna mužu jer kao prvo ,imam obavezu a kao drugo znam se snaći i naravno ne bi umrla od gladi Laughing
[Vrh] Go down
Ketica
Ljubitelj foruma
Ketica

Female
Sagittarius Snake
Broj postova : 4357
Godine : 34
Datum registracije : 10.12.2010

PostajNaslov: Re: Financijska neovisnost žena    Financijska neovisnost žena  I_icon_minitime10.02.11 22:35

ako Bog da od sutra ću i ja biti financijski neovisna
[Vrh] Go down
http://uradilako4you.forumcroatian.com/
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Financijska neovisnost žena    Financijska neovisnost žena  I_icon_minitime11.02.11 2:41

aleluja Tija, da netko skuži o čemu pišem
[Vrh] Go down
Blizanka
Administratorica
Administratorica
Blizanka

Female
Gemini Broj postova : 74186
Godine : 174
Datum registracije : 21.01.2009

PostajNaslov: Re: Financijska neovisnost žena    Financijska neovisnost žena  I_icon_minitime11.02.11 14:48

bez obzira isli ne isli svi prihodi na jedan racun ..mislim lijepo je kad sve ide na jedan racun ..to je po meni stvar ne povjerenja nego stvar brige o porodici ...ali svaka zena treba da ima kako ja kazem svoj stek za koji niko ne zna ...uvijek se od tih nekih prihoda moze odvojiti sitnica na stranu ...i nekad se zbog tog svog steka osjecam tako dobro i mocno...i kod nas ima stara poslovica ..kaze se ..sevap je od muza pare sakriti ....

Financijska neovisnost žena  Admin10
[Vrh] Go down
https://www.facebook.com/pages/Carpe-diem-citati-lijepe-misli-po
Kikica
VIP član
Kikica

Female
Taurus Goat

PostajNaslov: Re: Financijska neovisnost žena    Financijska neovisnost žena  I_icon_minitime11.02.11 15:07

..štek Laughing ..zvući smiješno, ali sada sam se sjetila jednom smo razgovarali ja i suprug i baš je bila o tome tema..
.. i on meni nešto prigovara što ne kupim kada imamo love što treba, ja njemu kako kada ti odmah vičeš trebaš za ovo za ono i ja odustanem od svega..a on kaže na to, e pa ti onda ukradi kada ja ne gledam..što ja znam što nama u kući treba Laughing

..i đabe što on meni kaže da ja odvojim kada je veča cifra na gomili ja to ne mogu..možda to zbilja nije dobro, ali nekako ne mogu imati nešto sastrane o čemu on pojma nema..možda trebam još malo omatoriti da mi dođe iz dupeta u glavu Laughing

..možda je off topic, ali to mi palo na pamet pa da podijelim Smile
[Vrh] Go down
Blizanka
Administratorica
Administratorica
Blizanka

Female

PostajNaslov: Re: Financijska neovisnost žena    Financijska neovisnost žena  I_icon_minitime11.02.11 15:32

ma kakav off topik ima ih i gorih pa ne reagojuemo ... Laughing

e moja Kiki nije to nesto sto bi te jelo sto on pojma nema ..sigurno ni ti pojma nemas ima li on neku kunu sa strane ..ne treba to biti nista veliko ..ali mislim da se svi bolje osjecamo ako imamo nesto ono samo svoje..ja mogu reci da sam financijski neovisna ..ako kod mene je lova za kucanstvo i ostale potrebe ..ali nije to to ...ipak svaka zena treba biti pametna i ciniti nesto sebi sto ce je razveseliti ..a mnogo znaci kad odvojis sebi za parfem ili bilo sta a budet ne strada i ne moras se nikom pravdat ...uvijek sam za bilo koju neovisnost ...ako si mozes priustiti..a takve sitnice moze svaka

[Vrh] Go down
Kikica
VIP član
Kikica

Female
Taurus Goat

PostajNaslov: Re: Financijska neovisnost žena    Financijska neovisnost žena  I_icon_minitime11.02.11 15:35

..istina da može svaka..probala sam i mogla sam..pazi malo tu, pazi malo tamo..girc tu gric tamo i može se mrvica spremiti respect
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Financijska neovisnost žena    Financijska neovisnost žena  I_icon_minitime11.02.11 21:25

blizanka je napisao/la:
bez obzira isli ne isli svi prihodi na jedan racun ..mislim lijepo je kad sve ide na jedan racun ..to je po meni stvar ne povjerenja nego stvar brige o porodici ...ali svaka zena treba da ima kako ja kazem svoj stek za koji niko ne zna ...uvijek se od tih nekih prihoda moze odvojiti sitnica na stranu ...i nekad se zbog tog svog steka osjecam tako dobro i mocno...i kod nas ima stara poslovica ..kaze se ..sevap je od muza pare sakriti ....
nisam znala da je sevap sakrit novac od muža Laughing ja uvjek imam moj novac,al problem je što moj muž zna da ja to imam i uvjek se lopovski smije jer zna da uvjek ima kome se obaratit kad mu treba...
[Vrh] Go down
Blizanka
Administratorica
Administratorica
Blizanka

Female

PostajNaslov: Re: Financijska neovisnost žena    Financijska neovisnost žena  I_icon_minitime11.02.11 21:28

Tija kako to nisi znala ..pa u Bosni je poznato kazu sevap je sakrit pare od muza...ne treba za sve da znaju ...znas kakvi su bosanci Laughing Laughing

[Vrh] Go down
Ketica
Ljubitelj foruma
Ketica

Female
Sagittarius Snake
Broj postova : 4357
Godine : 34
Datum registracije : 10.12.2010

PostajNaslov: Re: Financijska neovisnost žena    Financijska neovisnost žena  I_icon_minitime11.02.11 22:01

joj ja bi malo svojih para Laughing
[Vrh] Go down
http://uradilako4you.forumcroatian.com/
Sponsored content

PostajNaslov: Re: Financijska neovisnost žena    Financijska neovisnost žena  I_icon_minitime

[Vrh] Go down

Financijska neovisnost žena
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.
 Similar topics
-
» Žena bez djeteta
» Razumna žena
» Obrezivanje žena
» Žena je ženi vuk
» Sretan dan žena