|
| Jutarnje mučnine u trudnoći | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Ketica Ljubitelj foruma
Broj postova : 4357 Godine : 34 Lokacija : zagreb Datum registracije : 10.12.2010
| Naslov: Jutarnje mučnine u trudnoći 06.02.11 23:52 | |
| Jutarnje mučnine samo su dio onoga što ćete vjerojatno osjetiti, a što se naziva tim pojmom. Jutarnje mučnine u trudnoći Termin jutarnje mučnine pomalo je nespretan jer se ne događaju samo ujutro, a s druge strane do povraćanja može doći i bez prethodne mučnine. Takav osjećaj vezan je uz promjene s hormonima, a neka znanstvena istraživanja kažu da je povraćanje i prirodni način obrane tijela u trudnoći od namirnica koje mu ne odgovaraju. Ipak, mučnine se zaista pojavljuju najčešće ujutro jer je razina hormona najveća ujutro, a zbog praznog želuca su izraženije ujutro. S druge strane neke žene osjećaju kako „im je zlo“, ali se ne mogu ispovraćati. Zbog svega navedenog morate znati kako su jutarnje mučnine samo dio onoga što ćete vjerojatno osjetiti, a što se naziva tim pojmom. Ako ne možete jesti dovoljno zbog mučnina koje osjećate nemojte brinuti kako će bebi nešto nedostajati. Ona će crpiti energiju i nutrijente za svoj razvoj iz vaših nakupljenih zaliha. Zbog toga je važno stalno se zdravo hraniti, a ne samo za vrijeme trudnoće. Mučnine se ne mogu potpuno izbjeći,ali se mogu ublažiti. Sami ćete otkriti što vama pomaže. - Jedite redovito manje količine hrane, tako da želudac nikad nije prazan. - Stalno pijuckajte vodu. - Više spavajte i odmarajte se. - Smanjite kavu i izbacite alkohol. - Budite što više na svježem zraku. - Pomoći će vam hrana s kvascem u sebi poput kruha i peciva. izvor | |
| | | Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Re: Jutarnje mučnine u trudnoći 10.02.11 17:23 | |
| Sreča moja ja ih nisma imala ..dva ili tri puta mi je navečer bilo mučno i to je sve. Baš mi je bila predivna trudnoča | |
| | | | Jutarnje mučnine u trudnoći | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 83 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 83 gostiju. :: 3 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943559. in 18087 subjects
|
|