|
| Volite li shabby chic? | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Volite li shabby chic? 31.01.11 10:42 | |
| Ako postoji stil u kojem se prožima mekoća ženstvenosti, sklad pastelnih boja i šarm patine starog - onda je to shabby način uređenja. Prostori uređeni u tom stilu vrlo su osebujni te zahtjevaju kompletan stil života usklađen na tom principu, na principu opuštenosti, senzualnosti i topline. Svaki predmet i komad namještaja ima svoju priču i najčešće potječe s nekog sajma starina te ima snažnu individualnost, a opet lako i se uklapa u svaki novi prostor i uz svaki drugi komad namještaja. Najljepše u svemu jest sloboda kreiranja koja vam se pruža prilikom uređenja vašeg doma; kao i zanimljiva drskost prema stereotipnom uređenju koje je sada dominantno u dizajnu. Jastučići, retro vazice, mekane cvjetne tkanine, ženstveni ormarići i vremešne fotelje je ono čemu morate težiti u ovom stilu. Detalja nikad previše, uvijek se pože pronaći novo mjesto za neku šarmantnu figuricu ili dražesnu zavjesu. Upravo neodoljivo! Važno je držati se glavnog postulate shabby chica – samo da je bijelo ili pastelno. Jarke boje se ne koriste i svaki prostor uređen u tom stilu mora biti prozračan i svjež. A to se najlakše postiže s bijelim i svjetlim tonovima. Isto tako, presvlake za namještaj su od pamučnih materijala, najbolje od lana ili prirodne čipke. Taj stil njeguje romantiku i udobnost i zasigurno neće izgubiti obožavatelje u godinama koje dolaze. izvor _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Re: Volite li shabby chic? 31.01.11 11:19 | |
| Vidim na prvi pogled da ne volim taj stil..mekano i ženstveno..mi ne leži. Volim malo sirovije i ne preženstveno, a moram misliti i na muža, čisto sumnjam da se njemu sviđalo živjeti u nekom ženskastom okruženju. Možda jednom čerina soba postane takva, a hoče sigurno poznavajući nju, ali ostatak kuće će biti ipak moderniji i minimalistički opremljen kao i sada. | |
| | | bonaca Zagrijao tipkovnicu
Broj postova : 414 Godine : 47 Datum registracije : 16.03.2010
| Naslov: Re: Volite li shabby chic? 31.01.11 11:38 | |
| volim, volim, volim... bas se u posljednje vrijeme informiram o tome i razmisljam o uredjenu potkrovlja u tom stilu... naravno, nebi sad cijeli boravak opremila na taj nacin vec sam mislila napraviti spoj starog i novog sto je danas jako trazeno al opet sve ovisi o ukusu pojedinca.... zapravo me zanima gdje se u hrvatskoj mogu nabaviti (kupiti) takve stvari jer koliko sam ja uspijela do sada da saznam je vrlo malo, zapravo sam samo putem neta naisla na jedan obrt u Sisku koji izradjuje takve stvari... voljela bi i sama jednog dana imati jedan vlastiti atelje... | |
| | | Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Re: Volite li shabby chic? 31.01.11 11:54 | |
| ..stvarno ne znam gdje ima za kupiti, ali znam da ima sigurno negdje...slavonija je puna stolarija i stolara malih i velikih, ali mora se tražiti i puno njih nema internetsku stranicu ali znam da rade i po naruđbama | |
| | | bonaca Zagrijao tipkovnicu
Broj postova : 414 Godine : 47 Datum registracije : 16.03.2010
| Naslov: Re: Volite li shabby chic? 31.01.11 12:01 | |
| to znam, za Slavoniju, tamo su najbolji i najvrijedniji ljudi... morat cu se dati u potragu prvom prilikom... mislim da bi se i u Zagorju takodjer moglo pronaci nesto, ma treba se samo dobro informirati.... kad ima volje, nadje se i nacina... | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Volite li shabby chic? | |
| |
| | | | Volite li shabby chic? | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 108 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 108 gostiju. :: 1 Bot
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|