|
| Strah od neuspjeha | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Strah od neuspjeha 26.01.11 14:31 | |
| Ovaj strah se obično manifestuje kroz neodlučnost i zabrinutost. On je propraćen osjećanjem “ja to ne mogu”, koje je smješteno u solarnom pleksusu, ugrožavajući vaš proces varenja, čineći da se osjećate uplašenim i nesigurnim. On može da uništi vašu ambiciju i umanji vašu odlučnost. Umjesto da se borite za to da ostvarite sve svoje potencijale, postajete obuzeti time kako da spriječite neuspjeh. Razmišljate samo o tome da igrate na sigurno. Strah od neuspjeha je uslovna reakcija naučena u djetinjstvu. Svako se u izvjesnoj mjeri pribojava nekih stvari. Strah vas čini opreznim, što je dobro kada ste umjereni u tome. Ali onda kada strah od neuspjeha isuviše uzme maha, on može postati glavna prepreka na putu ka vašem uspjehu i sreći. Svako ima neku vrstu straha. I hrabra osoba ima svoje strahove, ali je to osoba koja djeluje bez obzira na njih. Kada se suočite sa strahovim i krenete ka njima, oni počnu da iščezavaju i da se smanjuju. Ali kada uzmičete od osobe ili situacije koje se bojite, strah biva sve veći i veći sve dotle dok ne počne u potpunosti da dominira vašim životom. Evo jednostavnog, ali efikasnog načina da se suočite sa vašim strahom: Prvo, izgovorite u sebi afirmaciju energično i sa ubjeđenjem: “Ja to mogu”, “Ja to mogu”, “Ja to mogu”. To je moćna, brza i djelotvorna afirmacija. Potom, uradite baš to čega se plašite. Suprotstavite se svome strahu. Krenite ka njemu. Upotrijebite svoj strah kao izazov i umjesto da uzmaknete od njega i da ga izbjegavate, suprotstavite mu se licem u lice. izvor _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | cinnamon duckie Totalno relaxiran
Broj postova : 1279 Godine : 124 Lokacija : u labirintu Datum registracije : 11.10.2010
| Naslov: Re: Strah od neuspjeha 26.01.11 14:35 | |
| - Citat :
- Ali kada uzmičete od osobe ili situacije koje se bojite, strah biva sve veći i veći sve dotle dok ne počne u potpunosti da dominira vašim životom.
Ovo je točno. Godinama su moji strahovi upravljali reakcijama u nekim situacijama. Kada sam se konačno odlučila suočiti s njima, već sam bila toliko zagorjela, da unatoč tome što sam pokušala, doživjela sam neuspjeh. A ni to nije lijep osjećaj, lakše je biti kukavica, nego doživjeti neuspjeh. | |
| | | | Strah od neuspjeha | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 275 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 275 gostiju. :: 1 Bot
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|