|
| Igranje Tetrisa ublažava efekte traume | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Igranje Tetrisa ublažava efekte traume 09.01.09 1:42 | |
| Igranjem popularne kompjuterske igre Tetris osobe koje pate od posttraumatskog stresa mogu smanjiti njegove efekte. Volonteri koji su prvo bili izloženi uznemirujućim slikama i prizorima koji izazivaju traumu podijeljeni su u dvije grupe od kojih je jedna grupa igrala Tetris, dok je druga mirovala. Nakon eksperimenta polazalo se da je grupa koja je igrala Tetris imala manje flashbackova ili analepsi (prizivanje određenih scena u memoriji) nego grupa koja je za to vrijeme mirovala. _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Igranje Tetrisa ublažava efekte traume 09.01.09 9:38 | |
| - Goran je napisao/la:
- Igranjem popularne kompjuterske igre Tetris osobe koje pate od posttraumatskog stresa mogu smanjiti njegove efekte. Volonteri koji su prvo bili izloženi uznemirujućim slikama i prizorima koji izazivaju traumu podijeljeni su u dvije grupe od kojih je jedna grupa igrala Tetris, dok je druga mirovala. Nakon eksperimenta polazalo se da je grupa koja je igrala Tetris imala manje flashbackova ili analepsi (prizivanje određenih scena u memoriji) nego grupa koja je za to vrijeme mirovala.
ovo nije ništa čudno... to nije do samog tetrisa po meni.. čista logika nalaže ako se osoba umiri, opusti ili skoncentrira na neku igru koja opušta.. bila to tetris igra, memori karte, križaljka, sudoku, kaladnont (na forumu )... nije bitno, samo da je neka umirujuća igra i time smanjuje stres kakav god on bio.. pa evo čistog dokaza, koliko vam se puta desilo neki stres na poslu, upalili ste ovaj forum, odigrali koju forumsku igricu i lagano se smirili... sve što ne uzrokuje stres, smanjuje ga! |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Igranje Tetrisa ublažava efekte traume 09.01.09 12:08 | |
| Desty je u pravu, u tom trenutku jenostavno zaboravi se na stres. Osim toga igranje igrica je dobro za vježbanje moždanih stanica jer treba dosta razmišljati. |
| | | Gost Gost
| | | | Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Re: Igranje Tetrisa ublažava efekte traume 09.01.09 14:17 | |
| Baš tako desty, kad smo vec kod igrica, jucer sam na netu nabasao na nešto slicno onom što si ti prije planirala realizirati - chat kuca, netko te je preduhitrio! _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Igranje Tetrisa ublažava efekte traume 09.01.09 14:26 | |
| - Goran je napisao/la:
- Baš tako desty, kad smo vec kod igrica, jucer sam na netu nabasao na nešto slicno onom što si ti prije planirala realizirati - chat kuca, netko te je preduhitrio!
daj je Twinity!? |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Igranje Tetrisa ublažava efekte traume 09.01.09 14:33 | |
| Nisam više siguran kako se zove stranica, kreativna si ti, budeš ti još svašta smislila! : : _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Igranje Tetrisa ublažava efekte traume 29.01.09 22:09 | |
| Nema na čemu desty! : : _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Re: Igranje Tetrisa ublažava efekte traume 17.10.09 22:59 | |
| cinjenica je da bilo sta ..ako okupiras misli ..nestaje i umor i stres i trauma ...nekad igrice ..ali ja sad nemam zivaca ni za igrice ...sad volim lutat netom ...forumom ..dizat teme ..ne diraj te me ...i ja se smirim i super mi ..ne treba mi bolja terapija ... _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Igranje Tetrisa ublažava efekte traume 27.06.10 17:09 | |
| - Citat :
- pa evo čistog dokaza, koliko vam se puta desilo neki stres na poslu, upalili ste ovaj forum, odigrali koju forumsku igricu i lagano se smirili... sve što ne uzrokuje stres, smanjuje ga!
Ja svaki dan ode na forumu smanjujem stres |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Igranje Tetrisa ublažava efekte traume | |
| |
| | | | Igranje Tetrisa ublažava efekte traume | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 305 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 305 gostiju. :: 1 Bot
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|