|
| Simboli trajne zaljubljenosti | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Olimp Zagrijao tipkovnicu
Broj postova : 739 Godine : 65 Datum registracije : 15.12.2010
| Naslov: Simboli trajne zaljubljenosti 19.12.10 21:05 | |
| O mostovima vec ima toliko napisano da mislimo da više nema šta da se napiše, a da se ne ponavljaju stare price: "te da su poveznica dvije obale rijeke, povezuju narode i države, spajaju kulture i civilizacije, omogucuju brz i siguran prelazak sa jedne na drugu stranu rijeke..." I o ljubavi i zaljubljenosti ispjevaše se pjesme, ispricaše price, napisaše se romani i knjige, brdo materijala iz ove oblasti ekranizovalo se na filmovima, TV serijama... Neiscrpna tema o kojoj se svakodnevno nešta novo napiše. Svojim obilaskom grada Kelna u Njemackoj, nekako spojih mostove i zaljubljenost. Pa krenimo nekakvim redom koji smo svi na ovaj ili onaj nacin proživjeli, proživljavamo ga ili cemo proživljavati. Pjesnici kažu da je vrijeme zaljubljenosti najljepše vrijeme u ljudskom životu. Sve nekako lebdimo u oblacima snova proživljavajuci životne trenutke sa izrazitim ispoljavanjem emocija. Želimo da nam to stanje potraje jako, jako dugo, beskonacno. U zaljubljenosti skloni smo raznim "obredima" za koje smo mišljenja da ce nam vezu sa najdražom osobom uciniti besmrtnom i vjecnom. Jedan takav obred (odnosno posljedice njega) vidio sam na željeznickom mostu preko rijeke Rajne. Most zapocinje odmah iza poznate Kelnske katedrale. Preko njega prelazi nekoliko kolosjeka željeznickih tracnica, a s jedne i druge strane mosta postoje pješacke staze sa kojih puca prekrasan pogled na rijeku i grad. Da ne bi pješaci prelazili preko željeznickih tracnica podignuta je žicana ograda koja sprecava prelaske preko tracnica. A na toj ogradi mladi i zaljubljeni stavljaju lokot sa natpisom svojih imena i datuma koji zakljucavaju za žicu ograde u nekakvom svom "obredu" koji simbolizira zauvijek zakljucanu vjernost i ljubav jednoga prema drugome. | |
| | | Olimp Zagrijao tipkovnicu
| Naslov: Re: Simboli trajne zaljubljenosti 19.12.10 21:05 | |
| | |
| Naslov: Re: Simboli trajne zaljubljenosti 19.12.10 21:06 | |
| | |
| Naslov: Re: Simboli trajne zaljubljenosti 19.12.10 21:06 | |
| ... gdje svaki lokot bi mogao ispricati barem dvije price, životne price, pune emocija, sretnih trenutaka, veselja i mladosti, nadanja ... Razgledajuci te lokote imao sam osjecaj da se vracam u svoje dane mladosti, zaljubljenosti, nadanja i pravljenja ružicastih snova za buducnost... ... i nekako mi došlo milo oko srca od spoznaje da pojava takvih emocija kod mene dokazuje samo meni da me godine nisu pregazile, da još uvijek u meni kuca dio mladoga srca, da sam još uvijek mlad u srcu unatoc godinama ... ... ali makar moje godine prodoše, a sa njima i mladost i zaljubljenost, ipak preživješe i mladost i zaljubljenost kod nekih drugih, obnoviše se i prenašaše sa jednog mladog naraštaja na drugi ne poznajuci granice država niti boju kože, narodnost, vjeroispovjest. Pravi dokaz da ljubav nema granica... | |
| | | Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Re: Simboli trajne zaljubljenosti 22.12.10 20:16 | |
| Super. Ima ih bome i fest starih | |
| | | Ketica Ljubitelj foruma
Broj postova : 4357 Godine : 34 Lokacija : zagreb Datum registracije : 10.12.2010
| Naslov: Re: Simboli trajne zaljubljenosti 22.12.10 20:27 | |
| voljela bih jednog dana zaključati lokot na tom mostu...zaključati našu ljubav,iako vjerujem da je ona u mom i njegovom srcu već zaključana | |
| | | Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Re: Simboli trajne zaljubljenosti 22.12.10 20:41 | |
| A dobro to je samo simbolika...ako se dvoje ne trudi u vezi nebi im poomogli ni svi lokoti zajedno, što su na tom mostu | |
| | | mobile VIP član
Broj postova : 17288 Godine : 34 Datum registracije : 23.04.2011
| Naslov: Re: Simboli trajne zaljubljenosti 28.04.11 6:39 | |
| e ovi nemci ludi su za medalju | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Simboli trajne zaljubljenosti | |
| |
| | | | Simboli trajne zaljubljenosti | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 462 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 462 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943555. in 18087 subjects
|
|