|
| Dado Polumenta | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Dado Polumenta 18.10.10 20:23 | |
| 100 stepeni
Kud pogledam, ne gledam ja nju zamisljam da je tu u mom narucju da je tu u brigama i kad je nevolja i u slatkom snu, u svakom momentu ja zeleo bih da si sa mnom tu
O, nada milion o, da ce biti slom o, daj mi Boze samo jedan tren s ljepotom tom ja poludeo sam skroz za njom
Ref. Srce kljuca 100 stepeni hajde sada pridji meni glava ludi spremna budi ti hajde, hajde, pridji sada pusti brige dok si mlada ukras na tijelu budi mi
I evo nas na istom mjestu u isto vrijeme cekam prava muzika da krene taj ritam jak sve u meni pokrene kako da te osvojim ma haos cu da napravim
Ref.
Kazi, kazi, kako da te imam ja reci jedan od sto nacina koja ti je taktika za tobom mi tijelo zudi za tobom mi glava ludi zato samo moja budi
Hajde, hajde, moja budi noc je vrela skini se hajde raskomoti se nista sad u mraku ne vidi se osim pozude _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Blizanka Administratorica
| Naslov: Re: Dado Polumenta 18.10.10 20:23 | |
| 14 godina
Nije mi bilo tad ni 14 kad sam na svijetu ostao sam otac mi bio asfalt bez srca a hladna ulica zla maceha
Bilo je, brate, previse bola glavom kroz zid sam isao i ko na ostrici brijaca ja sam sito, reseto prosao
Ref. Na ovom srcu rana je dvjesta i bar za tol'ko jos ima mjesta takvi ko ja su sa slojem boje i rodjeni su za heroje
U ovom gradu sto dusu ima srastao ja sam u korenima mnogo mi dao, mnogo uzeo ni ja mu nisam duzan ostao
I sad ponekad dok grijem tugu sjecanja dodju, odvedu me u proslost moju, u proslost ruznu da podsjete me godine
_________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Dado Polumenta 18.10.10 20:24 | |
| Aj ziva bila
Pogled mi luta nekud u daljinu kad pade bas na tvoju haljinu ko grom iz vedra neba ti se stvori za mene se nebo otvori i zasja zvjezda roj ja reko sumnji stoj nije to slucajno sto se sretosmo
Ref. Aj ziva bila, priznaj kad neces meni bar sebi dal ti je svejedno gledas i ti mene gledas kako i nebi patim sto nismo zajedno
Ti si bozanstvo sto mi srce usija vjecita moja inspiracija ko grom iz vedra neba ti mi dodje od tada mi nemir neprodje moja si navika zelja i potreba i osim tebe mi nista netreba
_________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Dado Polumenta 18.10.10 20:24 | |
| Ana Maria
Sve je ovo tako nestvarno sunce i kisa zajedno na minut sve mi onako lijepo a onda opet po sat kao lutkica iz vudu magija ubijam sebe i trazim je ja
A to je sudbina i nije magija tek ces da volis ali iskreno da volis
Ref. Nije Ana, nije Maria oreol ima bijelog andjela
Ej bre pa to je nemoguce ja medju sretnima smejem se i placem istovremeno trcim a ustvari puzim
Ma to je sudbina i nije magija osjecam se kao beba pocinjem da volim
Ref. 3x
To je moja, Ana Maria to je moja prava sudbina _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Dado Polumenta 18.10.10 20:25 | |
| Bice bolje
Citav zivot srecu grabim i za nju se borim od te zelje do pepela mlad cu da sagorim
Ko da mi kroz prste ona uvijek prolazi na adresu nekom drugom stalno odlazi (2x)
Ref. Bice bolje, bice bolje, srce vjeruje sve dok trunka nade ima se ne predaje bice bolje, bice bolje ali ne znam kad sta ce mi more srece kad ne budem mlad
Samo jedan zivot imam da bi tuzan bio da bi dio svoje nade drugom prepustio
Znam da ispod sunca i za mene mjesta ima da za mene negdje srecu krije sudbina (2x)
Ref.
Mozda jednom u zivotu ja cu srecan biti suze necu prolivati osmijeh necu kriti
Boze, daj mi samo jedan dan i nista vise nek mi sine sunce neka prestanu te kise (2x)
Ref. _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Dado Polumenta 18.10.10 20:26 | |
| Bila je lijepa
Bila je lijepa, lijepa poput obecanja pamtim svaki dan zabavljanja rijeci cini mi se svake sjetim se al' nema je kraj mene
Kazu da prosla je kroz mnogo toga nasla utociste je kod Boga trazim, nocas pred tim vratima sam ja i molim da mi je da
Ref. 2x Sada kad bi mog'o biti s tobom kao nekada da mi te vrati samo jedan dan da svu ljubav sto sam drugim samo tebi dam i da tebi, samo tebi pripadam _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Dado Polumenta 18.10.10 20:27 | |
| Brodolom
Jos se nadas, opet u vatru padas jos me molis kunes se da me volis a ko da ne znas rijeka se izvoru ne vraca
Bivsa si mi, to svome srcu primi jedno shvati, sebe ti necu dati ni ljubav svoju pod moje noge bacati
Ref. 2x Ti si samo bivsa ljubav srcu mom srcu mom, srcu mom samo tebe krivim za nas brodolom sto sve nase zivi sad sa njom
Svoja jedra na drugu stranu skreni srcu stare navike promeni jer tebe vise odavno nema u meni _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Dado Polumenta 18.10.10 20:28 | |
| Cinim sve
Moze srce bilo gdje od tebe da pobegne ali znamo ja i ti ne moze od ljubavi
Mogu da te lazem ja da mi nisi jedina al' ne mogu, vjeruj mi svoje srce lagati
Cinim sve, cinim sve sto je do mene da te prebolim, prebolim al' ne mogu da te ne volim
Ref. Jednom cu ti priznati (priznati) priznati, ja te moram ljubiti (ljubiti) ljubiti, tako mi svega ostalog ne mogu protiv srca svog _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Dado Polumenta 18.10.10 20:29 | |
| Crnogorka
Usne tvoje, usne zlatne bas bih ljubio sta mi vrijedi kada brane da ti radim to
Ref. 2x Crnogorko, crnogorko ljepsa si od zlata kad se ljubis, kad se ljubis sa mnom iz inata
Srca tvoga lude vatre ja bih gasio sta mi vrijedi kada brane da ti radim to
Ref. 2x
Oka tvoga rujne zore ja bih budio sta mi vrijedi kada brane da ti radim to
Ref. 2x _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Dado Polumenta 18.10.10 20:30 | |
| Da sam tada bolje te znao
Pogledaj me sada kako sam bled, umoran, star i nista u meni vise nema onaj zar eh, kako sam nekada ja voleti te znao dadoh ti ljubav svu, ma sve sam svoje dao
Pogledaj sada, sad nista nemam sve dublje tonem, na zlo se spremam
Ref. Da sam tada bolje te znao ne bih svoju ljubav ti dao ne bih svoje srce ti dao da bih se kajao
Svima reci koliko vrijedim za tebe ginem, zivot ne stedim dobar si glumac, al' covjek nisi mene ubila si
O, kako je tesko kada odjednom ostanes sam nocima budan, a dan ne ugledam eh, kako sam nekada ziveti ja znao dadoh ti zivot svoj, ma sve sam svoje dao
Pogledaj sada, sad nista nemam sve dublje tonem, na zlo se spremam
Ref.
Da sam tada bolje te znao ne bih svoju ljubav ti dao ne bih svoje srce ti dao da bih se kajao
Ref. _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Dado Polumenta 18.10.10 20:32 | |
| Dama
Zar ja, koga su zore cekale na nogama dok su mi noci spavale pred vratima zar ja da cekam tebe sad i da ne znam koji gad te trosi na sat-dva
Ref. 2x A citav grad zbog mene gled'o te k'o pravu damu jer ja sahranio sam svaku tvoju tamnu stranu sa mnom si bila k'o princeza u svom slatkom snu a kad ti mene nema, opet letis prema dnu
Zar ja, koji sam i sa druge strane zakona do neba letio, nebesa mi oprostila zar ja da cekam te k'o pas i racunam jos na nas, a ti me izdala
Ref. 2x
| Naslov: Re: Dado Polumenta 18.10.10 20:32 | |
| Divlja ruza
Dok oluja srcem besni zbog nevere puste tvoje dani mi ko koza tesni jer nad glavom brige stoje 2x
Ref. Divlja ruzo, sto mi dade srce puno otrova da u svome bolu trunem kao u sred zatvora
Da mi oci crne vezu prepoznao bih te ja u sred rajskog vrta, ruza po ukusu usana
Dok u meni vatre bola svaku novu nadu pale trazim srecu ispod stola pijanog me braca zale 2x
| Naslov: Re: Dado Polumenta 18.10.10 20:33 | |
| Ekstaza
Ja zene volim crne a volim i plave ma volim brate zene sve jedna mala pomuti mi pamet ne pricam ti, brate, napamet
Oci boje plavog okeana dusa santa ledena krv joj vrela, lava od vulkana sva je tako vatrena
Ref. Ona je carolija pogledima opija moju dusu razdara na zlo me nagovara
Lijepa je k'o tigrica drska i bezobrazna mozak mi oduzima smrtna je k'o droga ekstaza
Dusa je njena zaledjena stena u njoj vlada carstvo ledeno precicu do srca tesko joj je naci ko je probo taj se opeko
Oci boje plavog okeana dusa santa ledena krv joj vrela, lava od vulkana sva je tako vatrena
Ref.
Samo kad te vidim ja hladan znoj te obliva srce moje prekida nastaje u meni blokada
| Naslov: Re: Dado Polumenta 18.10.10 20:34 | |
| Fali mi ljubav
Negdje na istoku, zaklet da nadjem nju gospodaru mom, da vratim se sa njom rijec me je odvela do njenih odaja pridje ko da zna da bas je ona ta
Svilena marama sa lica pade zalogaj hleba mi u grlu stade svojom mi rukom dade malo vode zbog tebe glava moze da mi ode
Ref. 2x Fali mi ljubav, a srce me salje tebi lagalo ne bi kad si mi blizu, ja pucam u nizu i gorim za usnama tvojim
Svakim je pogledom vezla na srcu mom svoje maste cvijet, neobicno lijep htjela je da mi da usne od kasmira da ispuni mi sne, da igra za mene
Svilena haljina na zemlju pade dirnu me usnama, srce stade a njeni prsti dok me njezno diraju najljepsu pjesmu meni nocas sviraju
Ref. 2x
Fali mi, fali mi, fali mi ljubav za usnama tvojim 2x
Ref. 2x _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Dado Polumenta 18.10.10 20:54 | |
| Istina
Rijec po rijec i nocas sve cu priznati iskreno i bez tajni a nece mi biti tesko u ime ljubavi sto krio sam pokazati
Sada mi se vracas necu da se desi zbog stvari koje ne znas da te izgubim
Sada mi se vracas i hocu da me volis istinu kad saznas da me ne krivis
Ref. A kad od bola oko mi zablista ne brini se, nije meni nista znaj da to sam bio ja
Neke rijeci boljet ce i jako kad ih cujes nece biti lako ali znaj, to nisam vise ja
Rijec po rijec, lako reci cu ti sve iskreno, bez trunke lazi slusaj me dobro jer ce samo ovaj put moje rane sve pokazati
Sada mi se vracas necu da se desi zbog stvari koje ne znas da te izgubim
Sada mi se vracas i hocu da me volis istinu kad saznas da me ne krivis
Ref.
Sada mi se vracas i hocu da me volis a istinu kad saznas da mi oprostis
Da me volis, da mi oprostis sada mi se vracas da me volis, da mi oprostis da me ludo volis _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Dado Polumenta 18.10.10 20:56 | |
| Ja nocas dolazim
Tebi je bilo vazno samo moje ime da sutra drustvu kazes bila sam sa njim samo se hvali, curo, imas i sa cime ako se zaljubis ja nemam nista s tim
Ref. 2x Ja nocas dolazim, kroz masu prolazim i bas me briga sto je i on tu sa tobom ja nemam nista s njim, ne brini bicu fin ja hocu samo malo da te zavodim
Ljubav je precijenjena kad ti kazem ja ko je na vrhu on to vrlo dobro zna ja nisam narcis, nisam zvijezda koja sja a da znas kako je dobro biti ja
Ref. 2x
| Naslov: Re: Dado Polumenta 18.10.10 20:57 | |
| Jasmina
Zbog nje trazim spas u vinu i vjerujem u sudbinu zarko zelim da je vratim ne zalim da cenu platim
Ref. Hej Jasmina, hej Jasmina noci su mi pune vina od tih tvojih, oko moje ljepse oci ne postoje
Ugasen sam kao plamen na dnu bistre rijeke kamen tezak sebi a i bogu bez Jasmine, ja ne mogu.
| Naslov: Re: Dado Polumenta 18.10.10 20:57 | |
| Kad pijem
Prija mi zivot, prija u svakom zadovoljstvu uziva ziva dusa i mnogo pamet ne slusa
Provoda samo da je i u dzepu malo para zdravlje da dobro sluzi i zivot ce da se produzi
Ref. 2x Kad pijem ja se napijem kad ljubim ja se zaljubim i sve sto s mukom zaradim na sladak zivot potrosim
Prija mi zivot, prija kada me srecom casti nagradom kad iznenadi za sve sto dobro uradim
Bolje je i ludovati nego ko jad tugovati ovako cu da nastavim sta kosta, kosta nezalim
Ref. 4x _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Dado Polumenta 18.10.10 20:58 | |
| Kafa Espreso
Ladies and dame, vjerovali ili ne Dado Polumenta i Kejd
Nije Ana, nije Marija a nije ni Ana Marija
Nekad sam bio tvoj bila si mi sedmo nebo sada si zivo zlo sto nikada nisam treb'o
A drugovi kazu svi ma pogledaj na sta licis da sluti na dobro to sta od sebe cinis
Ref. I zato sam cu uci u kafe subota je ludilo ali ja cu naci separe i odmah zvati te na broj
Alo djevojko, imam jedno mjesto mislim da bi bila prava stvar da se nadjemo pa da uz espreso pokusamo opet biti par, beautiful
Opasno ludilo bilo sve ti dati bez obraza rekla si ja idem, a ti pati
U mislima opet ti ljubis me i ne branis da vodim te bilo gdje svuda ti mene pratis
Ref.
| Naslov: Re: Dado Polumenta 18.10.10 21:00 | |
| Kafana
Mijenjao sam kucu za kafanu jer tu ima koji vise stol kada nema mjesta ni za jednim ja za sankom lijecim svoju bol 2x
Ref. 2x Konobaru, proslo noci pola nemam drage, a nemam ni dom ako mene otjeras od stola napravicu u kafani lom
Zadnji osta u svakoj kafani slusam druge, a zivim po svom zivot ide, prolaze mi dani nije meni sudjeno sa njom 2x
| Naslov: Re: Dado Polumenta 18.10.10 21:06 | |
| Kazi vilo bijela
Kazi vilo bijela gdje mi draga sneva gdje su oci nebeske raspleti joj kose da mi kapi rose plamen zelje ne gase
Da li zna da bolujem da li dusa bez nje umire da li zna da nemam sna budan sanjam svoga andjela
Ref. 2x Dokazi mi, ne lazi mi zasto su nas vilo prokleli
Kazi vilo bijela da l' je suza htjela zelene grane lomiti pokazi mi njeno lice bijela golubice cijelu noc cu letjeti
Planino uzdaha na krilima nasih sjecanja letjeti, pjevati pjesmom cu je sebi vratiti
Ref.
Da li zna da bolujem da li dusa bez nje umire da li zna, da li zna bar nekoga ko voli kao ja _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Dado Polumenta 18.10.10 21:06 | |
| Kose crne
Zavede me ko nijedna jednim dahom lako pa sad od te srece ne znam ni kuda ni kako
Razlila po mome srcu kap ljubavi vrele kao sreca pruzila mi svoje ruke bijele
Ref. 2x Oci plave, kose crne od ljepote dusa trne ljubav se u meni ta na prvi pogled javila
Jos nijedna zena nije moju ljubav krala ljubav krala, srce dala dusu obasjala
Zbog nje ja sam na sve spreman na sve sto pozeli samo ne da njenu ljubav s nekim drugim dijelim
| Naslov: Re: Dado Polumenta 18.10.10 21:07 | |
| Laka zeno
Hteo sam nocas da dokazem ja samom sebi da mogu biti s drugom zenom zasto i ne bi
Hteo sam nocas i da platim to telo tvoje al' nema sansi, nema idi, gotovo je
Ref. I ove noci zovem samo njeno ime i ove noci drhtim, ali ne od zime jer nista tvoje nije, nije kao njeno idi spavaj, laka zeno
Ni boja tvoje kose nije kao njena nemas ni miris koze, a ni parfema nista tvoje nije, nije kao njeno laku noc ti, laka zeno
Hteo sam nocas da dokazem i drugovima da mogu biti s drugom zenom javno, pred svima
Hteo sam nocas i da ljubim usne tvoje al' nema sansi, nema idi, gotovo je
Ref.
| Naslov: Re: Dado Polumenta 18.10.10 21:07 | |
| Lazna imena
Gdje li se to skrivas imam pravo da znam zasto svima pricas dalje moracu sam
Drugog izbora nemas ides, napustas grad i da osvetu spremas kriv sam, slutim na kraj
I zato te molim sad me ne ostavljaj
Ref. Nece ti pomoci ni lazna imena od mene nikad ne mozes biti skrivena znaj da samo moja si za sva vremena ja sam tvoja sudbina i tvoja sjena
Nece ti pomoci ni lazna imena od mene nikad ne mozes biti skrivena znaj da samo moja si za sva vremena ti si moja sudbina i moja sjena zauvijek
Gdje li se to skitas s kim si hocu da znam cujem okolo pricas dalje moracu sam
Drugog izbora nemas ides, napustas grad i da osvetu spremas kriv sam, slutim na kraj
I zato te molim sad me ne ostavljaj
| Naslov: Re: Dado Polumenta 18.10.10 21:08 | |
| Ljetna kisa
dosao pred vrata tvoja mislio sam da me cekas i da jos si moja
Otvori mi tvoja majka i rece mi nemas srece otisla je, sine, s drugim vratiti se nece
Ref. Samo ova suza zna koliko te volim ja samo tvoja majka zna kako placem ja
Samo letnja kisa zna koliko te volim ja samo tvoja majka zna kako placem ja
Rekli su mi da si srecna daleko u drugom gradu meni nisi ostavila cak ni laznu nadu
Nekom drugom decu radjas i sa drugim dom ti stvaras ja ne mogu i da hocu da pobedim samocu
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Dado Polumenta | |
| |
| | | | Dado Polumenta | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 252 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 252 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|