|
| Bolero | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Bolero 13.10.10 16:08 | |
| Bosna u basni
Preko naseg neba idu ptice selice kao da je jesen stigla pa nekud odose sve misle da je tamo vjecno proljece da tamo djeca ne placu i da zime ne dolaze
A ovdje ostacemo draga ti i ja bas me briga, bas me briga ljubicu te sve do svitanja i ako ovdje nikom nije stalo do zvijezde danice punog mjeseca, hej, i tvoje guzice
Ref. Ne daj, ne daj, ne daj da te voda nosi nemoj, nemoj, nemoj hodat' bos po Bosni, nemoj
Jer ti si samo jedan od mnogih pijanih sto se nikad ne trijezne i dobro ne vide a u Bosni k'o u basni lija odnijela je sir a sad se smije k'o da nije a uvijek kurva bila je
Ref. 2x _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Blizanka Administratorica
| Naslov: Re: Bolero 13.10.10 16:10 | |
| Dajana
Ponoc prosla je i sitni sati dolaze vrijeme kad se tuguje, vrijeme kada neko pije malo tugu da sakrije Ooooooo
A ti sada sanjas neku stvarnost svjetliju jer ja sam samo dio puta koji davno, davno ostade tek onako iza tebe Oooooooo...
Dajana, oooo... Dajana, oooo... Dajana, oooo...
Ne i ti ne mozes tako mirna ostati tamo iza ponoci kad razmisljas o ljubavi, a to su tako cudni sati
Dajana, oooo... Dajana, oooo... Dajana, oooo...
Cujem opet si pitala gdje se skitam, da l’ jos uvijek za tebe pitam, a tako si hladna bila ti kada smo se rastali
Vjeruj da su to samo divni sitni sati vrijeme sa puno ljubavi i trenuci slabosti, a to je iza ponoci Dajana
_________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Bolero 13.10.10 16:10 | |
| Drustvo te ceka
Tvojih sesnaest godina ne znaci nista njenim plavim ocima
Ona je za udaju trazi ljubav bogatiju a ti si suvise mlad i osjecas iskreni jad
Ref. Jer drustvo te ceka da popijete skupa da ljubimo zene one sto su nevine i uz casu dobrog vina bit ce dobro svima, napij se
U ljubav vec sumnjas volio bi odmah da znas zasto su takve one starije
Malo sacekaj ti dobivas jedinice a imas svoje mlade prijateljice
Ref. 4x _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Bolero 13.10.10 16:11 | |
| Galebovi
Hajde, poljubi me, leptirice i ne boj se hajde, pokloni mi zamah krila, povedi me samo ne reci ne hajde, priblizi se, leptirice i ne boj se poljubac ponesi njoj, evo ti adresa i broj samo ne reci ne
Ref. I ponesi me u zemlju galebova povedi me u jedan novi dan tamo gdje se cuje samo pjesma gdje pupoljci nikada ne trunu
Poljubi me i reci, zbogom, zemljo ti koja znas za tugu i sudbinu odreci se zabluda i svijeta pokopaj sve istine i lazi hajde, poljubi me
Hajde priblizi se leptirice i ne boj se poljubac ponesi njoj, evo ti adresa i broj samo ne reci ne
Ref. _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Jelena
Nismo svi iz ljubavi stigli na ovaj svijet proplakah u casu kad nema niko da te zavoli jos postoje istine koje vole boljeti zbog mene nikad, nikad nece plakati
Nikada se nismo sreli vremena nismo imali da mi oci obrises, da mi ruke milujes jer ja sam tugu kvasio tudjim suzama k'o nekad moja draga svojim ocima
Ref. Jelena, Jelena eh, da su andjeli nosili krila rodama Jelena, Jelena da su bar Bogovi imali malo vremena
Jelena, pomisli da su bar ljudi svi rodjeni pod srecnim zvjezdama Jelena, Jelena
A godine prolaze niz nase obraze vjetrove proljetne starost umiruje da l' za tebe postoji neko sasvim drag i lijep cije ruke tebi radost donose
Jer danas vise nemam snage da te zavolim danas samo moram, moram jos jednom da te potrazim jer ja sam tugu kvasio tudjim suzama zbog mene nikad, nikad, nisi plakala
Ref.
Mozda ne bi Jelena, Jelena _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Kalifornija u mojoj glavi
Meni fali daska na plazi meni treba kosulja s palmama ceka me kadilak u garazi pale me kontakti s damama
Talasi Tihog okeana sanjarim sretan u pidjami glumice vrele, hladno pice zamisljam lezeci u tami
Ref. 2x Kalifornija u mojoj glavi vodi me i neda mira Kalifornija mastam o slavi
Kalifornija playboy-a vampira
Talasi Tihog okeana sanjarim sretan u pidjami glumice vrele, hladno pice zamisljam lezeci u tami
Ref. 4x _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Bolero 13.10.10 16:12 | |
| Konjuh planinom
Konjuh planinom, vjetar sumi, bruji lisce pjeva zalovite pjesme borovi i jele, javori i breze svijaju se jedno do drugoga
Noc je svu sumu u crno zavila konjuh stenje, rusi se kamenje mrtvoga drugara, husinskog rudara sahranjuje ceta partizana
A na vrh planine zastava se vije crvena od krvi proletera _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Bolero 13.10.10 16:12 | |
| Koscate ruke
Mrsile su se tvoje crne kose, lelujala se nasa nada, igrale su nase noge bose u ritmu kise sto nad gradom pada
Magle sive tjerali smo skupa i zalili krosnje pokislih breza samo noge bez glave i trupa, gazile su blato vladala je jeza
Koscate ruke grle se jos jace i oci spavaju na samom dnu suza, a ovo nebo ne prestaje da place nad zivim stvorom sto ulicom puza
Jos samo zive ovi sivi dani i nasa ljubav vrti se i pati, ka obali nekoj mi plovimo sami, da nam ona izgubljeno vrati
_________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Bolero 13.10.10 16:15 | |
| Krcmarska Moskva
Sinoc su me pijanog gazili po krcmi nocas su me mnoge ljubile u tami cekala si dragog, svog pijanog druga tek za malo radosti mnogo mi tuga
Zeljela si cesto da se nosim k vragu da me pokraj puta cigani ukradu a onda su mi noz zaboli u srce nocas su me mrtvog nasli usred krcme
Ref. Draga, ne vjerujes da su mene ljubile po krcmi boli, jos te boli, volis, jos me volis, draga
Draga, ne vjerujes da su mene gazili po krcmi boli, jos me boli volim, jos te volim, draga
Gotova je prica, sve ljubavi su prosle ostala si ti da se napijes za mene ostala si ti koja nikad proci nece a sta ako mi druga na grob donese cvijece
Ref.
| Naslov: Re: Bolero 13.10.10 16:18 | |
| Misli na mene
Misli na mene jer nije vrijeme za plakanje, misli na mene jos mnogo nade ostaje
Jutros sam prosuo jos jednu kafu, kazu znak je da bice bolje, a ti me ostavi samog jutros je dimnjacar zvonio na vrata, jos jedna sreca stigla je nezvana, a ti me ostavi samog
Ref. I misli na mene, jer nije vrijeme za plakanje, misli na mene, jos mnogo nade ostaje
Jos jedan dan kad umire tuga, o ludo srce jos postoji sutra, a ti me ostavi samog a ova ljubav nerodjena suza, ostala duboko, duboko u meni, a ti me ostavi samog
Ref.
| Naslov: Re: Bolero 13.10.10 16:19 | |
| Moja generacija
A moja generacija miris jednog proljeca svoje vrijeme ubija po kaficima
Djevojke gledamo i oci parimo pjesme, ritam volimo dugo stojimo pusimo, i pijemo u sve kafane idemo
I starom lovu trosimo i nista ne radimo u zanosu igre i pjesme sve su kafane tijesne
Ref. 2x A moja generacija miris jednog proljeca svoje vrijeme ubija po kaficima
A sutra love nemamo al' opet u kafe idemo pa se tamo grebemo a tamo sve uz buku vidimo lijepu djevojku i slusamo dobru muziku
I starom lovu trosimo i nista ne radimo u zanosu igre i pjesme sve su kafane tijesne
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Bolero | |
| |
| | | | Bolero | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 54 korisnika/ca online; 1 registriran/a, 0 skrivenih i 53 gostiju. :: 2 Bots SumrakNajviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59. |
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943559. in 18087 subjects
|
|