Broj postova : 1149 Godine : 35 Lokacija : Među oblacima Datum registracije : 06.07.2010
Naslov: A evo i paviljona koji je očarao Veneciju 20.09.10 14:46
Nakon 'nesretnih' događaja vezanih uz hrvatsku teglenicu koji su ovogodišnji Bijenale arhitekture učinili aktualnijim no ikad, predstavljamo vam jednu drugu stranu priče – paviljon koji je s razlogom postao prava senzacija Venecije.
Venecijanski Bijenale ove je godine u hrvatskoj javnosti izazvao nezapamćenu medijsku pozornost, zbog već dobro poznatih i konstantno spominjanih nesretnih događanja oko hrvatskog paviljona, nazvanog Brod.
Osim Zlatnim lavom nagrađenog Bahreina, iz "ponude" 12. venecijanske parade arhitektonske uspješnosti i ideja, postav poljskog paviljona u Giardinima jednostavno se mora spomenuti.
Izložba Emergency Exit, čije su autorice umjetnica Agnieszka Kurant i arhitektica Aleksandra Wasilkowska, obje iz Varšave, bacila je Veneciju na koljena.
Fantastične fotografije postava iz poljskog paviljona u Veneciji, koje su obišle svijet, intrigiraju i svjedoče o jednoj od senzacija ovogodišnjeg Bijenala, no ipak smo uvjereni kako će vam samo obilazak ove instalacije uživo odgovoriti na pitanje jesu li Poljakinje najugodnije iznenađenje svega što je predstavljeno u Giardinima i Arsenalima.
LINK
Firefly Totalno relaxiran
Broj postova : 1149 Godine : 35 Lokacija : Među oblacima Datum registracije : 06.07.2010
Naslov: Re: A evo i paviljona koji je očarao Veneciju 20.09.10 14:51
neobično doduše ja bi triput promislila priej pada
to me podjestilo na jednu izložbu.. hodaš kroz mračan hodnik i odjednom dođeš na čistinu kad se upale reflektori i začuješ pljesak.. i onda shvatiš da si na pozornici a plješću ti likovi od kartona poznatih ljudi ali to je zbilja igra s promatračem koji tokom izložbe sam postane dio djela