|
| Kuhar osmislio recept za pivo u tjestenini | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Kuhar osmislio recept za pivo u tjestenini 11.09.10 16:20 | |
| Kuhar iz Teksasa izumio je recept za pivo u tjestenini prženoj u dubokom ulju. Tvrdi kako je to jedinstven način služenja piva u svijetu i za osmišljavanje tog recepta bile se mu potrebne tri godine. Pivo u tjestenini Pivo se nalazi unutar posoljene tjestenine koja se prži u dubokom ulju na 375 stepeni blizu 20 sekundi, što je sasvim dovoljno da se tjestenina zaprži, a da alkohol ne ispari. Kuhar Mark Zable koji je načinio ovaj recept tvrdi da su ravioli s pivom nešto zaista ukusno i da su prava senzacija. Za ovaj recept Zableu su bile potrebne tri godine. No, ipak je uspio. Tvrdi kako je tjestenina s pivom ukusna, no nije želio otkriti ostale sastojke koje koristi tokom pripremanja. Svoj novi recept će prestaviti na takmičenju u pripremanju pržene hrane u Teksasu, koje će se održati krajem septembra. Inače, ravioli punjeni pivom bit će služeni samo osobama starijim od 21 godinu. "Prije mene niko nije uspio ispržiti nešto što je u tekućem stanju. No, ja sam pronašao metodu", kazao je Zable, dodavši da kada jedete njegovo jelo, imate osjećaj kao da ste pojeli vrući perec, a zatim zalili pivom. (Sarajevo-x.com) _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Re: Kuhar osmislio recept za pivo u tjestenini 12.09.10 10:40 | |
| Ma hvala mu..nije morao izmišljati to što se mene tiće | |
| | | Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Re: Kuhar osmislio recept za pivo u tjestenini 23.09.10 18:47 | |
| zasto Kiki bas je ovo zanimljivo i interesantno...bas volim ovakve neobicne stvari ...zamsli svom partneru pripremis ovakvo nesto uz utakmicu..ima i pit i grickati... _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Kuhar osmislio recept za pivo u tjestenini | |
| |
| | | | Kuhar osmislio recept za pivo u tjestenini | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 464 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 464 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|