|
| Anima i Animus | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Anima i Animus 22.08.10 20:50 | |
| Svako od nas ima u sebi deo koji je suprotnog pola. Kod zene se to zove animus, a kod muskarca anima. Anima i animus su zapravo slike nasih idealnih partnera koje se razvijaju u nama od najranijeg detinjstva. Kasnije, kada sazrevamo, ta slika se takodje razvija i po toj slici mi zapravo biramo partnere i to cinimo nesvesno. Anima i animus se najcesce javljaju u nasim snovima u vidu simbola. Na razvoj anime i animusa najvise uticu oni koju su nas vaspitavali. Kod muskarca je to najcesce majka, a moze da bude i sestra, uciteljica itd. Kod zene je slicno, dakle, otac, brat i slicno. Ravoj anime i animusa je veoma vazan. Mnogi ljudi ulaze u brak veoma nespremni, i kada to cine, njima je zapravo anima ili animus nerazvijen ili nezreo. To u prakticnom smislu znaci da osoba koja stupa u brak u svari nema jasnu predstavu kakav partner njoj odgovara. Usled toga, cesto dolazi do razmimoilazenja u braku ili u vezi, dolazi do rastanka ili razvoda. Spoznaja anime i animusa je veoma vazna. Cesto se desava da ljudi imaju negativan animus/animu. Na primer, ako je zenska osoba imala oca koji je bio alkoholicar, tukao je majku ili slicno, veoma je verovatno da ce i ona sama, cerka, izabrati potpuno isti model muskraca i imati sama alkoholicara za muza. Takvih primera je mnogo, samo treba malo obratiti paznju. Kako se ispravlja negativan animus/anima? Kao prvo, potrebno je biti svestan da ovi aspekti postoje. Onda je potrebno analizirati kakav je karatkter animusa/anime, pa imenovati koje su to negativnosti koje postoje. Jednom pronadjene negativnosti, kasnije se mogu otkloniti, ali to nije lako i potrebno je mnogo rada na sebi. Koliko god da smo svesni da imamo negativnu animu/animus, nas ce i dalje privlaciti takvi muskarci/zene i tesko cemo se moci osloboditi toga. ----------------------------------------------------------------------------------------------- Kako vi gledate na ovo ...ja se recimo ne slazem sa ovim .. - Citat :
- Na primer, ako je zenska osoba imala oca koji je bio alkoholicar, tukao je majku ili slicno, veoma je verovatno da ce i ona sama, cerka, izabrati potpuno isti model muskraca i imati sama alkoholicara za muza.
zasto se uvijek misli da kcerke povezuju svog partnera sa ocem ..ili sinovi partnerice sa majkama ...mozda ja grijesim ali meni se cini bas da je kontra ..ako je otac bio pijanica i tukao majku ..da ce bas kcerka bjezati od takve osobe ..i traziti bas suprotno od onoga sto je ona imala u svom domu ... - Citat :
- Anima i animus su zapravo slike nasih idealnih partnera koje se razvijaju u nama od najranijeg detinjstva
. ako su anima i animus ovo sto navodi gore onda mislim da ti bas nece biti slika idealanog partnera onoga ko zlostavlja ..nego ces u sebi stvarati sliku kontra od onoga sto gledas od djetinjstva _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Anima i Animus 23.08.10 11:37 | |
| mislim da je sve individualno, nema šablona, nema kalupa, nema pravila.... može biti da će neka žena koja je imala oca alkoholičara izabrati isti model muškarca za muža. može biti. ali nije pravilo i ne znači da neka druga žena neće bježati od takvih muškaraca glavom bez obzira. ne volim uopćavanja. a ovaj članak je, na kraju krajeva, upravo to. : : |
| | | | Anima i Animus | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 270 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 270 gostiju. :: 1 Bot
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|