|
| Integritet | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Integritet 15.08.10 19:22 | |
| - Citat :
- Riječ integritet potiče od latinske riječi integritas, što znači cjelovitost. Kako izgleda osoba za koju kažemo da je iskrena, poštena i da ima integritet?
Takva osoba ponaša se u skladu sa svojim uvjerenjima. Drugim riječima za nju se ne može reći da govori jedno a radi - drugo. Javno iznosi svoja moralna uvjerenja, čak i onda kada ta uvjerenja nisu popularna Vodi računa o drugima i njihovim potrebama; pomaže onima kojima je to potrebno Osoba s integritetom govori istinu i preuzima odgovornost za ono što misli, osjeća i čini. Ne glumi pred drugima, iskrena je i ima unutarnji osjećaj moralne dosljednosti. Ovakva osoba živi svoj život iskreno i autentično i ne pretvara se da je nešto što nije. S njom uvijek znate na čemu ste. ovakve osobe imaju veliku prednost svugdje u drustvu ..oni se vise dopadaju drugim ljudima i imaju vise bliskih odnosa...posto bliskost zahtjeva iskrenost i otvorenost a samo osoba koja se ponasa onako kakva jeste..tj ne boji se pokazati svoje pravo ja ....ona moze biti bliska sa drugima.. meni je integritet jako bitan ...prijateljima ..rodbini...bracnim partnerima pa i ljubavnicima...oprastamo mnoge stvari ...ali mislim da jako tesko oprastamo a mozda i ne oprostimo ako su nam glumili ...krili...dio sebe... koliko puta ste se razocarali u osobu koju ste voljeli ili zivjeli sa njom a na kraju skontali da to nije ono sto ste mislili da jeste ... s koliko osoba ste postali prijatelj i shvatili da mislite isto ..da se slazete u svemu ..i onda shvatite da se ta osoba i s drugima u svemu slaze ali s nekim ko ima skroz drugacije misljenje od vasega ..i onda se osjecate prevarenim i pitate se ko je ta osoba u stvari bila i eto zasto je za mene jako bitna osoba koja ima integritet ... da li poznajete takve osobe..tj ..osobe bez integriteta ili osobe sa integritetom ..kojih ima vise u vasem zivotu ... u mom zivotu ima vise osoba bez integriteta ...jako jako malo osoba sa integritetom _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Integritet 16.08.10 11:40 | |
| rijetke su osobe s integritetom, mislim da je preduvjet za potpuno izgrađem integritet da se najprije oslobodimo straha, što je vrlo teško poznajem malo takvih osoba, onih nekolicinu u mom životu čuvam : : |
| | | Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Re: Integritet 16.08.10 12:22 | |
| osoba sa integritetom mora ici kroz sve bez straha ..predrasuda ... i biti jaka kao licnost jer treba se boriti sa raznim situacijama i ljudima koji nisu spremni cuti istinu o sebi ... znaci hrabar je... danas je jako tesko reci ljudima sto ih sleduje ako znas da to nece biti bas dobro prihvaceno ..ali osoba sa integritetom nece presutiti ako nesto nije kako treba.. uvijek se mozes poutdati u njega /nju jer vodi racuna o drugima @Iana ako ih imas ..cuvaj ih dobro ...jer vrijedni su da ih se cuva ... ja imam jednu koja mi je i bila inspiracija za ovu temu i cuvat cu je dokle god mogu jer rijetkost je danas naci i upoznati takve osobe _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Integritet | |
| |
| | | | Integritet | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 345 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 345 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|