|
| Viđenja patrijarha Enoha | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Wall-e Ljubitelj foruma
Broj postova : 6188 Godine : 38 Lokacija : Bejha Datum registracije : 04.06.2010
| Naslov: Viđenja patrijarha Enoha 15.08.10 11:45 | |
| Iz oficijelne Biblije su izbaene knjige proroka Enoha, od kojih su mnoge nestale, ali etiopska crkva je sauvala nekoliko njegovih knjiga, tako da smo iz njih saznali o njegovim vienjima. Ime Enoh na hebrejskom znai : „ueni“. On je bio patrijarh, otac Metuzalema koji je bio star 969 godina. Danas postoje dve razliite verzije Enohovih knjiga (Etiopska i Slovenska), koje u stvari govore isto. U tim knjigama se krije jedan dramatian izveštaj za one koje ih gledaju sa mesta ufologa. Enohove knjige opisuju Enohova putovanja, razne prie koje su mu ispriali „Nebeski“, u kojima se izmeu ostalog opisuju putanje Sunca i Meseca. Poglavlja 72-82 sadrže razgovore izmeu Enoha i Metuzalema u kojima mu Enoh najavljuje predstojei potop. Na kraju Enoh odlazi „vatrenim koijama“ na nebo. Slovenska verzija sadrži dodatne podatke kako je Enoh došao u kontakt sa „Nebeskim“ : „ U prvom mesecu 365. godine svog života, prvog dana prvog meseca, ja, Enoh, bio sam u svojoj kui i preda mnom se pojaviše dva ogromna oveka kakva do sad na Zemlji nisam video. I njihova lica su sijala kao Sunce, a oi kao goree baklje, iz usta su bljuvali vatru. Njihova pera razliitog izgleda, purpurnoga stopala, krila sjajnija od boga, njihove ruke belje od snega. I stajali su uz uzglavlje moga kreveta i pozvali me imenom. Ali, ja se probudih iz sna i jasno videh te ljude kako stajaše pored mene. I rekoše : Budi hrabar, Enoh, ti danas ideš sa nama na nebo. I reci svojim sinovima i svoj deci tvoje kue šta bi trebalo da bez tebe rade u kui i niko ne treba da te traži dok te gospod njima ne vrati... “ Enohu su na nebu predstavljeni razliiti aneli. Dat mu je „aparat za brzo pisanje“. A onda je pomou tog aparata zapisivao ono što su mu „aneli“ diktirali. „ Oh, Enoh, posmatraj spise nebeskih tabli, itaj šta je na njima napisano i pamti sve pojedinosti. “ Tako je nastalo 63 knjige, koje je Enoh na oproštaju dao Metuzalemu na uvanje. Niko ne zna šta se dogodilo sa tim knjigama. Sauvane su samo nekoliko knjiga iz kojih dobijamo ove informacije. Takoe, i jednoj od knjiga je navedeno da je Enoh osloboen zemaljskih odela, namazan i obuen u odela njihovog sjaja (svemirska?) : „ I onada ree Mihaelu : prii ovde i oslobodi Enoha zemaljskog odela i namaži ga dobrom mašu i obuci ga u odela moga sjaja. I Mihael uradi kako mu je gospod rekao, namazao me je i obukao. I izgled ove masti bio je više kao velika svetlost, a njena masnoa kao rosa i miris smirne i beše sjajna kao zraci sunca. I sam se pogledah i bio sam kao jedan od njegovih božanskih bia i razlike nije bilo ni u kom pogledu. “
Postanak i vanzemaljci
Ivan Kremer | |
| | | | Viđenja patrijarha Enoha | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 399 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 399 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|