|
| Med brze zacjeljuje rane | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Med brze zacjeljuje rane 02.08.10 8:07 | |
| Vjerojatno niste znali da se med tisućama godina koristio u domaćinstvu za liječenje rana. To su prije nekoliko dana izjavili za javnost britanski liječnici koji su ispitali njegovo djelovanje. Kada se nanese na ranu, med se učinkovito bori protiv najtvrdokornijih bakterija, izvijestili su Rose Cooper i njezini kolege sa Sveučilišta Wales u stručnom časopisu “Nature”. Med ne propušta zrak u ranu, a visoka razina šećera koči razmnožavanje bakterija. No, njegovo djelovanje još je dalekosežnije, uspjeli su dokazati znanstvenici. Tako prirodni med ubija bakterije tri puta učinkovitije od umjetno proizvedene šećerne paste. Usto, med bi mogao učinkovito zaustaviti i rast zastrašujućeg roda bakterija - stafilokoka. Znanstvenici još, međutim, nisu otkrili koje su antibiotske tvari pri tome aktivne i potječu li iz nektara ili od pčela. Unatoč obećavajućim rezultatima, Rose Cooper ipak upozorava na mogućnost loše liječenih rana. Usto, upitno je i ima li med iz trgovine jednako antibiotsko djelovanje, jer je u proizvodnji bio zagrijavan. izvor _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Re: Med brze zacjeljuje rane 02.08.10 14:59 | |
| Jao ja to pročitala na leteč naravno i moje dijete došlo danas i kuka ogrebla ju mačka mora staviti zavoj ( kod nje je zavoj koadić wc papira ) i ja njoj kažem mama pročitala da je med za rane super...jaoo super kaže jedva čeka da se ogrebe.. | |
| | | | Med brze zacjeljuje rane | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 451 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 451 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|