|
| "Uradi sam" metode rješavanja problema komaraca | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: "Uradi sam" metode rješavanja problema komaraca 25.07.10 10:04 | |
| Stiglo nam je ljeto sa svim svojim čarima - sunce, more, rijeke, hlad i komarci! Ukoliko živite ili ljetujete na mjestu na kojemu s njima redovito vodite ratove, pročitajte nekoliko jednostavnih savjeta za rješavanje problema na prirodan način. * U vrt, na terase i druge vanjske prostore na kojima boravite postavite žarulje koje odašilju žutu ili narančastu svjetlost. Čini se kako ova svjetlost manje privlači komarce i druge leteće kukce od žarulja koje odašilju bijelu svjetlost. * Kad radite u vrtu ili dulje boravite vani, odjenite tamnije obojenu odjeću. Komarci je ne vole toliko koliko svjetlije i žarke boje. * Koristite biološke insekticide na osnovi bakterije Bacillus thuringiensis. Ova se bakterija prirodno nalazi u okolišu, nije opasna za ljude, domaće i divlje životinje, a poznat je i često korišten prirodni inesekticid u procesima ekološki prihvatljive poljoprivredne proizvodnje. Možete je kupiti u trgovinama u kojima se prodaje oprema za vrt, a za najbolji učinak protiv komaraca, dodajte bakterije izvoru stajaće vode u blizini mjesta na kojemu boravite. * Poprskajte dvorište (posebice grmlje) kombinacijom piretrina (prirodnih insekticida koji se dobivaju ekstrakcijom iz cvijeta biljke buhače (Chrysanthemum cinerariefolium)), bakterije Bacillus thuringiensis i ulja biljke nima (Azadirachta indica). Ova će mješavina pomoći i u kontroli broja buha i krpelja u Vašem okruženju. * Ako sjedite dulje vrijeme u dvorištu ili na terasi, zapalite svijeće na bazi citronele, koja je prirodni repelent komaraca. * Na kožu možete nanijeti i ulje biljke nima (Azadirachta indica), koje nije toksično, a na prirodan način odbija ne samo komarce, već i druge manje leteće kukce. * Za kućne ljubimce koristite šampon na bazi biljke nima (Azadirachta indica) kako biste ih zaštitili od komaraca, krpelja, buha i različitih bolesti. (DobreVijesti.info/Biologija.com.hr) _______________________________________________________________ Dobri savjeti..nisam znala da je biljka buhač dobar saveznik u borbi protiv tih krvopija ..a ni to ulje biljke nim..doduše nisam nikada ni čula za to ulje. I zbilja ne znam gdje to nabaviti. | |
| | | | "Uradi sam" metode rješavanja problema komaraca | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 267 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 267 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|