|
| Slavonske lole | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Slavonac Zagrijao tipkovnicu
Broj postova : 201 Godine : 37 Lokacija : Pleternica Datum registracije : 11.11.2008
| Naslov: Slavonske lole 12.12.08 1:14 | |
| Sve je ona meni Volio sam jednom jako u zivotu svom, garavusu, garavusu u sokaku mom
Ref. 2x Sve je ona meni dobro sto ja znam srce moje lazem sebi bolje kad sam sam
Opile me njene oci, ne znam sto je nju, pa je dala mladost svoju za barabu tu
Ref. 2x
Otisla je za tri dana ni sam ne znam kud srce moje za njom kuca ali uzalud
Ref. 2x | |
| | | Slavonac Zagrijao tipkovnicu
Broj postova : 201 Godine : 37 Lokacija : Pleternica Datum registracije : 11.11.2008
| Naslov: Re: Slavonske lole 12.12.08 1:16 | |
| Ej, Kato, moje zlato Kad se samo sjetim tvoga lica rumena od miline rastopi se dusa becarska 2x
Ref. 2x Ej, Kato, moje zlato, sjedi do mene ej, da becarsko srce ne vene
Zbog nje me majka stara stalno karala mani se je, sve je, sine, momke varala 2x
Ref. 2x
Kad u jutro zorom rano kuci idem ja od ljubavi i od vina dusa umorna 2x
Ref. 2x | |
| Naslov: Re: Slavonske lole 12.12.08 1:17 | |
| Prijatelju, nije lako Kad se sjetim tesko mi je niti placem nit' se smijem samo zelim da zaboravim i da zivot bez nje nastavim
Ref. Prijatelju, nije lako kad se neko voli tako kao sto sam volio je ja vjerov'o sam ja toj zeni sve je ona bila meni a na kraju ostao sam sam
Bez nje zivot zivot nije a ja pjevam ko i prije onu pjesmu o zivotu mom ona mi je sve na svijetu tom
Ref. | |
| Naslov: Re: Slavonske lole 12.12.08 1:19 | |
| Mjesece, bekrijo Ej, u zoru sam sanak lijepi snio ej, da sam, mila, pokraj tebe bio
Ref. 2x Ej, mjesece, stara bekrijo gdje si zoru sakrio
Ej, ljubim lice tvoje slatko milo ej, izludi me tvoje mlado tilo
Ref. 2x
Ej, a u zoru sve se zarumeni ej, samo zelja ostane u meni
Ref. 2x
Ej, mjesece, stara bekrijo sto si zoru pustio | |
| Naslov: Re: Slavonske lole 12.12.08 1:21 | |
| Crne oci Crne oci dobro vide i u mraku tvoje, sine, crne oci dobro vide i u mraku tvoje, sine
Jedno drugom progovara di je nasa ljubav stara 2x
Gdje su one divne rijeci o ljubavi i o sreci 2x
Momak veli, jaoj meni nece, nano, da me zeni 2x
A djevojka, jaoj meni nece mama da me spremi 2x
Ako nece spremit' mama spremit cu se ja i sama 2x | |
| | | Gost Gost
| | | | Gost Gost
| Naslov: Re: Slavonske lole 01.01.09 22:04 | |
| Kad procvatu u prolječe jabuke ja se sjetim jedne divne djevojke znaš li majko da je bila ljepša nego bajna vila kao bijeli golubi tako smo se voljeli znaš li majko da je bila ljepša nego bajna vila kao bijeli golubi tako smo se voljeli
jednog dana šetali smo livadom gledali se zaljubljenim pogledom kad je ona zaplakala sto mi poljubaca dala i od tad je otišla za drugog se udala kad je ona zaplakala sto mi poljubaca dala i od tad je otišla za drugog se udala
MILI BOŽE ZAŠTO SI ME STVORIO ŠTO ME NISI U KAMEN PRETVORIO KAD MI DUŠA KRIJE TUGU PA NE MOGU VOLJET DRUGU A SRCE MI BOLUJE MORAM ŽIVJETI BEZ NJE KAD MI DUŠA KRIJE TUGU PA NE MOGU VOLJET DRUGU A SRCE MI BOLUJE MORAM ŽIVJETI BEZ NJE
a srce mi boluje ... moram živjeti bez njeee |
| | | Talia Ljubitelj foruma
Broj postova : 7245 Godine : 110 Datum registracije : 03.11.2012
| Naslov: Re: Slavonske lole 21.01.13 22:22 | |
| U večeri rane šorom šetam sam Da sam život potrošio to ja dobro znam Što zapio, što na kartama novce gubio
Zarasle mi njive, prazni ambari Svakog dana noć me tjera birtiji E ko li je izmislio grom ga ubio
Moja duša bećarska smirit se ne želi A tijelo mi već umorno od duše se dijeli I sve da će sutra svanut sudnji dan Lumpat će do jutra duša bećarska
Ženio se nisam, a ljubljah puno žena Sugdje me je bilo, a nigdje me nema Osim šaše i birtije ništa moje nije
Moja duša bećarska smirit se ne želi A tijelo mi već umorno od duše se dijeli I sve da će sutra svanut sudnji dan Lumpat će do jutra duša bećarska
Moja duša bećarska smirit se ne želi A tijelo mi već umorno od duše se dijeli I sve da će sutra svanut sudnji dan Lumpat će do jutra duša bećarska Lumpat će do jutra duša bećarska | |
| Naslov: Re: Slavonske lole 21.01.13 22:23 | |
| Mladosti šorovi puni Kad dođe vrijeme snjegova Srce se dječaka puni Kad krene priča djedova Spominjo vojske i fronte Žerave, kirbaj, cigane Špricere pred fajronte Trinkgelda pune tambure Špricere pred fajronte Trinkgelda pune tambure
Vozio bečku gospodu Fijaker zorom glancao A cura za svaku zgodu Ko da ih putom štancao Šolja od glave do pete I ajncug ako zatreba Stigle ga šezdesete Ostao baja do kraja Stigle ga šezdesete Ostao baja do kraja
Di se skrila Slavonija Koju volim ja Zemlja naših djedova Bilo ruva, bilo kruva Bilo zlata i dukata Pod pendžerom pjesma bećarska Naša slavonska | |
| Naslov: Re: Slavonske lole 21.01.13 22:24 | |
| Nije zora, ko što je nekad bila Rosnom travom da bi osvanila Pa ni pjetli ne pjevaju više Zato zore sad su puno tiše
Ne čuje se vriska konja vrana Al ni škripa đeram sa bunara Nema više klepetanja kola Konjih vranih da se vozi lola
Puno toga sad se promijenilo Nije ništa ko što j nekad bilo Još taj mata pjeva pjesme naše Samo one od ljepote snaše | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Slavonske lole | |
| |
| | | | Slavonske lole | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 220 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 220 gostiju. :: 1 Bot
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|