Relax forum
Registriraj se i relaxiraj sa nama
Relax forum
Registriraj se i relaxiraj sa nama
Relax forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Zabava, druženje i diskusije u opuštenoj atmosferi

Početna stranicaRegistracijaLogin

Najosamljenije mesto na svetu

Go down 
Autor/icaPoruka
Gost
Gost

Najosamljenije mesto na svetu Empty
PostajNaslov: Najosamljenije mesto na svetu   Najosamljenije mesto na svetu I_icon_minitime08.07.10 22:15

Najosamljenije mesto na svetu Tristan

Samo je jedna petina kopna gusto naseljeno.Još uvjek ima mnogo mjesta,a najosamljenije naseljeno kopno je Tristan da Kunja,vulkansko ostrvo u južnom Atlantiku.Ostrvo Tristan da Kunja ima samo 98km2,ujedno je i najudaljenije naseljeno mjesto.Najbliži naseljeno kopno je ostrvo Sveta Jelena,udaljeno 2120km sjeveroistočno.Na ostrvu Tristan da Kunja 1961. godine proradio je vulkan.Tada su stanovnici evakuisani,ali su se poslije dvije godine vratili.

Četiri petine Zemljinog kopna je previše suvo,hladno,brdovito i šumovito da bi moglo biti naseljeno.Najređe naseljeni kontinent je Antarktida,na kojoj nema stalnih naselja,dok je najređe naseljena Zemlja Grenland.Najosamljenije ostrvo je Buve,nenaseljeni norveški protektorat u južnom Atlantiku;najbliže kopno,nenaseljena obala Antarktide,udaljeno je 1 700 km.

Izvor
[Vrh] Go down
Kikica
VIP član
Kikica

Female
Taurus Goat
Broj postova : 43764
Godine : 45
Datum registracije : 04.03.2009

Najosamljenije mesto na svetu Empty
PostajNaslov: Re: Najosamljenije mesto na svetu   Najosamljenije mesto na svetu I_icon_minitime31.07.10 16:22

Otvorila sam ovu temu več nekoliko puta ..naslov me tako privuče i onda skontam da sam več bila u njoj i da nema slike tog otoka pa mi krivo i ne napišem ništa. Sada sam si ponjela sliku i skontala da je zbilja izgleda kao prava pustoš .
Najosamljenije mesto na svetu Maailman-syrjaisin-asuttu-paikka-tristan-da-cunha-1

Najosamljenije mesto na svetu 467302-nightingale_Island-Tristan_da_Cunha
[Vrh] Go down

Najosamljenije mesto na svetu
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.
 Similar topics
-
» Mesto za zaljubljenike u umetnost i nauku
» Mesto gde se nalaze najstarije stene
» Izdajem radno mesto manikira i pedikira u salonu A blok Novi Beograd
» Otvaramo konkurs za radno mesto; Prodavac u maloprodaji, dnevna i noćna smena
» Ti si mi sve na svetu