|
| Biblijske izreke i citati | |
|
+10mila01 Donna Andja Rubin Ketica Dragance scorpio57 mala_djevojka Blizanka Lajka Goran 14 posters | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Biblijske izreke i citati 10.12.08 19:31 | |
| First topic message reminder :Vidiš li čovjeka koji se sam sebi mudrim čini? Znaj, i od bezumnika ima više nade nego od njega! Jesti mnogo meda nije dobro, niti tražiti pretjerane časti. Veselo srce razvedrava lice, a bol u srcu tjeskoba je duhu. Kloneš li u dan bijede, bijedna je tvoja snaga. Klevetnik izvrće dobro u zlo i baca ljagu na samu krepost. Bolji je zalogaj suhog kruha s mirom, nego sa svađom kuća puna žrtvene pečenke. Molite i dat će vam se! Tražite i naći ćete! Kucajte i otvorit će vam se! Doista, tko god ište, prima; i tko traži, nalazi; i onomu koji kuca otvorit će se. _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
Zadnja promjena: Goran; 08.02.09 2:03; ukupno mijenjano 1 put. | |
| | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Re: Biblijske izreke i citati 23.11.10 23:15 | |
| Neka knjiga Zakona bude na ustima tvojim: razmišljaj o njoj danju i noću, kako bi vjerno držao sve što je u njoj napisano: samo ćeš tada biti sretan i uspjet ćeš u pothvatima.
Ne daj se pobijediti zlom, nego dobrim svladavaj zlo.
Molite i dat će vam se! Tražite i naći ćete! Kucajte i otvorit će vam se! Doista, tko god ište, prima; i tko traži, nalazi; i onomu koji kuca otvorit će se.
_________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Biblijske izreke i citati 24.11.10 0:22 | |
| Čisto srce stvori mi, Bože, i duh postojan obnovi u meni!
|
| | | Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Re: Biblijske izreke i citati 26.11.10 20:15 | |
| “Jer nema ništa tajno što neće biti javno; niti bi što sakriveno, a da ne izađe na vidjelo.”
_________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Biblijske izreke i citati 26.11.10 20:16 | |
| “Dolazi vrijeme kada će ljudi poluditi, i kada vide nekoga ko nije poludio napašće ga govoreći: “Ti si lud, ti nisi kao mi”.” Ava Antonije Egipatski _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Biblijske izreke i citati 17.12.10 12:48 | |
| Sine moj, kad ti je mudro srce, i ja se od srca veselim; i kliče sva moja nutrina kad ti usne govore što je pravo.
Izreke 23:15,16
"Ja sam svjetlo svijeta. Tko mene slijedi, sigurno nece ici po tami, nego ce imati svjetlo koje vodi u zivot"
(Iv 8,12).
_________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Biblijske izreke i citati 22.12.10 23:04 | |
| Tebi, Bože na Sionu, pripada hvalospjev; Tebi neka se izvršuju zavjeti! Ti uslišitelju molitava, k Tebi neka se utječe svako tijelo!
Teško me pritiskuje krivnja zlodjela, ali Ti opraštaš grijehe naše.
Blagoslovljen je onaj, kojega si izabrao, da bude blizu Tebe, da prebiva u dvorima Tvojim! Nasitimo se dobrom kuće Tvoje, svetoga hrama Tvojega.
Ti nas uslišiš u dobroti čudesnim djelima; Ti Bog, spasitelj naš; Ti pouzdanje svih krajeva zemaljskih, najdaljega žala,
Psalam 65 _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Biblijske izreke i citati 22.12.10 23:13 | |
| Samo u Bogu počiva tiho duša moja; od Njega mi dolazi spasenje; On je jedini hridina moja i spasenje moje, branik moj, da se ne poljuljam nikada. Samo u Bogu počiva tiho duša moja; jer mi od Njega dolazi nada On je jedini hridina moja i spasenje moje, branik moj, da ne posrnem nikada. U Boga je spasenje moje i slava moja. U Boga je spasenje moje i slava moja; tvrdu hridinu svoju, utočište svoje nalazim u Bogu. Ti narode, uzdaj se uvijek u Njega! Izlijevajte pred Njim srca svoja; utočište je naše Bog!
Djeca su čovječja samo dah, sinovi su gospodski samo varka; oni stanu na vagu gore, a svi skupa lakši su od daha.
1Ne oslanjajte se na nasilje! Ne stavljajte praznu nadu na otimačinu! Kad raste imetak, neka za njega ne prione srce!
Jedanput reče Bog o tom, dvaput sam to čuo: "da je moć u Tebe, Bože,
I da je dobrota u Tebe, Svemogući; jer Ti svakome plaćaš po djelima njegovim.
Psalam 62 _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Ketica Ljubitelj foruma
Broj postova : 4357 Godine : 34 Lokacija : zagreb Datum registracije : 10.12.2010
| Naslov: Re: Biblijske izreke i citati 22.12.10 23:20 | |
| Blaženi oni koji vjeruju a nisu imali prilike vidjeti. | |
| Naslov: Re: Biblijske izreke i citati 28.12.10 15:24 | |
| Poslanica apostola Jakova,brata Gospodnjeg i prvog episkopa Jerusalimske Crkve (Jakov,2,14-26)
Vera i dela
Kakva je korist, braćo moja, ako ko govori da ima veru, a nema dela? Može li ga vera spasti? Ako su brat ili sestra neodeveni i oskudevaju u svakodnevnoj hrani, pa im neko od vas kaže: idite s mirom, utopljavajte se i nasitite se, a ne date mu što je telu potrebno, kakva korist? Tako je i vera, ako nema dela, sama po sebi mrtva. Ali neko će reći: ti imaš veru, a ja imam dela. Pokaži mi svoju veru bez dela, a ja ću ti pokazati veru po svojim delima. Ti veruješ da ima samo jedan Bog? Dobro činiš; i demoni to veruju i drhte. Hoćeš li pak da saznaš, prazni čoveče, da vera bez dela ništa ne vredi? Naš otac Avraam nije li po delima opravdan, kada je prineo svoga sina Isaaka na žrtvenik? Vidiš da je vera sarađivala sa njegovim delima, i vera je delima došla do svog ispunjenja. I ispuni se Pismo koje govori: »Poverova Avraam Bogu i uračuna mu se u pravednost, i nazva se prijatelj Božiji«. Vidite da se čovek opravdava delima, a ne samo verom. Isto tako i Raava bludnica zar se ne opravda delima, kad primi vesnike i izvede ih drugim putem? Kao što je, naime, telo bez duha mrtvo, tako je mrtva i vera bez dela. _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Biblijske izreke i citati 04.02.11 12:48 | |
| “Sve mi je slobodno, ali nije sve na korist; sve mi je slobodno, ali sve ne ide na dobro.” 1. Kor. 6:12.
“Jer nema ništa tajno što neće biti javno; niti bi što sakriveno, a da ne izađe na vidjelo.” Marko, 4:22, Novi Zavjet _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Biblijske izreke i citati 11.02.11 9:19 | |
| Rimljanima 12:21
Ne daj se pobijediti zlom, nego dobrim svladavaj zlo.
Ivan 3:16
Da, uistinu, Bog je tako ljubio svijet da ne propadne ni jedan koji u njega vjeruje, već da ima život vječni! _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Biblijske izreke i citati 11.02.11 9:20 | |
| Filipljanima 2,6 - 11
On bijaše jednak Bogu i ne zadrža ljubomorno biti kao Bog, nego se odreče i postade sluga i ljudima jednak. Njegov život bi život čovjekov; ponizi se i bi poslušan do smrti, do smrti na križu. Zato ga Bog i uzvisi iznad sviju i dade mu Ime, koje je veće od svih imena, da svi na nebesima, na zemlji i pod zemljom prignu svoja koljena pred Imenom Isusovim, i svaka usta priznaju: "Isus Krist je Gospodin" - na slavu Boga, Oca. _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Biblijske izreke i citati 11.02.11 21:34 | |
| Ako te Bog stavio u nešto on će te i provesti kroz to.
U sretnim trenucima slavi Boga.
U teškim trenucima traži Boga.
U tihim trenucima obožavaj Boga.
U bolnim trenucima uzdaj se u Boga.
U svakom trenutku zahvaljuj Bogu.
| Naslov: Re: Biblijske izreke i citati 15.02.11 14:58 | |
| Mt 7,13-14
Uđite na uska vrata! Jer su široka vrata i širok je put koji vodi u propast i vrlo mnogi njim idu. Kako su uska vrata i tijesan put što vodi u život samo ih ga malo nalazi! _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Biblijske izreke i citati 26.02.11 20:03 | |
| Matej (7, 15) - Biblija
Čuvajte se lažnih proroka koji dolaze k vama u ovčjem odijelu, a iznutra su vuci grabežljivi. Po njihovim plodovima ćete ih prepoznati. Bere li se s trnja grožđe ili s bodljike smokve? Tako svako dobro stablo rađa dobrim plodovima, a nevaljalo stablo rađa plodovima zlim. Ne može dobro stablo donijeti zlih plodova niti nevaljalo stablo dobrih plodova. Svako stablo koje ne rađa dobrim plodom siječe se i u oganj baca. Dakle: po plodovima njihovim ćete ih prepoznati. _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Biblijske izreke i citati 26.02.11 20:03 | |
| Ivan (5, 31) - Biblija
Ako ja svjedočim sam za sebe, svjedočanstvo moje nije istinito... _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Biblijske izreke i citati 26.02.11 20:04 | |
| Petar (Prva poslanica 3, 3) - Biblija
Vaš nakit neka ne bude izvanjski - pletenje kose, kićenje zlatom ili oblačenje haljina. Nego: čovjek skrovita srca, neprolazne ljepote, blaga i smirena duha. _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Biblijske izreke i citati 27.02.11 11:11 | |
| Beseda na gori Zato vam kažem: Ne brinite se dušom svojom šta ćete jesti, ili šta ćete piti; niti telom svojim, u šta ćete se odenuti. Nije li duša pretežnija od hrane, i telo od odela?
Pogledajte na ptice nebeske kako ne seju, niti žanju, ni sabiraju u žitnice, pa Otac vaš nebeski hrani ih. Niste li vi mnogo pretežniji od njih?
A ko od vas brinući se može pridodati rastu svome lakat jedan?
I za odelo što se brinete? Pogledajte na krinove u polju kako rastu; ne trude se niti predu.
Ali ja vam kažem da se ni Solomon u svoj slavi svojoj ne odenu kao jedan od njih.
Pa kada travu u polju, koja danas jeste, a sutra se u peć baca, Bog tako odeva, a kamoli vas, maloverni?
Ne brinite se, dakle, govoreći: Šta ćemo jesti, ili šta ćemo piti, ili čime ćemo se odenuti?
Jer sve ovo neznabošci ištu; a zna i Otac vaše nebeski da vama treba sve ovo.
Nego ištite najpre Carstvo Božije i pravdu njegovu, i ovo će vam se sve dodati.
Ne brinite se, dakle, za sutra, jer sutra brinuće se za se. Dosta je svakom danu zla svoga.
Isus Hristos (Matej, 6:25-34)
čovek, vera, Sveto pismo | Komentari (2)
duša Jer kakva je korist čoveku ako sav svet zadobije, a duši svojoj naudi?
Isus Hristos (Matej, 16:26) _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Biblijske izreke i citati 06.07.11 15:19 | |
| Neka su ti mnogi poznanici, a pouzdanik samo jedan od tisuću. (Stari zavjet, Sirah 6,6)
Neka te nitko ne omalovažava! (Novi zavjet, Tit 2,15)
Neka tvoje oči gledaju u lice, i neka ti je pogled uvijek prav. (Stari zavjet, Izreke 4,25)
Ne gubite svoga pouzdanja! (Novi zavjet, Hebreji 10,35)
Ne pravdaj se s bogatašem, da se ne pokaže težim od tebe. (Stari zavjet, Mudrosti 8,2)
| Ne preziri tegobna rada ni ratarskog posla. (Stari zavjet, Sirah 7,15)
Ne raznosi ono što ti je povjereno, i nitko ti neće nauditi. (Stari zavjet, Sirah 19,7)
Ne tlačite udovu ni sirotu, ni došljaka ni uboga, (Stari zavjet, Zaharija 7,10)
Neka bude vaše vladanje bez pohlepe za novcem. (Novi zavjet, Hebreji 13,5) _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Očevi, ne ogorčujte svoje djece, da ne postanu malodušna! (Novi zavjet, Kološani 3,21; Efežani 6,4)
Podajte caru carevo, a Bogu Božje! (Novi zavjet, Matej 22,21)
Poklonite se izdaljega! (Stari zavjet, Izlazak 24,1)
S ljudima mudrima boravi bez straha. (Stari zavjet, Sirah 27,12)
Ustrajte u strogom odgoju! (Novi zavjet, Hebreji 12,7)
Vaš govor neka bude: da, da - ne,ne! (Novi zavjet, Matej 5,37) _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Biblijske izreke i citati 06.07.11 15:20 | |
| Časti liječnika čašću koja mu pripada. (Stari zavjet, Sirah 38,1)
Dok si živ, kušaj narav svoju, vidi što joj šteti, i to joj uskrati. (Stari zavjet, Sirah 37,27)
Ispuni svoje dužnosti prema ocu i majci! (Novi zavjet, Matej 15,4)
Ne dajte svetinje psima! (Novi zavjet, Matej 7,6)
| Ne otkrivaj svoga srca svakom čovjeku. (Stari zavjet, Sirah 8,19)
Ne počinjajte nepravde u osudama! (Stari zavjet, Zakonik 19,15.35)
Ne ostavljaj prijatelja svoga, ni prijatelja očeva. (Stari zavjet, Izreke 27,10)
Ne preziri starca čovjeka, jer će i od nas neki ostarjeti. (Stari zavjet, Sirah 8,6)
Ne povijaj se sa svakim vjetrom, i ne idi po svakoj stazi. (Stari zavjet, Sirah 5,9)
Ne primaj mito, jer mito zasljepljuje oči mudrih, a ugrožava stvar pravednih. (Stari zavjet, Zakonik 16,19) _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Ne sudite prerano! (Novi zavjet, Korinćani I 4,5)
Ne veseli se kada padne neprijatelj tvoj. (Stari zavjet, Izreke 24,17)
Neka svaki od vas ljubi svoju ženu kao samoga sebe! (novi zavjet, Efežani 5,33)
Neka tvoje oči gledaju u lice, i neka ti je pogled uvijek prav. (Stari zavjet, Izreke 4,25)
| Naslov: Re: Biblijske izreke i citati 28.10.11 20:25 | |
| „Blago krotkima: jer će naslijediti zemlju!“ (Matej 5,5)
„Blago onima koji peru svoje haljine: imaće pravo na stablo života i na vrata će smjeti u grad! Napolju pak ostaju psi i vračari, bludnice, ubojice i idolopoklonici i ko god ljubi i čini laž.“ (Otkrivenje 22,14.15)
„Uđite na uska vrata! Jer široka su vrata i prostran put koji vodi u propast i mnogo ih je koji njime idu. O kako su uska vrata i tijesan put koji vodi u Život i malo ih je koji ga nalaze!“ – Isus (Matej 7,13) _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Biblijske izreke i citati | |
| |
| | | | Biblijske izreke i citati | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 379 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 379 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943555. in 18087 subjects
|
|