|
| Kućna apoteka za ljubimce | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Kućna apoteka za ljubimce 29.06.10 20:11 | |
| 1. Hidrogen 3% (možemo ga sipati u uho za dezinfekciju i čišćenje ušnog kanala kada pas trese glavom i zadnjom šapom češe uho) 2. Borna kiselina (dobro je dezinfekciono sredstvo za oči i za čišćenje krmelja) 3. Alkohol (suši kožu i odmašćuje, za dezinfekciju i za uklanjanje krepelja) 4. Soda-bikarbona (jedna supena kašika na čašu vode služi za čišćenje desni i zuba, pri skidanju plaka i kamenca) 5. Rivanol 1% ( odlično sredstvo za dezinfekciju rane, ne peče, za skidanje masnoće sa repa persijske mačke) 6. Vata (za čišćenje ušiju) 7. Makaze za šišanje dlake oko očiju i na telu, kao i za sečenje zavojamaca 8. Plastične rukavice (za skupljanje izmeta i diranje zaraženog materijala) 9. Parafinsko ulje (daje se oralno u slučaju zatvora) 10. Pinceta (za vađenje krpelja i stakla sa kože) 11. Elastična mreža (za stavljanje oko noge, stomaka, vrata da bi se učvrstila gaza) 12. Špric za inekcije sterilan, 2-3ml za insulin 13. Daščice, drvene ili plastične za učvršćivanje slomljene noge 14. Makaze za nokte (za pse, mačke i ptice) 15. Toplomer (za merenje temperature i za praćenje promene temperature) Normalna temperatura za psa je 37,5C – 39C, za mačku 38 C- 39,5C, kunića 38,5C – 39-5C, hrčka 37,4C 16. Jod rastvor (dobro dezinfekciono sredstvo, ostavlja mrlje na telu, dugo deluje 6 do 8 sati, deluje na gljivične bolesti, nije štetan ako ga životinja poliže) 17. Zavoji (raznih dimenzija) 18. Okovratnik (sprečava da životinja ne može da liže ranu) 19. kapi za oči i uši (Dexamethason neomicin 1%, za upalu oka -konjuktivitis) 20. Hloramphenicol mast za oči 1% (kod mehaničke povrede oka)
Izvor |
| | | Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Re: Kućna apoteka za ljubimce 30.06.10 11:14 | |
| Eto nisam znala da se hidrogenom može čuki ublažiti svrbež u ušima. A vidjela sam da se i mace znaju nekad jako grebati po njima.. Borna kiselina za čišćenje krmelja..odlično..nisma ni to znala | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Kućna apoteka za ljubimce 30.06.10 11:17 | |
|
Ja sam skoro mom Žući oči ispirao čajem od kamilice jer su mu se krmelji pojavili učestalo...I pomoglo je...
|
| | | len Zagrijao tipkovnicu
Broj postova : 470 Datum registracije : 23.06.2010
| Naslov: Re: Kućna apoteka za ljubimce 30.06.10 11:54 | |
| koliko sam primijetila moj krmelje cesce ima ljeti. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Kućna apoteka za ljubimce | |
| |
| | | | Kućna apoteka za ljubimce | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 527 korisnika/ca online; 1 registriran/a, 0 skrivenih i 526 gostiju. :: 2 Bots GerillaNajviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59. |
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|