| | Sotonske (sejtanske, đavolje) poruke u popularnim pjesmama TRUE OR NOT? | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Am I Evil Početnik

Broj postova : 28 Godine : 32 Lokacija : Konjic, BiH Datum registracije : 23.06.2010
 | Naslov: Sotonske (sejtanske, đavolje) poruke u popularnim pjesmama TRUE OR NOT? 26.06.10 23:58 | |
| Ok, ne znam dali se o ovome raspravljalo i ranije ali zanima me vaše mišljenje. Dali vjerujete u sotonističke poruke koje navodno postoje kad se određene pjesme puste naopako? Jedan od najpoznatijih primjera je pjesma Stairway to heaven Led Zeppelina koja je objavljena 1971 na njihovom 4. albumu. Vjeruje se da ako se dio pjesme u kojem Robert pjeva. ˝If there's a bustle in your hedgerow, don't be alarmed now, It's just a spring clean for the May queen. Yes, there are two paths you can go by, but in the long run There's still time to change the road you're on. ˝ pusti naopako može čuti sotonska poruka. Na internetu sam našao riječi tog ˝obrnutog Stairwaya˝ i idu ovako nekako:˝ Oh, here's to my sweet satan, the one whose little path would make me sad, whose power is fake,he'll give those with him 666, there was a little toolshed where he made us suffer, sad satan.˝ Članovi benda oštro su opovrgnuli te tvrdnje, ali je poznato da je Robert Plant rekao da je pjesmu napisao nesvijesno i da se osjećao kao da njime vlada neka viša sila. Još nekoliko činjenica koje podupiru teoriju. Jimmy Page je bio sljedbenik Aliestera Crowleya(1875-1947)-britanskog okultista. i kupio je njegovu kuću na obali Loch nessa poznatu kao Boleskine house. Na sjevernoj strani kuće postojala je ostava za alat (toolhouse) a u ˝obrnutoj verziji˝ se sponinje toolshed-što je ubiti isto. Isto tako May Queen koja se spominje u pjesmi je navodno naziv pjesme Aliestera Crowleya. Još nekoliko poznatih primjera:Imagine-The Beatles, Hotel California-Eagles, Break on through-The Doors Iskreno ja ne vjerujem u sve to, mislim da je to više bazirano na osobnom dojmu i sugestiji. Zar ne bi bilo smješno da pjesma koja se zove Stairway to heaven sadrži sotonističku poruku?-Ironija Evo i link sa youtube: https://www.youtube.com/watch?v=BkwvGEyCJDI&feature=related Zaista neznam jeli sve ovo montaza al ima dosta pjesama u kojima su kako kazu sotonske poruke........ali dzaba sve to jer I LOVE ROCK'N'ROLL Vase misljenje??javascript:emoticonp('  ') | |
|  | | Ary VIP član

Broj postova : 16293 Godine : 42 Lokacija : Sisak Datum registracije : 16.04.2009
 | Naslov: Re: Sotonske (sejtanske, đavolje) poruke u popularnim pjesmama TRUE OR NOT? 27.06.10 0:09 | |
| neznam ..ne mislim ništa o tome...ne vjerujem u takva stvari...možda ima...baš me briga nikad pjesme ne slušam naopako....  e da i ja isto... I LOVE ROCK'N'ROLL  | |
|  | | Am I Evil Početnik

Broj postova : 28 Godine : 32 Lokacija : Konjic, BiH Datum registracije : 23.06.2010
 | Naslov: Re: Sotonske (sejtanske, đavolje) poruke u popularnim pjesmama TRUE OR NOT? 27.06.10 0:13 | |
| hh...tako je, koje budale jos slusaju pjesme naopako... Rock 'n' Roll 4ever | |
|  | | Kikica VIP član

Broj postova : 43767 Godine : 44 Datum registracije : 04.03.2009
 | Naslov: Re: Sotonske (sejtanske, đavolje) poruke u popularnim pjesmama TRUE OR NOT? 27.06.10 22:29 | |
| Mislim da su tada kada su stvarali ta remek djela svi bili na nekim teškim halucinogenim drogama  ali ne vjerujem u te priče što besposličari smišljaju.. sotonske ovakve ili onake.  | |
|  | | bodomiere Ljubitelj foruma

Broj postova : 3910 Godine : 33 Lokacija : Kaštel Sućurac Datum registracije : 30.05.2010
 | Naslov: Re: Sotonske (sejtanske, đavolje) poruke u popularnim pjesmama TRUE OR NOT? 08.04.11 21:25 | |
| ček malo;led zeppelin (koje ne podnosim) - rock/hard rock,the beatles - rock,eagles - rock,the doors - rock!!!sve je to rock...protiv rockera i metalaca su uvjek bile tvrdnje i napadanja da ssmo povezani sa sotonizmom,sektama,da je svaki metalac/rocker narkoman,nevjernik,pijanica,naša muzika nije ništa drugo do samo bezvezno lupanje po gitarama bubnjevima klavijaturama svaka metal/rock pjesma je samo urlanje režanje i sve...ma ko šta zna o nama!?ovo sam isto čuo za metallicu (one fensi seljake  ) oni su thrash metal,dobro za njih čak i mogu svatit možda,pjesme poput Creeping Death,al led zeppelin eagles the beatles i the doors!?ne volim ih al znam par stvari o njima i tako isto da nemaju veze sa sotonizmom!dobro aj možda se jesu drogirali i to,al su zbog tog sotonjare!?pa ček... za vokala iron maidena sam čuo da ima istetovirano 666 na leđima!?on!?poezičar,pjesnik,tv voditelj,novinar,humanitarni radnik,najglasniji vokal u metalu,kućni vojni civilni pilot,slikar,fotograf...i ko zna šta sve još...al recimo Dimmu Borgir,simfonijski black metal,nejbolji black metal na svijetu,oni JESU sotonjare...a zašto njih niko ne napada?Dimmu Borgir i nisu baš puno toga promijenili u metalu i muzici općenito,dok led zeppelin,eagles,the doors,iron maiden,judas priest,children of bodom,the beatles...oni su puno toga promijenili...dali su muzici originalnost,novi smjer stvaranja rock 'n' rolla...oci današnje muzike (led zeppelin,eagles,the doors,iron maiden,judas priest,the beatles...) i djeca današnje muzike (children of bodom,bullet for my valentine,paramore...)...svi su pravi istinski rokeri ili metalci u srcu i duši... | |
|  | | Sponsored content
 | Naslov: Re: Sotonske (sejtanske, đavolje) poruke u popularnim pjesmama TRUE OR NOT?  | |
| |
|  | | | Sotonske (sejtanske, đavolje) poruke u popularnim pjesmama TRUE OR NOT? | |
|
Similar topics |  |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 37 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 37 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 945315. in 17904 subjects
|
|