|
| Kako preživjeti "dugo" putovanje s djecom | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Kako preživjeti "dugo" putovanje s djecom 18.06.10 9:45 | |
| Putovati s djecom nije jednostavno, pogotovo ako putovanje (ne)očekivano dugo traje. Bez obzira na sve, s malo pripreme i mašte, svaki put može proći lako. Prije puta
- Provjerite putne dokumente, zdravstvene iskaznice, prtljagu, auto sjedalice, hranu i piće i sl.
- Provjerite da li su djeca išla na WC prije polaska. Djeci koja još nisu dovoljno velika da bi dugo trpila, a više ne nose pelene, obavezno ponesite kahlicu.
- Ako znate da će djetetu biti zlo tijekom puta, dajte mu tabletu protiv povraćanja (dobro pročitajte uputstva o doziranju i starosti djeteta). Za svaki slučaj, ponesite vlažne maramice (čiste gotovo sve mrlje) i plastične vrećice u koje ćete staviti prljavu odjeću, pelene i sl.
Napunite dječje ruksake igračkama.
Svako dijete neka uzme svoj mali ruksak s igračkama (izbjegavajte one sa sitnim dijelovima), a evo nekoliko ideja što ponijeti:
- knjige, časopisi,... (ovo je loša ideja ako je djetetu muka u autu – radije ponesite priče na CD-u)
- male bojanke, blok s papirima, olovke i bojice, stikeri
- sprintane igre labirinta, prepoznaj razlike, spoji točke i sl.
- omiljena igračka
- elektroničke igre
- magnetske igre za putovanja
Ruksak s igračkama za put pospremite na sigurno nekoliko dana prije puta, kako bi igračke bile „kao nove“ djeci. Možete odmah dodati i neku novu (ne preskupu) igračku kao putno iznenađenje ili ju spremiti kod sebe i izvući u teškim situacijama kad ništa više ne pali. Pazite samo da ruksaci ne budu preteški za nošenje. Vrijeme za polazak = vrijeme za spavanjeIdealno bi bilo krenuti na dugi put kad je djeci vrijeme za spavanje ili noću. Imati ćete više mira, a djeci će put izledati kraći. Ponesite dekice za pokrivanje. Varirajte aktivnostiNe očekujte da će dijete tijekom 6-satnog puta samo spavati i čitati. Varirajte aktivnosti od slušanja muzike, čitanja, vremena za jelo i grickalice, do igranja društvenih igara i igranja s igračkama. Igrajte se zajedno
- igre registarskim oznakama – odakle je automobil?, nastavi niz gradova, gradovi koji počinju na slovo _
- igre s nazivima gradova - mjesta koja u nazivu imaju osobno ime, mjesta koja u nazivu imaju ime životinje...
- igre pogađanja – vidim nešto što ti ne vidiš
- igre riječima – pakiranje kofera, abecedna priča, ime na slovo
- igre opažanja - potraga za blagom
Ponesite grickaliceGrickalice, grickalice i još grickalica. Bitno je da ih djeca vole, a što su zdravije, to bolje. Jedino ih nikad ne stavljajte u dječje ruksake. Vi morate kontrolirati tko će, kada i što grickati, a to je jedino moguće ako ih držite u svom super-saku. Odmarajte se tijekom putaKako vozaču, tako je i djeci potreban odmor tijekom puta. Nakon dva sata vožnje stanite i protegnite noge. Na mnogim benzinskim stanicama postoje igrališta za djecu na kojima se mogu zabaviti i potrošiti višak energije, a na uređenim odmorištima možete pojesti sendviče i tako izbjeći mučninu zbog hranjenja u automobilu. Dom za 5 ______________________________________________________________________________________ Moja curka ima 5 godina i ja se još uvijek s njom vozim odozada. Ne više stalno jer več je velika..ali kada idemo na put od pola sata i više vožnje..ja sam obavezno s njom. Sve navedeno gore ponesemo. Grickalice..boje..bojanke..knjigice..ona sebi sprema svoje stvari za zabavu. Nikada još nije na putu histerizirala ili da je plakala od dosade. Zna da se ide na u toalet prije puta i sječam se da je samo jednom u pola puta tražila da se stane zbog pipila. Ako joj je i bilo kada dosadno ona uzme svog zeca napravi si krevetić i spava. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Kako preživjeti "dugo" putovanje s djecom 18.06.10 9:51 | |
| uhh sta sam se sama naputovala, i sad tako i moje cure. Dok krenemo prema domovini onda obavezno po noci, jer tad vecinom puta prespavaju, vazne su udobne sjedalice za auto, jastuci i deke. Preko dana im se vecinom smuci, pogotovo ljeti pa izbjegavamo |
| | | Kikica VIP član
| Naslov: Re: Kako preživjeti "dugo" putovanje s djecom 18.06.10 10:15 | |
| Nismo nikada na neki duži put ono nekih 400 km..je bilo njviše za sada. Uvijek smo putovali po danu i samo zato jer su to bila više nejogva poslovna putovanja..a nas dvije bi se švercale. Tek bi u povratku malo se opustili. I to su sve bila jedno dnevna putovanja. Ali mogu reči da ih je sve super podnosila. Nije nikada imala mučninu..mamina čera i naravno da pomaže što je auto klimatiziran. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Kako preživjeti "dugo" putovanje s djecom 18.06.10 10:25 | |
| puno zavisi kakve su ceste, na autoputevima nema mucnine, vise dok ima krivina i tak.. a da bez klime bi bilo nekad kriminalno ajme koliko sam se ja ko dijete namucila, vjerujes da jos imam more od toga |
| | | Kikica VIP član
| Naslov: Re: Kako preživjeti "dugo" putovanje s djecom 18.06.10 10:27 | |
| Vjerujem ti... bome koje mučenje toliki put po vručini | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Kako preživjeti "dugo" putovanje s djecom | |
| |
| | | | Kako preživjeti "dugo" putovanje s djecom | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 116 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 116 gostiju. :: 3 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943559. in 18087 subjects
|
|