|
| Knjige iz područja popularne psihologije | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Susret kao lijek 07.05.10 15:35 | |
| Milan Košuta SUSRET KAO LIJEK Egistencijalističko - fenomenologijska psihoterapijaU knjizi autor sustavno prikazuje egzistencijalističko-fenomenologijsko razumijevanje psihičkih poremećaja kao i patnje općenito (također i one vezane uz tjelesnu bolest). On uči čitatelja nekim elementima metodologije fenomenologijskog postupka u psihoterapiji. Analizira procese svojih terapija, ističe pravo na orgazam i na autentičnost; iznosi intimu iz svoje psihoterapijske edukacije, angažirajući se u traganju za istinom. Gotovo da nema u našoj psihoterapijskoj literaturi tekstova koji su tako otvoreno napisani, gdje se mogu pronaći riječi poput: dostojanstvo, odgovornost, odluka, egzistencija, praznina, ništa(vilo), transcendencija, sustav vrjednota, patnja, krivnja, smisao itd. U knjizi se daje obilje primjera iz prakse. |
| | | Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Knjige iz područja popularne psihologije 22.05.10 15:44 | |
| Zanima me da li je neko citao ove knjige ...i vase misljenje o njima ..
"Moć Podsvesti" - Džozef Marfi
"Moć pozitivnog mišljenja" - Normal Vinset Pil
"Moć pozitivnog življenja" -Normal Vinset Pil
"Jesi li ti ono pravo"- Barbara de Angelis
"Životne strategije"- Filip Mekgro
Meni su jako interesantne..ima malo vise od godine kako sam pocela citati ove knjige ..i mislim da ovo nisu knjige koje se procitaju i zaborave ..ove knjige se uvijek citaju ..uvijek se vracam na njih ...jer vremenom neke stvari gledam drugacije iz sasvin novog ugla ..i vracam se i uvijek nesto novo shvatim sto sam prije samo preletila ...a ovesve knjige mogu biti jako dobre za one koji hoce ...zele ..mijenjati sebe na bolje _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | mihaela Ljubitelj foruma
Broj postova : 3434 Godine : 38 Lokacija : Uvek dovoljno blizu da vidim sve Datum registracije : 25.11.2009
| Naslov: Re: Knjige iz područja popularne psihologije 23.05.10 23:32 | |
| Slazem se B - to su knjige za ljude koji se zele menjati...
Samo poslednju nisam citala...ostele jesam. | |
| | | Dita von Teese Ljubitelj foruma
Broj postova : 3308 Godine : 114 Datum registracije : 12.02.2010
| Naslov: Re: Knjige iz područja popularne psihologije 23.05.10 23:40 | |
| Ja sam procitala par knjiga na tu temu.Jedna koja je ostavila najjaci utisak na mene je "Ziveti u svetlosti" od Shakti Gawain,bas me oborila s nogu.Posle sam citala i ou "Moc podsvesti",ali nije me tako opcinila.Sve u svemu to su odlicne knjige,sa dosta pametnih savjeta,nacina kako da se covek promeni..mogu jako dobro uticati na coveka.Jedino mislim da sa tim knjigama ne treba preterivati,jer se covek moze jako lako zapetljati zeleci da nabrzaka promeni svoje stogodisnje navike.Ne treba ih preozbiljno shvatati. | |
| Naslov: Re: Knjige iz područja popularne psihologije 24.05.10 8:30 | |
| Dita pokusat cu pronaci tu knjigu ..kad te je oborila s nogu... i ja se slazem da ne treba pretjerivati ...sve sto je dozirano dobro je ..u ovim knjigama po meni i je stvar sto ti mozes nesto primjeniti ali ni u kom slucaju ne sve odjednom .. kazem "..uvijek se vracam na njih.."a s tim ne mislim ono da ih stalno citam ...ne nego ja ih citam ono uvijek po malo...pa uvijek nesto novo shvatim ..jer ove knjige ne mogu citati kao ostale ..citam malo pa ostavim ...pa nakon nekog vremena ponovo ..recimo i ova knjiga Moć sadasnjeg trenutka od Eckharta Tolla je dobra ...ali i ta knjiga se ne cita u trenu i pomaze ti da shvatis neke stvari o kojim si se mozda uvijek pitao a nisi imao s kim razgovarati...mada u svim ovim knjigama .. ja ne mogu reci sve je super ..ima tu uvijek stvari s kojima se ne slazem ..ali ko zna mozda za godinu ili manje cu se sloziti i mozda nesto i primjeniti ..i zato ovo nisu knjige koje se procitaju i ostave ..uvijek se covjek moze vratiti njima ...u svakom slucaju dobre su jer ne daju covjeku da tone nad svojim problemima _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Dita von Teese Ljubitelj foruma
Broj postova : 3308 Godine : 114 Datum registracije : 12.02.2010
| Naslov: Re: Knjige iz područja popularne psihologije 25.05.10 0:19 | |
| Da,to su knjige kojima se treba vratiti s vremena na vrijeme.Ja se bas ovih dana kanim da malo prelistam ovu sto sam ti pominjala.Mada koju god covjek da uzme,nista ne propusta,sve su negdje na isti fazon.Ja kad sam ovu knjigu procitala,imala sam negdje 20 godina i tako me je digla da je to bilo fenomenalno.Pucala sam od optimizma,odusevljenja..samo sto se nisam klela u tu knjigu.Posle sam citala jos literature na tu temu i vec sam pocela da se petljam.Knjige su jedno,zivot je drugo.Nekako nisam umjela da shvatim da je za sve potrebno vrijeme i strpljenje,da nista ne ide preko noci.A ja,ko ja sve bih sad i odmah,pa su mi se te knjige bile opako smucile.Nisam shvatala sustinu,i bukvalno sam ocekivala da se cuda desavaju,da svoje mane,lose navike npr. promenim za jedan dan.Sve u svemu,kao sto sam vec rekla,preporucujem svakom da ih procita,mogu pomoci zaista,ali da bi sve bilo kako oni pisu,potrebno je strpljenje,i nekad godine tapkanja u mjestu.A onda dodje dan i sve sve promeni,iz cista mira..tek tako,sjedis pijes kafu,i bum..sve ti se razbistri u glavi,sve postane prosto i jasno,osjetis spoznaju.To je divno..ali eto potrebne su nekad i godine rada na sebi.Isplati se u svakom slucaju,a i pogledu! | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Knjige iz područja popularne psihologije 14.07.10 12:35 | |
| M. Scott Peck: Put kojim se rjeđe ide Knjiga je pisana bezvremenskim jezikom koji ne poznaje granice u razumijevanju, te nam omogućava istražiti prirodu ljubavnih odnosa vodeći nas ka novoj životnoj ispunjenosti i spokojstvu. Pomaže nam uočiti i razlikovati ovisnost od ljubavi, kako postati senzibilniji roditelj i na kraju pomaže nam otkriti svoj vlastiti identitet. Prepoznavajući činjenicu, navedenu u čuvenoj uvodnoj rečenici svoje knjige, kako je život težak i dugotrajan put duhovnog sazrijevanja, dr. Peck ne plaši svoje čitatelje već ih vrlo nježno vodi kroz teški i bolni proces promjene prema višem stupnju samorazumijevanja. |
| Naslov: Re: Knjige iz područja popularne psihologije 08.08.10 13:11 | |
| Put ka veličanstvenosti Od autora svetskog bestselera „Kaluđer koji je prodao svoj ferari“ stižu tajne postizanja privatnog i poslovnog savršenstva. Da li ste se umorili od igranja na malo u vašem životu? Osećate kako možete mnogo više? Da li ste spremni da postanete spekakularno uspešni, efektivni tako da oduzimate dah i ispunjeni zadovoljstvom, da vaš posao i život dostignu nivo veličanstvenosti? Ako je tako, ova knjiga je napisana baš za vas. Vatrena, inspirativna, provokativna i prepuna velikih ideja koje će vas dovesti do života kome težite brže nego što ste se nadali. Put ka veličanstvenosti je jedna od retkih knjiga koje stvarno imaju moć da oslobode vaše potencijale i probude u vama ono najbolje. Robin Šarma, jedan od svetski najpopularnijih gurua i čovek čije su ideje sa oduševljenjem prihvaćene od strane vodećih kompanija, preduzetnika, rok zvezda pa čak i kraljevskih porodica, predstavlja vam potvrđenu formulu koja će vam pomoći da dostignete vrhunac svojih potencijala. Napravite veliki skok danas i naučite kako najbolje što možete da uradite može da postane još bolje. Put ka veličanstvenosti će vam pokazati kako da ostvarite nezamislive rezulate u svim bitnim delovima vašeg života, dok istovremeno uživate u vašem životnom putovanju. Preveo Miroslav Pavlović. «Knjige Robina Šarme pomažu ljudima širom sveta da žive blistave živote.» Paolo Koeljo «Robin Šarma ima redak dar da piše knjige koje istinski menjaju ljudske živote.» Ričard Karlson ---------------------------------------------------------------------------------------------------------- meni dobra knjiga ..bez puno filozofiranja ..jednostavna ..na nesto sto nikad nisi obracao paznju kroz ovu knjigu shvatis da i te male sitnice mnogo mogu promijeniti zivot _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Knjige iz područja popularne psihologije 10.08.10 10:52 | |
| Temeljna je poruka gospođe Hay: »Ako smo spremni raditi na mentalnoj snazi, skoro svi poremećaji mogu biti iscijeljeni.« Autorica ima golemo znanje i iskustvo iscjeliteljskih metoda koje želi podijeliti s drugima. To je potvrdila i u svom slučaju iscijelivši se od smrtonosnoga karcinoma. U sklopu svojih čestih predavanja, radionica i medijskih istupa gospođa Hay nudi praktične metode za uklanjanje strahova i uzroka bolesti. Kao metafizička savjetnica, posvetila je život pomaganju drugima pri otkrivanju i korištenju punoga potencijala njihove vlastite stvaralačke snage. |
| Naslov: Re: Knjige iz područja popularne psihologije 28.08.10 4:51 | |
| Nastavljajući da nam prenosi mudrosti starih Tolteka ovaj čudesni autor bori se s predrasudama koje podrivaju ljubav, stvaraju drame i donose patnju. Ilustrujući svoje poruke mudrim i uvjerljivim pričama, Ruiz nam pokazuje kako da iscijelimo svoje emocionalne rane i steknemo vedar duh koji je od suštinske važnosti za odnose ispunjene ljubavlju. Moć ljubavi nam objašnjava zašto "dresura" i "pojam savršenstva" vode ka samoodbacivanju, zašto rat za preuzimanje kontrole uništava većinu veza, zbog čega tražimo ljubav u drugima i kako da otkrijemo ljubav u sebi, te kako da konačno oprostimo i prihvatimo i sebe i druge. "Sreća može poteći samo od vas, kao posljedica vaše ljubavi. Kada ste svjesni da vas niko drugi ne može usrećiti i da sreća zavisi od vaše ljubavi, steći ćete najuzvišeniju moć Tolteka: moć Ljubavi." Za mene knjiga br 1 _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Knjige iz područja popularne psihologije 11.04.11 10:45 | |
| Put srca Univerzalna načela kreativnosti pomoću kojih ćete ostvariti svoje želje Nakon knjige Zamoli svoje duhovne vodiče, u kojoj nas upoznaje s božanskim pomagačima, Sonia Choquette, vibracijska iscjeliteljica i duhovna učiteljica u svojoj najnovijoj knjizi PUT SRCA u izdanju Planetopije, predstavlja devet univerzalnih Načela kreativnosti pomoću koji možemo ostvariti svoje istinske želje. Svako je Načelo detaljno razradila i upotpunila zanimljivim primjerima iz osobnog iskustva i iskustvima drugih ljudi. Na taj je način dočarala čaroban svijet u kojem je moguće prihvatiti svoju istinsku prirodu, otkriti želje srca, preuzeti inicijativu i odgovornost za svoj život, te stvarati čuda. Potiče nas da krenemo u potragu za onim najdubljim, najiskrenijim žudnjama koje smo potisnuli duboko u sebi, dajući nam upute kako ih se možemo ponovno prisjetiti. U taj praktično primjenjiv sustav uključila je vježbe za primjenu Načela, meditacije, afirmacije i mnoge druge tehnike. Uz podržavajuće odabire, odluke i posvećenost ciljevima, samo smo svoj čarobni štapić. U učinkovitost tehnike uvjerili su se brojni čitatelji ove knjige kao i polaznici radionice Ostvarivanje želja koja se iznimno uspješno odvija u Zagrebu. Iz knjige: "Prije nego što počnete raditi na svojim željama i snovima, morate prihvatiti tri jednostavna pravila. PRVO PRAVILO: PUTUJTE NEOPTEREĆENO Želite li se kretati prema svom snu, nemojte se vezati za svoje strahove. Kad započnete ovo kreativno putovanje prema svom srcu, ostavite iza sebe sve svoje pretpostavke o tome kako život funkcionira. Nemojte se opterećivati beskorisnim gledištima, mišljenjima iz druge ruke ili tuđim prikazima “stvarnosti”. Vi možete ostvariti sve što želite primjenjujući univerzalna načela kreativnosti. Tu nema povlaštenih i ne radi se o sreći. Ali zato postoje sinkronicitet i čarolija. Budete li pratili prirodna načela kreativnosti, te ćete darove putem primiti. Krenite u svoju kreativnu misiju znajući da ste duhovno biće koje je tu na Zemlji da bi izrazilo svoju božansku kreativnost i sjetilo se tko je." Sonia Choquette poznata je autorica, vibracijska iscjeliteljica i duhovna učiteljica čiji su vodstvo, mudrost i sposobnost za iscjeljenje duše traženi diljem svijeta. _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Knjige iz područja popularne psihologije | |
| |
| | | | Knjige iz područja popularne psihologije | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 445 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 445 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|