Relax forum
Registriraj se i relaxiraj sa nama
Relax forum
Registriraj se i relaxiraj sa nama
Relax forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Zabava, druženje i diskusije u opuštenoj atmosferi
 
Početna stranicaRegistracijaLogin

 

 Vodič kroz labirint prošlih života

Go down 
Autor/icaPoruka
Blizanka
Administratorica
Administratorica
Blizanka

Female
Gemini Broj postova : 77757
Godine : 170
Datum registracije : 21.01.2009

Vodič kroz labirint prošlih života Empty
PostajNaslov: Vodič kroz labirint prošlih života   Vodič kroz labirint prošlih života I_icon_minitime5/20/2010, 08:45

Vodič kroz labirint prošlih života Prosli-zivoti-big

Vjerovali ili ne da smo živjeli više puta (i da ćemo onda još živjeti), činjenice govore o nizu upečatljivih zgoda za koje gotovo da ne postoji drukčije objašnjenje nego da se radi o iskustvima povezanim s prošlim životima.
Poznati su slučajevi djece koja su precizno opisala što su radila u prošlom životu, a neka su čak i znala odvesti sadašnje bližnje do adrese ili osoba s kojim su živjele u prošlom životu. Poznat je slučaj Barbo Karlen, djevojčice koja je svojim roditeljima od početka tvrdila da se zove Ana i da je ona Ana Frank koja je stradala u nacističkom logoru nakon što se njena obitelj skrivala u Amsterdamu. Roditelji Barbo Karlen odveli su je (više iz znatiželje) u Amsterdam i ona ih je sama odvela na točnu lokaciju gdje se godinama skrivala Ana. Fotografije Barbo Karlen i Ane Frank pokazuju frapantnu fizičku sličnost ovih dviju osoba. Mnogi drugi, jednako zanimljivi slučajevi, dokumentirani su u literaturi iz psiholoških istraživanja o reinkarnaciji. Tu su djeca koja (dok im sjećanje nije sasvim „izbrisano“) bez problema govore razne jezike, pa čak i neke izumrle, potom razna svjedočanstva iz svog prošlog života koja se mogu provjeriti ili slično.

Jedna od najpoznatijih knjiga o toj temi svakako je PARALELNI SVIJET B.D. Benedikta koji spominje niz primjera s činjeničnim podacima o osobama i konkretnim lokacijama u vremenu i prostoru.
Ako odemo još dalje u prošlost, sjetit ćemo se PLATONA i njegovih opisa putovanja duše nakon smrti, te bogatog opisa što se s njom događa. Onda je tu i tibetanska tradicija, a njen najpoznatiji dio je izbor Dalaj Lame prema kriteriju reinkarnacijskog prepoznavanja. Sve je to lijepo pokazano u filmu MALI BUDA Bernarda Bertoluccija. Neki suvremeni iscjelitelji poput Sergeja Nikolajeviča LAZAREVA povezivanje uzroka i posljedice (koja je obično neka bolest ili poremećaj) temelje na reinkarnacijskim poveznicama i otkrivaju pravi uzrok bolesti osobe, te je uspijevaju izliječiti. Dovoljno primjera da se čovjek zamisli, a što nalazimo u stvarnom životu?

Netko na primjer pije kao lud i stalno je žedan, a na dobrom je putu da se pretvori u alkoholičara. Nešto ga silno vuče u to i teško si može pomoći. Odlazi na psihoterapije, one povremeno pomogu, ali ovisnost se vraća. Konačno, čovjek čuje za metodu REGRESIJE (pojednostavljeno rečeno - vraćanje svijesti u prošli život uz određeno opuštanje) i ako nađe kvalitetnog terapeuta i uz malo sreće, on otkriva da je u posljednjem prošlom životu umro od žeđi negdje u dalekoj pustinji. Nakon tog otkrića njegova želja za pićem i alkoholom jenjava i prebrodivši svojom sviješću i spoznajom situaciju iz prošlosti, on se razvija u zreliju i skladniju osobnost.

Ili još složeniji primjer: Ona je srela osobu koja je neodoljivo privlači, ali po svim objektivnim pokazateljima njih dvoje nikako ne bi trebali biti zajedno (velika razlika u godinama, različiti društveni status, razlika u obrazovanju ili slično). Ipak, vibra postoji, ali možda postoji i nešto za odradu. Stalno pristuan nemir nagoni ovaj par da se zbliži i iako ne znaju što im je činiti, stvari se razvijaju u pravcu kontakata koji i nisu uvijek ugodni. A zapravo se radi o bliskoj emocionalnoj vezi iz prošlog života koju su zbog tko zna čega trebali raskinuti (vjerojatno zbog neprihvaćanja okoline, pa sad počinju ispočetka) - sad imaju potrebu doživjeti ispunjenje iz prošlosti i biti zajedno. No opet postoje prepreke za to. Ipak, ljubav je jača i oni opstaju.

Ovo je relativno jednostavan primjer, no što kad se npr. u kombinaciji nađu četiri osobe koje žive pod istim krovom u poremećenim odnosima. Konkretan slučaj: stariji bračni par i njihov sin i njegova žena. Svekrva i snaha se ne trpe i ne razgovaraju godinama, ali se u nekim pitanjima nenadano slože, a to se događa obično onda kad se treba pokazati u društvu nekim djelom, darom ili slično. Samo tada funkcioniraju da bi se pokazale pred susjedima, pa prešutno surađuju oko uređenja vrta ili sličnog. Istovremeno otac silno protežira sina i dodvorava mu se vozeći ga svako malo kao neki potrčko ili mu dajući novac premda je ovaj odrastao i zarađuje. Ali jednako mrzi njegovu ženu dok njega uvijek gleda čeznutljivo. Svojoj pak ženi (sinovljevoj mami) stalno prigovara i nikad mu nije dovoljno dobra, ali zajedno s njom je uvijek u slozi kad treba mrziti sinovljevu ženu. Znate koji je karmički ključ ovog četverokuta? Sin je bio voljena žena svog sadašnjeg oca s kojom se on razveo i sad cijeli život (otac) čezne za njom (za sinom). Snaha i svekrva su pak bile također par koji se razveo pa sad povremeno vode ratove, a povremeno se slože. Možete samo zamisliti koji je tu niz ljubomora, zavisti, raznih kombinacija kojekakvih osjećaja, smicalica, podmetanja i sličnog, a sve to da bi te osobe do kraja proradile ono što nisu u prošlom životu i tko zna dokad će se tako vrtjeti u krugu dok sve to ne razriješe. Ako ikada uopće razriješe.

Čovjek je složeno biće, a njegovi odnosi mogu biti još složeniji. Dosta toga možemo vidjeti iz natalne karte i usporednih horoskopa. Karmička astrologija zapravo malo dublje sagledava uzroke i posljedice i ukazuje nam na pravac našeg razvoja. Dobar karmički astrolog uvidjet će otkuda vi dolazite, koje ste lekcije svladali, u kom pravcu se trebate razvijati i kako da to postignete, a sve da bi bili sretniji.

Osnovi pokazatelji koji nam u natalnoj karti pokazuju vezu s prošlim životima jesu MJESEČEVI ČVOROVI I RETROGRADNE PLANETE.
Kad se radi o odnosima između ljudi (znači da li nekog poznajete iz prošlog života, kakav je bio karakter tog odnosa, te da li imate što zajedno još sada za „odraditi“) pokazuju nam međusobni aspekti planeta sa čvorovima. Npr. ako jedna osoba ima Sunce na južnom čvoru druge osobe, davatelj Sunca bio je otac ili zaštitnik primatelja Sunca. On nerijetko nastavlja istu ulogu u ovom životu, ali samo do onda dok se ona ne ispuni i sazrije do kraja, kad se odnosi ili razrješavaju (i osobe „oslobađaju“, a ponekad i jer je kraj priče, razilaze) ili obrću, pa se uloge mijenjaju. Katkada ako se cijeli odnos ne razriješi, on se opet nastavlja u nekom idućem životu. Ako je u istoj kombinaciji Mjesec, vjerojatno se radi o majčinskom ili nekom emotivnom odnosu, ako je u igri Venera, radilo se o ljubavi, Saturn jedne osobe bio je autoritet (ponekad ako je loše aspektiran i mučitelj) drugoj, Neptun dodaje kaos ili stvara mistične ili komplicirane odnose, Jupiter je mecena, Uran su iskreni prijatelji, Merkur su suradnici, kolege iz djetinjstva, školarci ili braća, dok su Mars ratnici ili su bili u takvoj borbenoj situaciji i zajedno se borili, a Pluton davatelja obično je imao jak utjecaj na primatelja i promijenio mu je život iz temelja.

Južni mjesečev čvor (neki ga zovu i Rep Zmaja) pokazuje što smo bili i kako smo živjeli u prošlom životu, dok Sjeverni (zovu ga i Glava Zmaja i on je uvijek 180 stupnjeva nasuprot južnom) pokazuje pravac u kom se trebamo razvijati. Naravno priča je još preciznija ako se u konjukciji s nekim od njih nalazi neki planet ili ako je npr. stellium planeta u jačem aspektu s čvorovima, a tu su dakako i kuće i znak u koje padaju čvorovi.

Retrogradne planete pokazuju određene zahtjevnosti kad se radi o karmičkim „opterećenjima“ i odradama. One osobu prisile da se još više angažira u području kojim vlada određeni planet, a sve kako bi razriješila neka pitanja iz prošlih života. Pravilo je da onaj dan nakon rođenja kad retrogradni planet postaje direktan, te godine života, osoba je otplatila svoj karmički dug u tom području. Npr. netko je rođen s retrogradnom Venerom koja 27. dan nakon njegova rođenja kreće direktno (što možemo provjeriti u astrološkim tablicama, tj. efemeridima). Znači da će osoba s 27. godina, odnosno u 28.-oj godini svog života odraditi karmički dug, odnosno neke svoje ljubavne složenosti i stvari će na tom polju dovesti u red. Dakako da treba gledati sve pokazatelje u natalnoj karti, pa ako nema ništa suprotno, može se dati ova prognoza.

Postoji još jedna varijanta čitanja karmičkog ključa, a povezana je sa stupnjevima Zodijaka. Navodno da svaki od njih priča svoju priču, a ima ih 360. Dodamo li tome još aspekte s planetama, možete samo zamisliti koliko tu ima obrazaca, priča i kombinacija.

Razmislite o sebi, zašto nešto volite, a nešto ne volite, zašto neke ljude volite, a neke ne možete smisliti, iako za to ne postoji niti jedan objektivan razlog. Možda uz neku učinkovitu metodu relaksacije sami dokučite razlog iz prošlog života zašto je to tako. Pustite neka vas vode osjećaji i mašta.

_________________
Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU,
ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU
ellaMarigoVodič kroz labirint prošlih života Admin10
[Vrh] Go down
https://www.facebook.com/pages/Carpe-diem-citati-lijepe-misli-po
Kikica
VIP član
Kikica

Female
Taurus Goat
Broj postova : 44696
Godine : 41
Datum registracije : 04.03.2009

Vodič kroz labirint prošlih života Empty
PostajNaslov: Re: Vodič kroz labirint prošlih života   Vodič kroz labirint prošlih života I_icon_minitime5/20/2010, 09:33

Netko na primjer pije kao lud i stalno je žedan, a na dobrom je putu da se pretvori u alkoholičara. Nešto ga silno vuče u to i teško si može pomoći. Odlazi na psihoterapije, one povremeno pomogu, ali ovisnost se vraća. Konačno, čovjek čuje za metodu REGRESIJE .........

Joj ma mislim znaju budalesati svega i svačega stvarno..ljudi su zbilja nenormalna bića za sve imju krivca i razlog Vodič kroz labirint prošlih života 634108

Ja teško povjerujem u te priće vidovnjaka i baba vanga..reinkarnacija..ali nisam zatvorena uma vjerujem da je čovjeku štošta toga velika nepoznanica...
O jako malo toga nešto znamo.. možda i bolje.. tko zna što je sve čovjek sposoban ali nije mu svijest napredovala ništa ...
Tako da u ovom stanju kada bi se recimo dogodilo da se otkrije i naučimo da možemo svi telepatski komunicirati ..pa kuda bi ovakvog čovjeko to odvelo ako ne u neki veliki rat..
Žudnja za moću i materijalnim stvarima je ovakvom čovjek još uvijek na prvom mjestu i vjerujem da još dug dugo nećemo uopče moći shvatiti što sve možemo ...jer tisuće i tisuće godina je prošlo a ništa svijest nismo promijenili još uvijek je 99.999% ljudi na razani pečinskog čovjeka Vodič kroz labirint prošlih života 267525
[Vrh] Go down
Firefly
Totalno relaxiran
Firefly

Female
Scorpio Snake
Broj postova : 1156
Godine : 31
Lokacija : Među oblacima
Datum registracije : 06.07.2010

Vodič kroz labirint prošlih života Empty
PostajNaslov: Re: Vodič kroz labirint prošlih života   Vodič kroz labirint prošlih života I_icon_minitime7/7/2010, 17:21

ja sam napravila regresiju :/
i često se u snovima vraćam u prošli život.
Nije to za igru... Ispalo je da sam tako upoznala najbolju prijateljicu.
Nešto smo pričale i opisivale neke stvari koje vidimo u mašti... jedna i druga smo vidjele potpuno isto..
jedino ja sam vidjela iz oblika neke žene, a ona iz visokog muškarca.
malo smo to istraživale i napravile tu regresiju.
Na kraju neke stvari su se podudarale... praobale smo maksimalno isključiti autosugestiju.
tako da nisu svi detalji bili izgovoreni u prvoj seansi.. već ih je izgovorila druga u drugoj rundi.
da bude najsmješnije samo dio sam ispričala prijatelju .. koji je dovršio moju priču Vodič kroz labirint prošlih života 765814
U biti svaki put kad se naglo povežem s nekim ( jer ja se ne povezujem osim ako ne osjetim nešto) pitam se zašto?

Jedna moja ima problema s jednim prijateljem. Samo su se poljubili i on je odmah dobio napadaje ljubomore.
neobjašnjivo.. u biti bez razloga su postali neprijatelji
na kraju je shvatila da je to zbog prijašnjeg života... gdje ju je ubio od ljubomore :/
u biti to sam joj ja prorekla i skoro me je istukla što joj prije nisam rekla :S
[Vrh] Go down
IRIDA
Početnik
Početnik


Capricorn Monkey
Broj postova : 1
Godine : 52
Datum registracije : 09.02.2011

Vodič kroz labirint prošlih života Empty
PostajNaslov: Re: Vodič kroz labirint prošlih života   Vodič kroz labirint prošlih života I_icon_minitime2/9/2011, 08:44

Zanima me što sam bila u prošlom životu ili više njih, rođena sam 23.12.1968 u 10.35 h
[Vrh] Go down
Sponsored content
Vodič kroz labirint prošlih života Empty
PostajNaslov: Re: Vodič kroz labirint prošlih života   Vodič kroz labirint prošlih života I_icon_minitime

[Vrh] Go down
 
Vodič kroz labirint prošlih života
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
Relax forum :: Lifestyle :: Horoskop i numerologija :: Svaštara-
Forum(o)Bir: