|
| Alka Vuica | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Alka Vuica 19.05.10 0:10 | |
| Ako odes (duet Zeljko Bebek)
Nocas moje molbe nebo ne cuje dusa mi je sama ko da umire nocas druga spava na tvom ramenu a na mome dlanu zvijezde umiru
Reci koga ljubis, koga opijas kome zivot nudis usnama od otrova prokleto ti bilo sto si lagala zivot sam ti dao sve si uzela
Ref. Mislio(la) sam ako odes da ce manje biti boli al' uzalud sto si dalje tebe srce vise voli
Reci koga ljubis, koga opijas kome zivot nudis usnama od otrova prokleto ti bilo sto si lagao zivot sam ti dala sve si uzeo |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Alka Vuica 19.05.10 0:10 | |
| Misliti na zivot
Ja vise nisam u stanju pisati pjesme tebi gluha sam od tutnjava granata usi su mi nijeme ruka mi se saplice o rijeci
Da li cu ikada vise moci pisati tebi onako kao sto sam nekad znala tiho uvece sjesi i zaklopit vijedje zamisljajuci te tu pokraj sebe
Kako suskas gitarom i ispijas kratke gutljaje vina dok ti ja govorim stihove iz glave zbrkane i pune cuda
Hocemo li ikada vise moci zivjeti s onoliko dostojanstva kao sto smo znali nekada u pastelna praskozorja ljubeci zivot svim porocima i svetostima duse
Tako je cudno misliti na zivot u ovom trenutku kada smrt plese iznad nas svoj drhtavi balet
Misliti na onaj zivot iz americkih soap opera ili na socijalisticku burlesku blagostanja i jednakosti
Misliti na nasu ljubav to je svetogrdje u ovom trenutku kada umiru djevojcice sanjajuci trnoruzicu a ja bas to cinim veceras vjesajuci pjesme o zidove umjesto zajednickih slika
Osjecam se razvratnom jer pomisljam na ljubav dok ljudi sa najlon vrecicama napustaju svoje domove noseci prevelike terete na srcima
Da li cu ikada vise moci pisati tebi hocemo li ikada vise moci zivjeti s onoliko dostojanstva kao sto smo znali nekada
U pastelno praskozorje vracajucei se sa nocnog putovanja ljubeci zivot svim porocima i svetostima duse |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Alka Vuica 19.05.10 0:14 | |
| Hej, da mogu
Kad potones, zoves me kao sestru jos trebas me ja sam tvoja kad niko nije tvoj u ovom mraku covjek ne vidi mene moja ljubav predvodi pa me nebo samo poljubi
Jos sam tvoja, al' ti nisi moj jos te zelim, al' ti ne znas to
Hej, da mogu nocas zaspati bilo bi mi lakse zivjeti hej, da mogu, al' ne mogu ti me uvijek bacis s nogu pa se opet bolna probudim
Kada te cujem, dusa protrne srce preskoci kao da posrne a ja se pravim, kao, svejedno je u ovom mraku covjek ne vidi mene moja ljubav predvodi pa me nebo samo poljubi
Ref. Hej, da mogu nocas zaspati bilo bi mi lakse zivjeti hej, da mogu, al' ne mogu ti me uvijek bacis s nogu pa se opet bolna probudim
Hej, da mogu nocas zaspati da te mogu samo sanjati hej, da mogu, al' ne mogu ti me uvijek bacis s nogu pa se opet skupljam danima |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Alka Vuica 19.05.10 0:14 | |
| Idi sada
Sanjala sam da sam musko da ti mogu vratiti pa da mogu istom mjerom bol naplatiti al' kad dodjses suvis me na cisto uvjeris me da je opet isto pa ti pustim da me prevaris
Ref. Idi sada, idi s drugom ostavi me samu s tugom jer sa njom se mogu nositi a postanem li tudja zena mozes pasti na koljena ja se tebi necu vratiti
Navikla sam samu sebe da ja mogu bez tebe molila sam svoje oci da te ne vide al' kad dodjes suvis me na cisto uvjeris me da je opet isto pa ti pustim da me prevaris |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Alka Vuica 19.05.10 0:15 | |
| Ej, sta mi radis
Ti meni pises pisma sto ne stizu na vrijeme kad zoves telefonom veze kao da su nijeme
Pojavis se naglo i nenajavljen sasvim na usnama ti secer posle nocima ne zaspim
Ref. Ej, sta mi radis, ej, sta mi radis prvo me palis pa me onda hladis ej, sta mi radis, ej, sta mi radis zagorcavas mi zivot pa ga onda sladis
Poljubi me u mraku pomozi mi da zaspim zbog tebe mrzim mjesec sve sto mirise na jasmin
Otvori svoje oci da potonem u njima ubjedi me da svijet je mjesto na kom srece ima |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Alka Vuica 19.05.10 0:15 | |
| Zivot je Bosna (duet Halid Beslic)
Hej, zima je srca lede se a ja sanjam stare drugove svaki dan mislim na tebe na Sarajevo i na nas, osamdesete
Ref. 2x Zivot je Bosna hej Bosna hej Bosna zauvijek
Zivot je Bosna hej Bosna hej mojoj dusi lijek zauvijek
Hajde me potrazi jos sam u garazi volim isti Rock 'n Roll i ostali smo cisti mada nismo isti ako nije ljubav sta je to
Godina, nova pocinje a ja postim duso od tebe na uspomene vjetar okrene nista nije isto, isto bez tebe
Ref. 2x
Zivot je Bosna hej Bosna hej mojoj dusi lijek zauvijek
Evo idem carsijom kao svojom avlijom isto kao nekada u bijeloj haljini kad me vidis nasmiji se, kad me sretnes raduj se jer mi, mi smo ostali
Hajde me potrazi, jos sam u garazi volim isti Rock 'n Roll i ostali smo cisti mada nismo isti ako nije ljubav sta je to
Hajde me pronadji u kafanu zadji sviram iste narodne mi ostali smo cisti mada nismo isti sve se mijenja a mi ne
Bosna zauvijek, Bosna zauvijek
Zivot je Bosna hej Bosna hej zivot je Bosna hej Bosna hej zivot je Bosna hej Bosna hej mojoj dusi lijek zauvijek
Ref. 2x
Zivot je Bosna hej Bosna hej mojoj dusi lijek zauvijek |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Alka Vuica 19.05.10 0:16 | |
| Voli me jos
Ti nikas neces moci gledat me u oci i reci mi da volis i mene i nju i godine su prosle i godine ce proci a ja cu jos uvijek zivjeti u snu
Tvoja je ljubav ko ptica na grani ponekad sleti od moje se hrani i kad pomisli gdje do sad je bila rasiri krila i odleti
I htjela bih ti reci jos tisuce rjeci al' nervozne mi misli odlaze na jug kad laste odlete na mjesec mozda cu i ja pronaci put
Sasvim svejedno je sad hajde voli me ponekad ponekad kad je mjesec mlad kad proljece stigne u nas grad
Ref. 2x Voli me jos i jos i jos ne budi nikad samnom los moja je ljubav platila ceh ne pitam vise ciji je greh
Ti nedajes nista a uzimas sve ti si digao kredit na mene tebi je lako jer imas nju a ja sam platila odstetu
Sasvim svejedno je sad hajde voli me ponekad ponekad kad je mjesec mlad kad proljece stigne u nas grad
Ref. 2x
Ti hoces samnom ostati mlad a ja bi s tobom na ostarim da osjetim bar jednom do kraja jeli to zelja il' sudbina |
| | | Gost Gost
| Sta ima novo
Isto ludilo
Meni je uvijek trebao neko da te samo zaboravim pozlata na sivilu poljupci k'o u bunilu
Pored mene momci marsiraju korak il' dva i brzo nestaju a cipele me stare zuljaju
Ref. Sta ima novo kod tebe jedno te isto kod mene i uvijek je bilo isto ludilo, isto ludilo
Meni je uvijek trebao neko da te samo zaboravim idem ali ne odmicem letim ali ne polijecem
Pokusavam al' uvijek isto je biram one sto slice na tebe prolaze dani, idu godine |
| | | Gost Gost
| Sta ima novo
Isto ludilo
Meni je uvijek trebao neko da te samo zaboravim pozlata na sivilu poljupci k'o u bunilu
Pored mene momci marsiraju korak il' dva i brzo nestaju a cipele me stare zuljaju
Ref. Sta ima novo kod tebe jedno te isto kod mene i uvijek je bilo isto ludilo, isto ludilo
Meni je uvijek trebao neko da te samo zaboravim idem ali ne odmicem letim ali ne polijecem
Pokusavam al' uvijek isto je biram one sto slice na tebe prolaze dani, idu godine |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Alka Vuica 19.05.10 0:17 | |
| Ti ne znas voditi ljubav
Dobili ste pravi broj mozda sam kod kuce a mozda i nisam ostavite poruku
Ti ne znas voditi ljubav ti znas dahtati frktati kao macka i stazati moju straznjicu da dokazes da je tvoja da tvoja je, samo tvoja
Ali zaista duso ti ne znas voditi ljubav ti znas uzimati ljubav ti znas silovati ljubav a za mene je ljubav svecanost gozba mirisa
Plavo kao riba bjelina jastuka umjesto stolnjaka kuckanje zubiju umjesto casa rodjendan smijeha bezklasnog kao u snu obamrlost tijela i vjecnost na prozoru, i vjecnost na prozoru
I bas zato ti kazem ti ne znas voditi ljubav jer ti me pozivas u rat u kojem nitko ne pobjedjuje
U kojem na kraju ostaje samo sat koji kucka i tucka negdje u dnu sobe kao da broji propale snove i ti i ja ranjenici sa raspucanim usnama i hropcima u grudima |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Alka Vuica 19.05.10 0:17 | |
| Prava ljubav
Poklanjas mi se u svjetlucavom papiru i ne dajes mi da razmislim u miru mozda bi i pristala na dozivotnu vjernost kad bih znala sto mi nudis za tu protuvrijednost
Nisam ja od jucer i sa mnom ne zna svako izgledam ko laki plijen al' nije to bas tako
Ko se jednom sprzi puse i na hladno vise te ne nosim u dusi to bi stvarno bilo jadno
Ref. Prava se ljubav samo jednom proba al' samo rijetke traju do groba prava se ljubav samo jednom desi i nije vazno s kim si i gdje si
Ne skidaj mi zvijezdu koja zeli sjati jer daleko od neba svog svaka zvijezda pati ne trebam jos jednu pogresku u nizu i ne bi bilo mudro imati te blizu |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Alka Vuica 19.05.10 0:18 | |
| Zauzeto
Ti si me zvao u pet a onda nisi nedjelju dana bez tebe prazan je svijet milion ljudi, a ja sam sama za inat bila sam s njim al' jos te volim i jos sam dama ti si mi otrov i spas al' nek ostane izmedju nas
Jos uvijek pamtim tvoj stih ubi me njezno i jos vjezbam to ko smrt bezbolno da kazem ti rijec gotovo
Ref. 2x Zauzeta jako sam, znaj, ovih dana zauzeto srce je, jos spavam sama zauzeto mi, zauzeto, sve je tvoje jos u meni sveto
Ja sam te zvala u sest a onda zalila cijelog dana ko da sam gubila svijest kada su pricali o nama za inat bila sam s njim al' jos te volim i jos sam dama ti si mi otrov i spas al' nek ostane izmedju nas
Jos uvijek pamtim tvoj stih ubi me njezno i jos vjezbam to ko smrt bezbolno da kazem ti rijec gotovo |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Alka Vuica 19.05.10 0:19 | |
| Sta te briga
Kad te vidim spustim pogled sve do koljena jer se stidim da sam tebe ikad voljela pricaju mi da jos uvjek krivis me za sve i da jos pitas za mene
Ref. 2x Sta te briga kako je meni bez tebe sta te se tice skim izlazim sta te briga skim ja izlazim sta te briga kako je meni bez tebe ti nemas pravo to pitati
Imao si zivot moj u svojim rukama ranio me, ostavio me u mukama sad je kasno da se kajes, da mi prilazis vise mi nista ne znacis |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Alka Vuica 19.05.10 0:20 | |
| Nek ti jutro mirise na mene
Godina je prosla a na mome srcu lezi ista zelja ne mislim na tebe ne zelim te cak ni kao prijatelja
Mojom ulicom ne prolazis al' mi u snove dolazis meni duso dugujes jos to da budemo nocas zajedno
Ja ne krivim nikog jednostavno nije nam se dalo al' tako zelim da me nocas zagrlis jos malo
Da se nase usne sastave a pjetlovi da nas rastave meni duso dugujes jos to da budemo nocas zajedno
Ref. Ljubit cu te sve dok sjaje zvijezde a zelja mi postaje sve veca nek ti jutro mirise na mene i nek te na mene uvijek sjeca
Kunem ti se svime od sada cu piti samo crno vino kap sa tvoje usne i jos litru nebi me podsjetilo
Kako ljube usne najdraze kad se tako strasno pozele meni duso dugujes jos to da budemo nocas zajedno
Ref.
Ti nebrini nista ta ce tajna uvijek biti samo nasa popili smo ljubav ostala je samo skoro prazna casa
Nocas hocu da je razbijem i na tebe skroz da otkinem meni duso dugujes jos to da budemo nocas zajedno |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Alka Vuica 19.05.10 0:20 | |
| Da si sada tu (duet Dzej Ramadanovski)
Pao mi sa srca nocas teski kamen vidjela sam tebe to je Boziji znamen iako je druga masirala ti ledja to me ne vrijedja
Ja nosila sam tvoje prstenje na prstu a osjecala sam ljude kao drugu vrstu i znala sam da mogu oboriti te s nogu jednim pogledom
Oprostila mi ne bi ni da sam carski sin al' ipak duso ja sam samo ciganin pogledom tebe trazim i Boga molim to da se nocas, da se nocas obracunamo
Ref. 2x Da si sada tu, da je isto sve rekla bih ti idi, mada volim te
Ranio si dusu, uzeo si tijelo ozdravila sad sam, bice mi je cijelo i ne bih vise s tobom nizasto na svijetu, zelim osvetu
Kad cigani tugu lome ja dajem zivot svoj za srecu nisam rodjen jos sam samo tvoj pogledom tebe trazim i Boga molim to da se nocas, da se nocas obracunamo |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Alka Vuica 19.05.10 0:21 | |
| Dugo se nisam
Kud su me drmavi dodali do tebe u tvome pogledu da pronadjem sebe
Da ti srce slusam njeznost tvojih grudi i da se moje tijelo kraj tvojega budi gdje si mi sreco bio do sada
Ref. Dugo se nisam ljubila zena u meni s tobom probudila znala sam negdje iza mene postoji neko kao ti
Dugo se nisam mazila ali bi bosa i po trnju gazila sad kada znam da iza mene postoji neko kao ti
Moja su cekanja urodila plodom i na kraj svijeta bi posla ja za tobom jer samo pravu ljubav krasi kvaliteta sve sto mi radis godi, nista mi nesmeta gdje si mi sreco bio do sada |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Alka Vuica 19.05.10 0:27 | |
| Daj mi samo jedan dan
I da prodjes ispod duge pomoglo ti ne bi jer musko nije musko ako nema to u sebi
Tebi treba jednom samo da me vidis nasamo pa da priznas da si papak sto me voli potajno
Ref. Daj mi samo jedan dan da ti radim sve sto znam daj mi samo jednu noc da ti opet vratim musku moc daj mi samo jedan dan da ti radim sve sto znam daj mi samo jednu noc onda zovi, zovi upomoc
Nije tocno da sam slaba da te pijem ocima ti si taj sto tajnu skriva sto me zove nocima
Tebi treba jednom samo da me vidis nasamo pa da priznas da si papak sto me voli potajno |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Alka Vuica 19.05.10 0:27 | |
| A jos ga volim
Ko da nista nije bilo ima obraza dodje, ali sunce milo nema prolaza
Volim ga i sad do neba al je previse vrijeme zaborava trebam da ga izbrisem
Ucila sam s godinama poraz podnjeti kad mu jednom dodjem sama sve cu odnjeti
Na sve nase uspomene nema pravo on vina daj, nek pjesma krene cigane za stol
Ref. A jos ga volim sve vise bjezim ja od tog a jos ga volim sve vise kaznio me Bog
A jos ga volim sve jace i dizem ruke sad da mi je mir idemo dalje unazad
Svako zlo za neko dobro pa se ne brinem bolje je da svaku vezu sa njim prekinem
On je prvi 'mjesto krvi tijelom prolazi al u sitno svu me mrvi nek ne dolazi |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Alka Vuica 19.05.10 0:28 | |
| Bolje bi ti bilo
Da sam tvoja zena ti ne bi brljao meni zlato ne bi vise nigdje svrljao ma koja cura fina tebi trebam ja ma koja Severina ja sam ljuta paprika
Ref. 2x Bolje bi ti bilo da se otrijeznis bolje bi ti bilo da me odmah zaprosis bolje bi ti bilo da te ljubim ja bolje bi ti bilo al' ti nemas ukusa
Da me malo probas ti bi bio samo moj hajde dodji zlato moje da ti uzmem kroj ma koja mica maca tebi treba vucica ma koja barbika ja sam crna Afrika
Ref. 2x
Bolje bi ti bilo, bolje bi ti bilo bolje bi ti bilo al' ti nemas ukusa |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Alka Vuica | |
| |
| | | | Alka Vuica | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 251 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 251 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|