|
| Da li biste ostali sa teško bolesnim partnerom? | |
|
+7Rokerka Ary Mixi mihaela Antonio Blizanka Kikica 11 posters | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Da li biste ostali sa teško bolesnim partnerom? 15.05.10 20:39 | |
| First topic message reminder :
Naletjela sam na temu koja je pokrenuta jer je autor bio ganut smrču novinarke Ive Bagić i priče s tim njenim dečkom i kaže da ju je dečko ostavio kad je saznao za njenu dijagnozu. Na prvu reakcija većine ljudi je - đu.re. Kukavica. I takvi ljudi to vjerojatno i jesu, barem ovo drugo. No zamislite se u poziciji partnera osobe koja je teško, neizlječivo bolesna. Nameće se logičan izbor - otići ili ostati. Ako odeš, kukavica si i egoista. Ako ostaneš, velika je vjerojatnost da ćeš proći kalvariju, patnju, agoniju - sve ono što se obično događa ljudima kojima netko blizak umire. Mnogi su ljudi ostali oštećenog zdravlja (osobito psihičkog) nakon što su prošli patnju sa bliskom osobom smrtonosno bolesnom.
Imam u bližoj rodbini slučaj..gdje je on čak tajio da je teško bolestan..sve dok se nisu vjenčali i dok bolest nije počela jako napredovati. Ona je i dan danas uz njega..on nepokretan u krevetu...iz nje nitko nikada neće izvući jednu riječ loše protiv njega.
Kako postupiti u takvoj situaciji? Gledati isključivo svoj interes (jer onom drugome ionako nema spasa) ili ostati do kraja uz oboljelog partnera? | |
| | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Ary VIP član
Broj postova : 16291 Godine : 43 Lokacija : Sisak Datum registracije : 16.04.2009
| Naslov: Re: Da li biste ostali sa teško bolesnim partnerom? 21.05.10 22:40 | |
| Naravno a bi ostala uz partnera....tu nemam uopće šta razmišljat isto kao što je on sa mnom prošao sve operacije i znam da mu nije nimalo lako i da mu je u nekim trenutcima možda gore nego meni.... zahvalna sam mu na svemu...velika mi je podrška... | |
| | | Rokerka Ljubitelj foruma
Broj postova : 4199 Godine : 28 Lokacija : Nedođija ^^ Datum registracije : 31.12.2009
| Naslov: Re: Da li biste ostali sa teško bolesnim partnerom? 26.05.10 22:58 | |
| Pa ne znam. Potrudila bi se da prihvatim tu njegovu bolest i da ostanem uz njega. Ali, ne garantujem da bi uspela... | |
| | | Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Re: Da li biste ostali sa teško bolesnim partnerom? 27.05.10 11:24 | |
| Jasno da bi ostao uz teško bolesnu partnericu, samo nemoralna govna ostavljaju bolesne partnere. _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Da li biste ostali sa teško bolesnim partnerom? 27.05.10 11:26 | |
| bez razmišljanja. naravno da bi ostala. |
| | | scorpio57 Totalno relaxiran
Broj postova : 2012 Godine : 67 Lokacija : sb Datum registracije : 18.05.2010
| Naslov: Re: Da li biste ostali sa teško bolesnim partnerom? 27.05.10 11:45 | |
| | |
| | | Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Re: Da li biste ostali sa teško bolesnim partnerom? 30.05.10 21:25 | |
| - mihaela je napisao/la:
- Mazo zavisi od koje bolesti bre...zamisli da je dusevno bolesna ili ne daj boze neka zaraza...
miha .. neznas jos sta je bolest ..hvala bogu ...a i ne znas jos sta znaci ljubav i u dobru i u zlu ..zelim ti samo da upoznas ljubav u dobru ..a nikad da ne upoznas ljubav u zlu : : bilo kakva bolest ostajem ...do zadnjeg trena _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | mihaela Ljubitelj foruma
Broj postova : 3434 Godine : 38 Lokacija : Uvek dovoljno blizu da vidim sve Datum registracije : 25.11.2009
| Naslov: Re: Da li biste ostali sa teško bolesnim partnerom? 30.05.10 21:29 | |
| Blizanka, razumem ja sta hoces da kazes ali ne mogu da shvatim kako bi mogla ostati pored zarazene osobe ? ja stvarno ne bi...mozda greshim , ali stvarno miliji mi je moj zivot od bilo koga..
Mozda i gresim...vreme ce pokazati.. | |
| | | Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Re: Da li biste ostali sa teško bolesnim partnerom? 30.05.10 21:52 | |
| Miha ...mlada si ..i ja bih mozda tako razmisljala u tvojim godinama.. ne mozda nego sigurno ... : : Ali mislim da covjek kad se to desi u tim trenutcima ako zbilja voli ne razmislja ..nego zeli da je svaku sek uz partnera...to ces skontati kad dozivis onu pravu ljubav i onda ces vidjeti kako bi bila u stanju sve uciniti ...bez obzira zaraza ili ne _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
Broj postova : 3434 Godine : 38 Lokacija : Uvek dovoljno blizu da vidim sve Datum registracije : 25.11.2009
| Naslov: Re: Da li biste ostali sa teško bolesnim partnerom? 30.05.10 21:55 | |
| Odgovoricu na ovu temu kad se budem zaljubila | |
| | | Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Re: Da li biste ostali sa teško bolesnim partnerom? 02.06.10 21:03 | |
| - mihaela je napisao/la:
- Blizanka, razumem ja sta hoces da kazes ali ne mogu da shvatim kako bi mogla ostati pored zarazene osobe ? ja stvarno ne bi...mozda greshim , ali stvarno miliji mi je moj zivot od bilo koga..
Mozda i gresim...vreme ce pokazati.. Znači onaj tko oboli od neke teške zarazne bolesti treba biti odbačen automatski? Volite se, sve super, kad saznaš da je obolio od zarazne bolesti, praviš crtu i odlaziš? _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Da li biste ostali sa teško bolesnim partnerom? 02.06.10 21:13 | |
| Brrr... nije ugodno misliti na činjenicu da bi me partner mogao odbaciti da se razbolim... ježim se od takve pomisli...
Mene su uvijek učili da nikad ne napravim ono što nebih željela da netko drugi napravi meni... Zato uvijek ovakve situacije gledam s dvije strane- dali bih mogla napustiti bolesnog partnera i kako bih se osjećala da on napusti mene bolesnu...
No bez obzira na to moje razmišljanje, nebih mogla ostaviti bolesnog partnera čak i kad bih znala da bi on mogao ostaviti mene... Zašto? Zato što ga volim... |
| | | Niky VIP član
Broj postova : 13469 Godine : 40 Datum registracije : 07.07.2009
| Naslov: Re: Da li biste ostali sa teško bolesnim partnerom? 02.06.10 21:13 | |
| Neovisno o kojoj se vrsti bolesti radi, ako nekoga volimo , ostajemo uz tu osobu do kraja. Zar ljubav prestane kad netko od partnera oboli ? | |
| | | | Gost Gost
| Naslov: Re: Da li biste ostali sa teško bolesnim partnerom? 02.06.10 21:38 | |
| mihaela, kakve sad veze ima ogorčenje sa time da li bi ostala sa bolesnim partnerom??... |
| Naslov: Re: Da li biste ostali sa teško bolesnim partnerom? 02.06.10 21:41 | |
| Pa ima, sad iz ove perspektive gledano - ne bi ostala .
Znam sta mi se desilo sa jedinim deckom kojeg sam volela...tako da... | |
| | | teaa Totalno relaxiran
Broj postova : 2415 Godine : 54 Lokacija : Split Datum registracije : 05.02.2010
| Naslov: Re: Da li biste ostali sa teško bolesnim partnerom? 02.06.10 22:43 | |
| U slučaju Ive Bagić...ne bih osuđivala.Momak nije imao dovoljno osjećaja ni povezanosti.Dosta njih pobjegne. Sjetim se filma "Jesen u New Yorku" i te velike ljubavi i u zdravlju i u teškoj bolesti.Čovjek se baš pokazuje u tim nekim teškim situacijama...da li stvarno voli...ili ne?
Nikad u bolesti ne bih napustila svog partnera. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Da li biste ostali sa teško bolesnim partnerom? | |
| |
| | | | Da li biste ostali sa teško bolesnim partnerom? | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 377 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 377 gostiju. :: 1 Bot
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|