|
| Narcisoidnost | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Narcisoidnost 06.05.10 9:30 | |
| Ukratko, ovo bi bio narcisoidni poremećaj osobnosti: Prekomjerna potreba za divljenjem, nedostatak empatije koji započinje u razdoblju rane odraslosti i pojavljuje u različitim kontekstima, a određuje je, između ostalih, i ove karakteristike:
1. Snažno osjećanje vlastite značajnosti (pretjerivanje o vlastitim dostignućima i talentima, očekivanje da će drugi zamijetiti njegovu/njenu superiornost bez mjerljivih dostignuća),
2. Sanjarenje o bezgraničnoj uspješnosti, moći, odličnosti, ljepoti ili idealnoj ljubavi,
3. Uvjerenje u vlastitu jedinstvenost i posebnost,
4. Zahtjev za pretjeranim divljenjem.
S druge strane, mnogi se pitaju zašto uopće govorimo o smetnji osobnosti, jer čovjek sebe mora voljeti - to je bitni dio osobnosti. Čovjek koji ne voli sebe, ne može davati niti primati ljubav.
Što je i da li je uopće nešto pogrešno s narcisoidnošću? Jeste li narcisoidni i je li po vašem mišljenju narcisoidnost pogrešna ili ne? |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Narcisoidnost 06.05.10 9:34 | |
| Ako ne volis sebe nece te voleti ni drugi Ali treba imati meru u svakom slucaju. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Narcisoidnost 06.05.10 9:36 | |
| baš u svakom slučaju treba imati mjeru, Bleky? jesi sigurna? |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Narcisoidnost 06.05.10 9:37 | |
| pa sad |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Narcisoidnost 06.05.10 9:38 | |
| eto vidiš |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Narcisoidnost 06.05.10 9:40 | |
| Ono pod 2 nije strasno i mislim da ne spada u Narcisoidnost Znas li pricu o narcisu |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Narcisoidnost 06.05.10 9:41 | |
| znam. |
| | | Gost Gost
| | | | Rokerka Ljubitelj foruma
Broj postova : 4199 Godine : 28 Lokacija : Nedođija ^^ Datum registracije : 31.12.2009
| Naslov: Re: Narcisoidnost 06.05.10 9:52 | |
| Nisam narcis...samo volim sebe... | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Narcisoidnost 06.05.10 9:55 | |
| jel to ono " Ja volim samo sebeeeee jedino sebe " |
| | | Rokerka Ljubitelj foruma
Broj postova : 4199 Godine : 28 Lokacija : Nedođija ^^ Datum registracije : 31.12.2009
| | | | Gost Gost
| | | | Gost Gost
| Naslov: Re: Narcisoidnost 06.05.10 10:03 | |
| dobro desava se da stanem ispred ogledala i divim se sama sebi |
| | | Rokerka Ljubitelj foruma
| Naslov: Re: Narcisoidnost 06.05.10 11:00 | |
| | |
| | | ajmeivana Ljubitelj foruma
Broj postova : 3690 Godine : 43 Datum registracije : 09.03.2009
| Naslov: Re: Narcisoidnost 06.05.10 11:22 | |
| 3. Uvjerenje u vlastitu jedinstvenost i posebnost.....po meni smo svi mi jedinstveni i posebni i nie mi jasno zašto se ovo odnosi na narcisoidnost | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Narcisoidnost 06.05.10 11:24 | |
| ni meni, ali tako su napisali neki, recimo, stručnjaci, po tom pitanju
evo što još kažu o tome:
1. Preokupacija fantazijama bezgraničnog uspjeha, moći, briljantnosti, ljepote ili idealne ljubavi. - Oni žive u svojim malim zatvorenim svjetovima (a istovremeno ih vrijeđa kad se realnost usudi da upada u njih).
2. Narcis uvijek smatra da ima pravo na nešto - Oni očekuju od drugih da se ovi automatski slažu s njihovim željama. Kad Narcis poželi nešto da uradi, svi oni oko njega moraju odmah prestati sa svim što su do tada radili kako bi mogli raditi ono što Narcis želi. Ukoliko se njegova očekivanja ne ispune, kod Narcisa će odmah uslijediti izljev bijesa ili frustracija.
3. Pokazuju arogantno, nadmeno, snishodljivo ponašanje i stavove kao i prezir prema drugima - Često se ponašaju prema drugim ljudima kao prema smeću. Nikada ne vole nešto što im ne može uzvratiti ljubav. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Narcisoidnost 30.05.10 20:47 | |
| |
| | | teaa Totalno relaxiran
Broj postova : 2415 Godine : 54 Lokacija : Split Datum registracije : 05.02.2010
| Naslov: Re: Narcisoidnost 02.06.10 23:17 | |
| Svaka krajnost nije dobra.Narcisoidnost meni nekako djeluje negativistički. Voljeti sebe...to da...obavezno...umjereno sve...uglavnom.Nije loše ni sebe obožavati...dobro i to nekim količinama | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Narcisoidnost | |
| |
| | | | Narcisoidnost | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 428 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 428 gostiju. :: 1 Bot
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|