|
| Branitelj odbio ići raditi u Srbiju pa dobio otkaz | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Branitelj odbio ići raditi u Srbiju pa dobio otkaz 04.05.10 9:02 | |
| Stjepan Margetić, dragovoljac Domovinskog rata, nakon 26 godina radnog staža u bjelovarskoj Iverici dobio je izvanredni otkaz jer je odbio raditi u srpskom poduzeću unutar međunarodnog koncerna Kronospan, vlasnika Iverice.
"U utorak, dok sam radio u drugoj smjeni, doznao sam kako bih već od četvrtka trebao raditi u Srbiji. U mojem Ugovoru o radu piše da mi je radno mjesto u Bjelovaru, a ne Srbiji, a najviše me zasmetalo što nitko nije ni porazgovarao sa mnom o premještaju niti mi ponudio novi Ugovor o radu", kazao je Stjepan Margetić za Bjelovarski list.
Kaže, čak i da je dobio novi i povoljniji Ugovor o radu, odluku o odlasku u Srbiju bilo bi mu vrlo teško donijeti. Gledao je kako mu u ratu ginu suborci i, kaže, ne želi raditi u Srbiji s ljudima protiv kojih se borio.
Margetić će se putem pravne zastupnice SSSH-a Božice Jurec boriti protiv otkaza koji smatra nezakonitim.
"Čekamo očitovanje poslodavca o okolnostima izvanrednog otkaza koje treba stići u roku od 15 dana, a ako se poslodavac ne očituje, sudskim putem tražit ćemo poništenje te odluke", kazala je Jurec, dodavši kako rad u inozemstvu, i to u drugoj pravnoj osobi, zahtijeva poseban Ugovor o radu, koji poslodavac nije ponudio.
Direktor Iverice Petr Nikl smatra, pak, kako ovaj slučaj predstavlja nastavak sustavnog opstruiranja poslovanja Iverice od strane sindikalaca. Kaže da Margetić nije dobio premještaj u drugu državu ni u drugo poduzeće, nego je, "kao iskusan i stručan radnik", trebao otići na službeno putovanje u Srbiju. Tamo je djelatnicima sestrinske tvrtke u sastavu grupacije Kronospan trebao prenijeti svoje višegodišnje znanje i iskustvo.
"Dakle, nije bilo potrebe za novim Ugovorom o radu. Prije njega, samo iz njegovog odjela u Srbiju je otišlo osmoro radnika, a ukupno je iz Iverice na službena putovanja otišlo 50-ak radnika, a među njima je bilo i hrvatskih branitelja. Grupacija Kronospan ima poduzeća diljem Europe i ne može si dopustiti da se opterećuje nacionalnim predrasudama", objašnjava Nikl, napominjući kako je indikativno što je svih 50-ak djelatnika prihvatilo putovanje u Srbiju, dok su ga odbili jedino članovi sindikata Margetić i Hlupić. Danas.hr | |
| | | | Branitelj odbio ići raditi u Srbiju pa dobio otkaz | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 371 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 371 gostiju. :: 1 Bot
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|