|
| Opsesija | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Rokerka Ljubitelj foruma
Broj postova : 4199 Godine : 28 Lokacija : Nedođija ^^ Datum registracije : 31.12.2009
| Naslov: Opsesija 02.05.10 11:32 | |
| Opsesija i opsesivne misli jesu verovatno jedan od najgorih simptoma koje anksiozna osoba može iskusiti i više od bilo kog drugog simptoma "uveravaju" osobu da je na putu za ludilo, dakle osoba je uverena u tako nešto i misli da joj "nema spasa".
Opsesije i opsesivne misli mogu se pretvoriti u tzv. opsesivno-kompulsivni poremećaj (OCD). Dakle osoba ima neku opsesiju i ima kompulsiju (akciju koju mora da izvede da bi opsesija bila "zadovoljena" i da bi osoba bila "mirna"). Tako npr. neka osoba može imati opsesiju da po izlasku iz kuće po nekoliko puta proverava da li je zaključala vrata, iako ZNA da jeste... ili npr osoba često proverava da li je isključila ringlu na šporetu, iako ZNA da jeste.
Međutim, postoje i čisto opsesivne misli, dakle bez bilo kakve akcije koja je potrebna da se izvede. Ove opsesivne misli mogu biti veoma iscrpljujuće za osobu, psihički, a i fizički. Tako npr. često se kod ljudi javljaju opsesivni misli tipa "šta ako povredim samog sebe ili druge?... šta ako uradim nešto što nije dobro?...... šta ako izgubim kontrolu nad samim sobom?". Osoba koliko god pokušavala ne može da se otarasi ovakvih misli.
Vise o ovome ------------------------ Da li mozda patite od neke opsesije i na koji nacin se borite sa tim? Da li vam uspeva...? | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Opsesija 02.05.10 16:49 | |
| Ja sam od onih koje uvjek provjeravaju jeli ringla isključena,dali su vrata zaključana |
| | | teaa Totalno relaxiran
Broj postova : 2415 Godine : 54 Lokacija : Split Datum registracije : 05.02.2010
| Naslov: Re: Opsesija 02.05.10 21:08 | |
| A meni se desilo par puta da je pegla uključena.Imala sam neki osjećaj...krenem na posao...pa sam se vratila i bila je uključena. | |
| | | Rokerka Ljubitelj foruma
Broj postova : 4199 Godine : 28 Lokacija : Nedođija ^^ Datum registracije : 31.12.2009
| Naslov: Re: Opsesija 03.05.10 19:03 | |
| ja na primer nekoliko puta proveravam dal sam zakljucala vrata...ali kad sam ja u kuci... | |
| | | Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Re: Opsesija 27.05.10 11:22 | |
| Sad sam se sjetio izjave Denisa Rodmana, kad je pričao kako je znao otiči nekuda 70-80 kilometara od kuće i vratiti se jer nije bio siguran jel zaključao vrata od kuće... Tu se stvarno radi o velikoj nesigurnosti u sebe ili čak o ozbiljnijem poremećaju kao što se spominje u uvodu. _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Opsesija 27.05.10 11:25 | |
| meni je najgore kad je netko opsjednut sa mnom, toga se najviše bojim |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Opsesija | |
| |
| | | | Opsesija | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 273 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 273 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|