|
| Zid | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Rokerka Ljubitelj foruma
Broj postova : 4199 Godine : 28 Lokacija : Nedođija ^^ Datum registracije : 31.12.2009
| Naslov: Zid 15.04.10 16:37 | |
| U zivotu ima puno stvari koje prizeljkujemo i nadamo im se...ali ih se sa druge strane plasimo...Toliko ih zelimo da se plasimo sta ce biti kada ih dobijemo? Da li ce, kada upoznamo prave vrednosti toga, to postati manje vredno...? To su trenutci kada oko sebe postavljamo zid...zid, dovoljno visok da nas stiti i cini da se osecamo spokojno...ali ipak dovoljno nizak da preko njega ponovo pogledamo u nadi da ce ono sto prizeljkujemo doci...i uspeti da srusi taj nas zid...i se bar kroz neku malu pukotinu provuce kroz njega...
Imate li vi vas zid? Od cega vas stiti? Da li ste ikada bili hrabri i napravili izuzetak tako sto se pustili nekoga da ga srusi...? | |
| | | Niky VIP član
Broj postova : 13469 Godine : 40 Datum registracije : 07.07.2009
| Naslov: Re: Zid 15.04.10 19:23 | |
| Sazidaj zidine oko svoga grada i ostavi samo jedna mala vrata , kroz koja prolaze samo oni koji zaslužuju. | |
| | | Wind Totalno relaxiran
Broj postova : 1722 Godine : 42 Datum registracije : 09.12.2009
| Naslov: Re: Zid 15.04.10 20:28 | |
| Cemu zidati zidove da te odvajaju od onoga sto zelis....cemu cekati da nesto sto zelis dodje tebi kad ti mozes ici naprijed....vrijeme je krhko....pametnije ga je potrositi u trazenju i rjesavanju razloga zasto zelimo da se ogradimo zidom od onoga sto zelimo,nego ga trositi u gradnji zidova koji nista ne stvaraju do hladnocu u dusi Graditi zidove a zeljeti da vas ogrije Sunce preko zida, ili kroz pukotine....je tracenje i duse i tijela.....jer takvi zidovi vas ne stite i nista ne stvaraju, do hladnu sjenku koja vas prekriva.... | |
| | | californiamen Totalno relaxiran
Broj postova : 2464 Godine : 124 Datum registracije : 17.11.2009
| Naslov: Re: Zid 15.04.10 23:05 | |
| - Mimi je napisao/la:
Imate li vi vas zid? Od cega vas stiti? Da li ste ikada bili hrabri i napravili izuzetak tako sto se pustili nekoga da ga srusi...? Što je to zapravo - "zid"? Kako bismo ga definirali, kako opisali, što on - predstavlja u našem psihičkom životu? Prema psihoanalitičarima naš libido pun je želje za užitcima i ostvarenjima potreba. No, pošto ih ne može ostvariti ustrojava se ego ( "ja") koji kanalizira te potrebe , odnosno i - super-ego ( nad "ja") koji vodi brigu da se te potrebe zadovoljavaju na društveno prihvatljive načine. "Zid" o kojem govoriš su strahovi koje osjećamo zbog ugroženosti našeg libida i koje mobiliziramo kako bismo spriječili "ozbiljne ozljede". Da li smo pustili nekom da sruši naše "zidove"? Činimo to svi ali - samo ako procijenimo da neće biti ugrožen naš "ja", odnosno, da će "dobitak" biti veći od možebitnog gubitka, da ćemo riskirajući ipak dobiti zadovoljenje.. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Zid 27.04.10 21:03 | |
| Imam zid,štiti me od svega,najviše osjećaja,osjećam se sigurnom iako nekad kad "bacim" pogled preko njega nesigurna postajem...da pustila sam da sruši,al isto tako dignem ga s vremena na vrijeme... |
| | | Rokerka Ljubitelj foruma
Broj postova : 4199 Godine : 28 Lokacija : Nedođija ^^ Datum registracije : 31.12.2009
| | | | Gost Gost
| | | | Gost Gost
| Naslov: Re: Zid 29.04.10 21:38 | |
| Izgradila sam nakon rastave tri Kineska zida, nakon dugo vremena jedna je osoba uspjela djelic srusiti, opet nedovoljno da budem onakva kakva jesam......ako ovako nastavim nece ga nitko moci srusiti jer ce se pretvoriti u armirani beton |
| | | Gost Gost
| | | | Gost Gost
| | | | Gost Gost
| Naslov: Re: Zid 29.04.10 21:43 | |
| polako nigde ja ne zurim dok napunim 200 godina |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Zid 29.04.10 21:48 | |
| |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Zid 29.04.10 21:48 | |
| sta sad ovom fali |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Zid 29.04.10 21:53 | |
| Tako sam ja imala nadimak na jenom sajtu.....michirita ili michiguza...meni je super avatar...tako bi lako nekome zid srusila |
| | | Gost Gost
| | | | Gost Gost
| Naslov: Re: Zid 29.04.10 21:55 | |
| ma nekome drugome, ne sebi |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Zid 29.04.10 21:56 | |
| uzmi tenk |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Zid 29.04.10 21:58 | |
| Kupit cu si top kad tad |
| | | Gost Gost
| | | | teaa Totalno relaxiran
Broj postova : 2415 Godine : 54 Lokacija : Split Datum registracije : 05.02.2010
| Naslov: Re: Zid 18.06.10 23:06 | |
| Zanimljiva je to tema.Postavi se neki zid da ne bi bili povrijeđeni ,neka distanca da ne bi bilo bolno ako se nešto i dogodi.I nije loše ni držati distancu...jer ljudi znaju itekako svojom prevrtljivošću razočarati.Prijeteljstvo danas...sve je neki interes i vrti se oko materijalnog.Baš treba ocijeniti. Ljudi su prilično rezervirani danas...i ja sama sam kod nekih odnosa rezervirana.Desilo mi se i da sam se otvorila i razočarala i naučila iz tih nekih odnosa.Ali...neka umjerenost je dobra koja ide dalje. Svašta mi se izdogađalo.Šta ću...idem dalje kako znam i umijem. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Zid 20.06.10 0:58 | |
| Zidove gradimo i rušimo ,padamo i dižemo se .Ako je neko povrijedit tad se ograđuje zidom ali kad tad opet počima vjerovat i ruši zid .Najbitnije je znati biti umjeren u svemu i nikad ne dati cijelu sebe,uvjek imati jedan dio samo za sebe tad bi i zidovi bili manji jer bi bili manje povrijediti |
| | | Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Re: Zid 20.06.10 10:28 | |
| Ja ga imam za sve poznanike tj one koji mi nisu prijatelji. Ne treba mi da me netko povrijedi jer sam bila lakovjerna. Zato fino distanca od starta..pa ako uvidim da sve ide kako treba i gradi se povjerene ..malo po malo i zid nestaje. Ne znači da sam hladnokrvna ako sam se distancirala..samo ne dopuštam da me svačija stvar dirne. Ludi su svakakvi..privlače pažnju na sebe na sve moguće načine i što mi treba da me emotivno iscijeđuju ljudi koji sami sebi ne žele pomoći. Samo mi posisaju dobru volju koju mogu pružiti onima koje zbilja istinski volim.. cijenim i poštujem. Zato Wall je zakon | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Zid 25.07.10 18:42 | |
| Postoje stvari koje prizeljkujemo i kojih se u isto vreme plasimo... Toliko jako ih zelimo da strepimo da ce nas povrediti kad ih dobijemo... I onda oko sebe postavimo zid. On nas stiti, cini da se osecamo sigurno, i mi smo donekle spokojni, ali jos uvek, s vremena na vreme, bacimo pogled preko njega... Cekamo i nadamo se da ce to zbog cega smo podigli zid uspeti da ga srusi ili bar se provuce kroz njega... |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Zid | |
| |
| | | | Zid | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 256 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 256 gostiju. :: 1 Bot
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|