|
| Umetnost i kič | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Umetnost i kič 12.04.10 11:13 | |
| Po čemu razlikujete umetnost od kiča?? |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Umetnost i kič 25.04.10 11:57 | |
| E sad , kad pogledamo ove slike i uporedimo ih, kakav utisak stičete i koja vam se više dopada...iskreno?? Zanemarite cene slika, samo posmatrajte i pratite svoj ugođaj. Ova prva van Gogova spada u umetnost a ova druga u kič...tako bar kažu.. : : Vinsent van Gog30. mart 1987. godine slika iz serije Suncokreti prodana je u Londonu japanskoj firmi Yasuda Comp. za 24,75 miliona funti.------------------------------------------------------------------------------------------------- Nepoznat autor, nepoznata cena... |
| | | Firefly Totalno relaxiran
Broj postova : 1149 Godine : 35 Lokacija : Među oblacima Datum registracije : 06.07.2010
| Naslov: Re: Umetnost i kič 07.07.10 17:37 | |
| Razlika je u inovaciji korištenja tehnike i prizora koji se crta.
Van Gogh je bio inovator - koristio je žarke boje, neuredne masne poteze, crtao s obrnutom perspektivom i s perspektivom dvostrukog glediše -> kad odjednom gleda gornju plohu i sastrane On je u neku ruku postao klasika ekspresionizma.
Problem kod kiča je da ćeš svagdje vidjeti sličnu stvar na sličan način napravljenu. Največi kič ikada je zalazak sunca. ( pomogućnosti s delfinom) Zašto? Zalazak sunca će uvijek biti jednak, nikad nitko ne može učiniti nešto neviđeno ili na drugi način, već se iznova štanca jedno te isto.
zašto je ova druga kič? zato što ima valjda 2000 slika napravljenih na tu temu. ne može se prepoznati ni osobni stil, ni neka karakterna osobina. Da stavim još jednu sličnu ne bi prepoznali dva različita umjetnika.
Problem danas što klasika postaje kič zbog industrije. Mona Lisa više nije djelo... ona je na čašama, kišobranima, majcama... to je postao industriski kič... Prava umjetnost bi trebala biti unikatna za svoje doba. Trebala bi se osjetiti umjetnikov doprinos temi koju slika. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Umetnost i kič 12.07.10 1:54 | |
| Svaka čast Gea...veoma iscrpno obrazlaganje...Lepo si to objasnila.. Vidi se da se razumeš u umetnost... |
| | | Firefly Totalno relaxiran
Broj postova : 1149 Godine : 35 Lokacija : Među oblacima Datum registracije : 06.07.2010
| Naslov: Re: Umetnost i kič 13.07.10 20:38 | |
| Pa studiram je, moram je znati a i ovo je dosta često pitanje i tema filozofije | |
| | | Bokssha Početnik
Broj postova : 36 Godine : 36 Lokacija : Beograd Datum registracije : 20.08.2010
| Naslov: Re: Umetnost i kič 22.08.10 4:25 | |
|
Uospte ne razlikujem... Zato sto smatram da ne postoji "kic". Svako ima svoj ukus ...
Svidja mi se Van Gog. Ali mi se svidja i ova druga slika svidja... Mozda zato sto obozavam fantasy , ali nebitno , meni je ona super...
| |
| | | markisa Početnik
Broj postova : 29 Godine : 37 Lokacija : Karavukovo Datum registracije : 31.05.2011
| Naslov: Re: Umetnost i kič 31.05.11 23:48 | |
| Mislim da ima dosta umetnika koji nezasluzuju stecenu slavu , npr. Pikaso je poznatiji od Brojgela a da je ovaj "Cale" za Pikasa ... Ja sam poceo bas predano da se bavim slikanjem pre 2 godine i idem ka tome da razvijem neki svoj stil (jedinstven) ... Zasad se trudim ali jos uvek vidim da moram jos dosta uciti . Van Gog dere Super mu je slika | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Umetnost i kič | |
| |
| | | | Umetnost i kič | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 431 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 431 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943555. in 18087 subjects
|
|