|
| Značenje cvijeća | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
ajmeivana Ljubitelj foruma
Broj postova : 3690 Godine : 43 Datum registracije : 09.03.2009
| Naslov: Značenje cvijeća 29.03.10 9:29 | |
| Treba zanti ukoliko poklanjate cvijeće ili ga dobivate koje je njegovo značenje. Acacia ( Mimoza) Prijateljstvo Agapanthus ( Agapant) Tajna ljubav Anemone Napuštanje Azalea Prva ljubav, Umjerenost Caladium ( Kaladij ) Velika sreća i uvažavanje Camellia, crvena Uzvišenost Camellia, Bijela Ljupkost Karanfil, Crven Moje srce čezne za tobom Karanfil, Roza Nikad te neću zaboraviti Karanfil, ljubicast Hirovitost Karanfil, Prugast Žao mi je, ne mogu biti sa tobom Karanfil,Bijeli Nevinost Karanfil, Žuti Razočaranje Tratinčica Nevinost Paprat Opčinjenost Ne zaboravi me Ne Zaboravi me, Prava ljubav Gardenia Ti si ljupka Ljiljan,Narančast,Tigrast Zdravlje , Ponos Ljiljan,Bijel Božanstveno je biti sa tobom Magnolia Ljubav prema prirodi Mirta Dom , ljubav Narcis Poštovanje , Ti si jedina Orhideja Ljepota , Profinjenost Ruža Ljubav Ruža, Burgundy Nesvjesna ljubav Ruža , tamno crvena Stidljivost Ruža , Roza Savršena sreća Ruža, Bijela Ja sam te vrijedan Ruža , Žuta Ljubomora Ruže , bijela i crvena Zajedništvo Stephanotis Sreća u braku Tulipan Slava Tulipan, Crveni Izjava ljubavi
Cvijetom se može neko opisati… GLADIOLA – Jak karakter NARCIS – Egoist SLEZ – Ženska ambicija BUNIKA – Nesavršen BOZUR – Stidljiv BRŠLJAN – Vjeran MAGNOLIJA – Dostojanstven ZELENKADA – Viteške vrline ZVONCIC – Postojan RAZLIĆAK – Delikatan LOKVANJ – Elegantan DJETELINA – Vedrog srca JAGORCEVINA – Vrlo mlad KAMELIJA – Savršena ljupkost HIBISKUS – Prefinjena ljepot[color:70a9=#018D25 ! important] ŠEBOJ – Vječna ljepota
Simboli: Neke vrste biljaka i cvijeća su postali simboli određenih pojava, stanja i sl., prihvaćeni u različitim epohama i kulturama. PALMA – Pobjeda LOVOR – Slava DRAGOLJUB – Rodoljublje Cvijetom čovjek može da govori o sebi… BADEM – Nada KAKTUS – Toplina PAPRAT – Začaranost. Prva ljubav
Šo najčešće primate i volie poklanati? | |
| | | teaa Totalno relaxiran
Broj postova : 2415 Godine : 54 Lokacija : Split Datum registracije : 05.02.2010
| Naslov: Re: Značenje cvijeća 29.03.10 15:52 | |
| Volim ruže i orhideje.Crvene ruže...najviše. | |
| | | mihaela Ljubitelj foruma
Broj postova : 3434 Godine : 38 Lokacija : Uvek dovoljno blizu da vidim sve Datum registracije : 25.11.2009
| Naslov: Re: Značenje cvijeća 29.03.10 23:08 | |
| | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Značenje cvijeća 30.03.10 7:11 | |
| Volim frezije, ruze, sve proljetno cvijece......orhideje samo one male, one klasicne ne......volim u biti sve i tratincicu i maslacak |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Značenje cvijeća 30.03.10 23:02 | |
| a ja volim najvise Ljubicice, vidim nema na spisku |
| | | ajmeivana Ljubitelj foruma
| Naslov: Re: Značenje cvijeća 02.04.10 13:39 | |
| naći ću što znače...pa postam moje najdraže cvijeće su tulipani obožavam i poljsko cvijeće..nemam blage koje su to vrste | |
| | | Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Re: Značenje cvijeća 29.04.10 11:11 | |
| Poljsko obožavam i ja..divne su mi buketice od poljskog cvijeća imaju neku posebnu draž..tako nježenji cvijetovi a opet tako snažni.. A inaće Gerbere obožavam..a ovjde ništa o njima... | |
| Naslov: Re: Značenje cvijeća 29.04.10 11:19 | |
| Jezik cveca
Akacija - Otmenost Ambrozija - Uzvracanje ljubavi Azaleja - Temperamentnost Badem - Nepoverenje Bagrem - Neznost Balsam - Nestrpljenje Bedrinac - Ljubavni sastanak Begonija - Crne misli Blagovan - Malodusnost Bosiljak - Netrpeljivost Bozicna ruza - Oslobodi me briga Bozur - Istina Bun ( velebije) - Lepe reci Ciklama - Snebivanje Dalija - Zamisljenost Dan i noc - misli Detelina - misli na mene Divlja mirodjija - snazna zelja Dragoljub - Susret Dunja - Iskusenje Djurdjevak - Vraca se ljubav Fuksija - Proba Gladiola - Prenagljenost Gorcica - Nepravdni ste Gospina papucica _ Izazivajuca lepota Gerberi - Melanholija ( eto zasto na groblje, ali ne mora samo tad) Hortezija - Srdacnost Hrizentema: bela - Istina je, crvena - Volim Te, zuta - Ljubav slabi Imela - Savladacu teskoce Iris - Gordost Ivancica - Slavlje Jabuka - Prednost Jagorcevina ( jaglikia) - Milost Jasmin - Odanost Jorgovan - Ponizenje Kadulja - Odanost domu Kaktus - Najezices se Kamelija - Poljubac Kamenika - Vernost Karanfil: crveni - Jad u srcu, prgav - odbijanje, zut - Prezir Kozja krv - Roditeljska ljubav Konjsko kopito - Pravda ce pobediti Kopriva - Zlobni ste Krin - Ljubav Krasuljak - Nevinost Kukuta - Veran sam ti do groba Kukolj - Neznost Kukuruzna svila - Svadja Kukurek - Iznenadjenje Lavanda - Nepoverenje Ladolez: mali - Ponizavanje, veliki - Uvreda Lan - Osecam vasu ljubaznost Lisicina ( volunjak) - Licemernost Lisce uvelo - Ljubavi bol Lokvanj - Cistota u srcu Lotos - Pricljivost Lovorov list - Promenicu se , ali kada umrem Ljiljan - Velicanstvenost Ljubicica- Vernost Ljutic - Volim Prirodu Magnolija - Istrajnost Majcina dusica - Smirenje Maslina - Stalozenost, mir Mimoza - Ljubaznost Mirta - Verna ljubav Maslacak - Ljubomora Mosus - Slabost Muskatla - Sreca Nana - Cenim Vase vrline Narcis - Samoljublje Neven - Neraspolozenost Obrinka - Nestrpljivost Orhideja - Izuzetno postovanje ( nije neplodnost nikako) Orlovi Nokti - Vezan sam ljubavlju Pakujac - Neozbiljnost Petrovac - zahvalnost Petunija - ublazili ste mi bol Perunika - Pozdravljam vas Potocarka - Patriotizam Primula - Milosrdje Prkos - Veselje, radost Ranilist - Iznenadjenje Razgon - Venost Razlicak - Cestitanje Rododendron - Opasnost Ruza... pa dobro ti je univerzalno Ruzmarin - Napustanje Srkrobut - Blagotvornost Slez - Blagost Slezovaca - Ambicija Smreka - Pomoc Suncokret Divljenje, obozavanje Suncac - Privrzenost Safran - Veselje, radost seboj- Vernost Sipak - Bol mi se zaceljuje Sljivin cvet Drzite se obecanja Stipavica- Istrajnost u osecanjima Tamarica - Nevernost Trolist - Osveta Tulipan - Beznadezna ljubav Valerijan - Zelja za udobnoscu Veronika - Vernost Venja - Zelja za bogacenjem Visibaba - Nada Visterija - Veran sam ti Volovsko oko - Strpljivost Vrba - Obecanje ljubavi Vrba zalosna - Zalost Vrbela - Razdraganost Vrbovica - Pretenzije zanovet - Napustanje Zelje - Strpljenje Zimzelen - Odricanje Zlatograv - Zalicu te do groba Zova - ljubomora Zvoncic - postojanost Zumbul - Seta Zabljak - Nezahvalnost Zalfija - Tuga Zilavka - Tvrdoglavost Zutelija - Ponizavanje Zutica - Uvreda. | |
| Naslov: Re: Značenje cvijeća 29.04.10 11:22 | |
| draga evo ti gerberiiiiiiiii...... Odlikuju se velikim, lijepim cvjeta i širok asortiman živih boja, gerber tratinčice su postali omiljeni cvijet izbor za izražavanje vesela osjećaje. The traditional flower meanings for the gerbera daisy, however, are beauty and innocence. Tradicionalna cvijet značenja za gerber Daisy, međutim, ljepote i nevinosti. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Značenje cvijeća 29.04.10 11:22 | |
| Nisam na to nikad obracala paznju obicno poklanjam bukete sa raznovrsnim cvecem ,sponrano kupujem koji mi se najvise svidi . |
| Naslov: Re: Značenje cvijeća 29.04.10 11:25 | |
| ljubičica - Značenje cvijeća Ljubičica je biti skroman i ponizan. | |
| Naslov: Re: Značenje cvijeća 29.04.10 11:26 | |
| - Bleky je napisao/la:
- Nisam na to nikad obracala paznju obicno poklanjam bukete sa raznovrsnim cvecem ,sponrano kupujem koji mi se najvise svidi .
ma sigurno imaš neko koje ti je draže od drugog cvijeća | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Značenje cvijeća 29.04.10 11:27 | |
| volim suncokrete ali ih ne poklanjam |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Značenje cvijeća 29.04.10 11:37 | |
| Volim frezije, ali ne vidim ih tu.....a za tulipane sam čula, da se poklanjaju glupim ženama ...tako pričaju, nemojte me loviti za riječ---tako ja čula |
| | | Kikica VIP član
| | | | Kikica VIP član
| Naslov: Re: Značenje cvijeća 31.01.11 11:03 | |
| Absint / pelin: Separacija i muka u ljubavi Bagrem: platonska ljubav, skrivena ljubav Jedić / jedić: mizantropija i otrovne riječi Adams Igla: prijatelja kojoj je potrebna Adonis: Sjećanje na Life's Pleasure Almond: Djevičanstvo i plodnosti Badem Blossom: Nada i pažnja Aloe: Mudrost i poštenje Piment: suosjećanje Alyssum (slatko): Vrijedan izvan ljepota Amaranth: Vjernost Amarant, Globe: nepromjenjiv Amaryllis: Pastoralno pjesništvo, Pride Ambrosia: Tvoja ljubav je uzvraćena Anemone: Odbijanje i napuštanje, ostavili Apple: Simbol Perpetual Concord Marelica Blossom: sramežljivo udvaranje Abor Vitae: iskreno prijateljstvo Zimzeleno rastinje: Tebi samo da volim Artemesia: simbolom dostojanstva Zlatoglav: klonulost i požaliti Aster: prefinjenost, simbol ljubavi Azalea: Fragile i prolaznosti strast
Baby's Breath: Sreća Bay Vijenac: Nagrada za zasluge Begonija: "Pazite ja sam nestvaran!" Ladolež: koketa i zabadati nos Bittersweet: Istina Trn / trn: Težina i strogost Blue Bell: poslastica i poniznosti Buket cvijeća osuši: Odbijen ljubav Čičak: nametljivost i dosade Buttercup: djetinjarija
Kaktus: hrabrost i izdržljivost Camellia: Izvrsnost i postojanost Camellia, crvena: Ti si plamen u mom srcu Camellia, bijela: Ti si divan Kamilica: Inicijativa i genijalnosti Candytuft: Ravnodušnost Canterbury Bell: stalnosti i upozorenje Kardinal Cvijet: razlika i Sjaj Karanfil: Fascination Karanfil, Pink: Grb Majčin dan, nikad neću zaboraviti Karanfil, Purple: antipatije i hirovitosti Karanfil, Red: divljenje, moje srce boli za vas Karanfil, Striped: Ne, Žao mi je, ne mogu biti s vama Karanfil, White: Pure Love, Sweet Love, nevinosti Karanfil, Žuta: prezir i odbacivanje Cedar Leaf: "Ja živim za tebe" Kesten: Neovisnost i nepravda Kina Aster: Ljubomora i poslije-misli Chrysanthemum: Vi ste prekrasna prijatelj Krizantema, Red: volim te Krizantema, White: Istina Krizantema, Yellow: slighted Love Cimet: Ljubav i Ljepota Clematis: vještina i genijalnost Karanfilić: Dostojanstvo i suzdržanost Clover: Plodnost i domaći vrlina Clover, Četiri leafed: Simbol Sretno Clover, Pet leafed: simbol loše sreće Pomodar / Celosia: glupost ili razmetljivost Coltsfoot: Majčinska ljubav i njegu Columbine: Cuckoldry i napuštena Love Convolvulus: Skroman Ustrajnost Coreopsis: Uvijek vesela Različak: poslastica Vilino oko / Wild Geranium: stalnosti i dostupnost Crocus: mladenačke radosti, Prilog, vedrinu Crown Imperial: Veličanstvo i Power Ciklama: Ostavka & Zbogom
Narcisa: Grb Navještenje / u vezi, neuzvraćene ljubavi Dahlia: dobar ukus Daisy: nježnost, nevinost, Odan ljubav Maslačak: Oracle vremena i ljubavi, vjernosti, sreće Dan Lily / Hemerocallis: amblem Majke Delphinium: Airy Sviba: Trajnost
Edelweiss: Daring & Noble Courage Šipak: Proljeće i Poezija Bazga Blossom: Poniznost i ljubaznost Everlasting: stalnosti
Komorač: Čvrstoća Paprat: iskrenost, Magic, Fascination, povjerenje, sklonište Jela: Vrijeme i ocjenjivanje Zaboravite-me-ne: vjernoj ljubavi, sjećanja Forsynthia: Očekivanje Fuksija: ljubaznost
Gardenia: "Volim te u tajnosti" Geranium Oak-lista: Prijateljstvo Geranium Rose: Preference Žuti šeboj, Pink: Obveznice ljubavi Gladiola: snaga karaktera, ja sam stvarno iskreno Gloksinija: Ljubav na prvi pogled Goldenrod: blago i sreće
Heather, Purple: divljenje, Ljepota i samoći Heather, Pink: "Good Luck" Heather, White: Zaštita od opasnosti Heliotrop: Pobožnost, vječna ljubav Hibiscus: Osjetljivo Ljepota Holly: Predviđanje Vrtni sljez: Ambicija i darežljivost Honeysuckle: Sweetness raspolaganja Zumbul: Igre i sport Zumbul, ljubičasta: Žao mi je, oprosti mi Molim, Sorrow Zumbul, bijela: ljupkost, ja ću moliti za vas Zumbul, žuta: Ljubomora Hortenzija: Vanity, Hvala za razumijevanje, frigidnost
Iris: Vjera, Mudrost, Valor, vaše prijateljstvo znači toliko da mi Ivy: Prijateljstvo, usmjerena ljubav, vjernost, Prijateljstvo, ljubav
Jasmine, Red: Ludost i AJ Jasmine, White: ljubaznost i vedrinu Jasmine, Žuta: sramežljivost i skromnost Blijedožute boje: Nasilni simpatija i želja mi je ljubav, ljubav se vratio
Gospina papučica: kapriciozan Ljepota Valjuga: Otvori srce Laurel: Uspjeh i Renomirani Lavanda: stalnosti Jorgovan, ružičasto ljubičast: "Da li ces me voleti" Jorgovan, Pink: Mladi i prihvaćanje Jorgovan, White: "Moj prvi Dream Of Love" Lily, Calla: Majestic Ljepota Lily, Dan: koketerija Lily, Orange: Mržnja i prezir, bogatstvo, ponos Lily, White: Veličanstvo i čistoća, nevinost Lily-of-the-Valley: čistoću i poniznost, Sweetness Lotus: Misterija i Istina Love-In-The-Mist/Nigell: poslastica i zbunjenost
Magnolia: Dostojanstvo, Splendid Ljepota Neven: Sveta ljubavi, okrutnosti, Žalost, Ljubomora Mažuran: Udobnost i utjehu Marvel-of-Peru: Plamen Ljubavi Imele: privrženošću i ljubavlju Mimosa: Osjetljivost Mirta: ljubav, veselje i radost
Narcis: egoizam, formalnost Potočarka: Patriotizam
Oleander: Ljepota i Grace Orange Blossom: Vaš čistoća Jednako svoju ljupkost, nevinost, vječna ljubav Orange Mock: Prijevara Orhideja: veličanstvenost, ljubavi, ljepote, profinjenosti
Maćuhica: Promišljeni Prisjećanje Gospodinova krunica: Vjera i pobožnost Peach Blossom: velikodušnost i svadbeni Hope Pear Blossom: Zdravlje i Hope Božur: Liječenje, život, sretan brak, Gay život Peppermint: Toplina osjećaja Zimzelen, Blue: Rano Prijateljstvo Zimzelen, White: Pleasures memorije Petunia: bijes i ljutnja Phlox: Sweet Dreams Plum Blossom: Ljepota i dugovječnost Poinsettia: "Budite hrabri" Poppy: Mašta, Dreaminess, Vječni san Poppy, žuta: bogatstvo, uspjeh Jaglac: Mladi Ljubav, ja ne mogu živjeti bez tebe Jaglac, večer: nestalnost
Queen Anne's čipke: Fantasy
Rose, svadbeni: Sretan Love Rose, Karolina: Ljubav je opasna Rose, Božić: Mir i Spokoj Rose, Coral / Orange: Entuzijazam, želja Rose, Dark Pink: Hvala Rose, svjetlo roza: divljenje Rose, mošus: hirovita Ljepota Rose, Pale: Prijateljstvo Rose, breskva: Let's get zajedno, zatvaranja posla Rose, Pink: Ljubav, Grace, otmjenost, Ti si tako lijep, savršen Sreća, Molim vjerujte mi Rose, Pink & White: Volim te uvijek i uvijek će Rose, Red: Ljubav, čežnja, poštovanje, hrabrost, dobro obavljen posao Rose, Red & Yellow: Čestitam Rose, White: Milina, tajnost, Silence, Ti si Nebeski, poštovanje, poniznost, mladosti i nevinosti Rose, bijelim na crvenoj: Jedinstvo / Cvjetni Grb Engleske Rose, Yellow: nevjera, radost, veselje, Prijateljstvo, ljubomora, Welcome Back, sjeti me se Rose, žuta i narančasta: Strastveni misli Ružmarin: postojanost, vjernost i lojalnost
Salvia, Blue: "Mislim na tebe" Smilax: Lovely Snapdragon: Pretpostavka, obmana, graciozna dama Visibaba: nade i utjehe Zelena metvica: Toplina Sentiment Spider Cvjetni: pobjeći sa mnom Statice: trajne ljepote Stephanotis: Sreća u braku Stock: Obveznice ljubavi, uvijek će biti lijepa za mene Suncokret: Hommage i pobožnosti Sweet Basil: Good Luck Sweet Pea: Odlazak, blaženo zadovoljstvo, Hvala za lijepu vrijeme Sweet William: hrabrost, finoća i savršenstvo
Štedljivost: Simpatija Timijan: Hrabrost i aktivnosti Tiger Lily: Bogatstvo i Pride Tuberoza: Opasne Pleasures Tulip: Simbol savršeni ljubavnik Tulip, Red: Vjerujte mi, Deklaracija o ljubavi Tulip, šarolik: lijepe oči
Violet: Skromnost i jednostavnost Viscaria: Hoćete li plesati sa mnom?
Šeboj: Prijateljstvo i nedaće Lokvanj: elokventnost i uvjeravanje Wisteria: Mladi i Poezija
Smilje: Vječnost i Besmrtnost
Stolisnik: Liječenje
Cinija: Misli o Odsutni prijatelja Cinija, Pink: Trajno pogođenost
| |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Značenje cvijeća | |
| |
| | | | Značenje cvijeća | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 489 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 489 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943555. in 18087 subjects
|
|